Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
dokon pop i goveda krsti ,, pa tako nam i jeste ,, ,, automibile da ne vozimo i eto cene goriva 20 din . ha ha . jojj lose mi je ajojj , odoh da sameljem ono malo jeftinog kukuruza od 32 din sto ga juce kupih ...Čime se Vi zamarate i do kojih granica teorija idete pa to je strašno.
Po meni je zavrsena prica sa jeftinim kukuruzom. Kad se setim do pre neku godinu idem ulicom a cela mirise na peceni kukuruz , narod ga je lozio kao blesav. To se nikad vise nece desiti. Ja sam sa 3200 kg po ha uz punu agrotehniku ove godine zaradio 70 eura po ha. Prodao sam ga posle zetve po 27.60, a sad mogu samo da razmisljam sta bi bilo da je rodilo 8 ili 9 tona po ha. Nebi mogao potrositiJa sam sa onim poredjenjem cijene kukuruza iz 2005 htjeo da kažem da se tih godina nije moglo zaraditi (bez obzira na niže ulaze ) . Treba dosta paziti sa dugoročnim investicijama , mehanizacija , zemlja itd , pogotovo ako se uzimaju skupi krediti . Cijena nema veze sa realnošću i , nedaj bože, može opet da se desi da se radi sa minusom . Evo pogledajte svinje , živinu i ostalo u zadnje vrijeme , ko ih pita .
Da prodajemo kukuruz a uvozimo meso. Totalno nazadna ideja. Umesto da zbog polozaja i prirode pocnemo da gajimo stoku, i tako zaokruzimo prirodan ciklus, predlaze se ideja nivoa afrike od pre 100 godina. Kvotu za junetinu ne mozemo da ispunimo. Traze se ovce, ne mozemo da ispunimo. Telad bi mogli da prodamo i vise, takodje nemamo dovoljno. Unsitavamo glavni resurs zemljiste, a pricamo o zitnici i ostale gluposti. Mada mora se priznati, uvozimo masine, semena, hemijska sredstva, mleko u prahu, staro meso iz njihovih hladnjaka, tako da dobro nam ide. Sledeci korak je da svu stoku pokoljemo ili isporucimo na kosovo, i u BiH, i da pojacamo uvoz iz Albanije brazilskog mesa. Genijala plan, koji ne bi zajedno smislili Sigurimi i BND.
izvinjavam se nisam se dobro izrazio,hteo sam da kazem je 200e po toni realna za nas koji kupujemo kukuruz naspram cene stoke koju prodajemo,,,a kakve to veze ima, nekoga je i kilogram kukuruza kostao 25 dinara a neko je dobio i 300 kg po hektaru, neko nista vec je tarupao . Zar se kukuruz koristi samo za ishranu stoke ili i za ljudsku ishranu za dobijanje plastike itd . cena proizvoda bi trebala da bude ulozen novac+amortizacija masina+svoj rad i muka + uracunata zarada , zar ne a mi treba da pokrivamo zaradom sa jedne kulture gubitke sa druge?
Ako je realna cena 20 dinara kako bi se osecali kada bi rekao da je realna cena svinja 100 dinara?ili mleka 25 dinara ? takve gluposti uopste netreba da se uporedjuju i izjavljuju.