Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Po tvojoj logici mi smo zatvoreno trziste i na nas ne uticu desavanja koja se desavaju spolja? A zar se taj kukuruz ne izvozi zasto su ga sve velike firme kupile?Da ga prodaju po nizoj ceni kod nas ili da ga izvezu?Kukuruz trenutno 26,00 din/kg do 14,5 % vlage.Preko toga se ne prima,isplata do 5 dana.Firma je AD " Granexport ".Molim vas iznosite cene iz vase ulice a mante me berze i amera,ovde kod nas to ne vazi samo ono sto nasi veliki umovi skroje.
ako mi sa našim kukuruzom ne uranimo te kineske svinje broj kineza ima da se prepoloviKina je postala veliki potrosac kukuruza zbog skoka standarda i povecanja potrosnje svinjskog mesa.
druže nisi ti jedini koi imaš kompjuter i koi jedino prati tržište ja pratim četiri berze a moj post o kineskim svinjama je bila šala tako da ima još nas koi prate dešavanja na svetskom tržištuPa nas kukuruz mozda jos neodlazi za kinu , ali nije to sustina nego povecanja potraznja i potrosnja, da njih nema sav juzno americki kukuruz bi zavrsio kod nas pa bih vas pitao koja bi cena bila (dobili smo ukrainski pa dali nam je lepo) tako da ne pricamo nepotrebne price ako nekom nije jasno neka pita a ne da postavlja neumesna pitanja i da proziva ljude koji prate stanje u svetu , i prenose informacije koje su nam potrebne.Normalno je da spekulanti pokusavaju da obrlate posten svet to se desava svuda u svetu, cak je bilo afera da su odredjene svetske firme podmicivale experte da daju lazne prognoze , a novine stampale i ljudi u zabludi prodavali po nizzzzim cenama a posle se hvatali za glavu.
da sam ja jedini koji ima kompijuter nas na forumu nebi ni bilo,ja nikada nisam rekao da samo ja pratim ali kada god neko nesto iznese novo o potrosnji kukuruza nailazi na takve price da mu se vise i nemli da o tome pise, a to sto je taj covek napisao se kasnije odrzi na povecanje cene.inace pracenje desvanja na berzi je jedno a analiza i pracenje desavanja na trzistu je drugo,jer od desavanja na trzistu i kojekakvih najava povecanja potrosnje kukuruza ici ce i cena na berzi gore ili dole.druže nisi ti jedini koi imaš kompjuter i koi jedino prati tržište ja pratim četiri berze a moj post o kineskim svinjama je bila šala tako da ima još nas koi prate dešavanja na svetskom tržištu