Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije stvar u tome dal hoce ili nece jednostavno moze im se skidaju a posle mozda vrate mozda neKod mene niko nece ni da cuje da kruni ispod 28din to je na kamion a i za tu cenu nema kukuruza pricam za ove sto drze po ambarima.
Ne miriše mi na dobro , bar za sad tako izgleda .................
Čardaci u mojoj okolini su većinom prazni,a silosi nisu puni kukuruza kao prošle godine.. znači,biće potražnje za kukuruzom ,verujem da će se to odraziti i na cenu...
Pozdrav svim proizvodjacima!
Moje pitanje za vas je :
Da li ste radili okvirni obracun cene kostanja proizvodnje kukuruza roda 2012 po hektaru ? Ako jeste koliko vas je izaslo?
Dobrodosle su i okvirne cifre -(znam da kod nas retko koj proizvodjac obracunava radnu snagu i amortizaciju masina)...
Mozda ti ovo pomogne. Saljem ti link ka temi gde sam pisao.Pozdrav svim proizvodjacima!
Moje pitanje za vas je :
Da li ste radili okvirni obracun cene kostanja proizvodnje kukuruza roda 2012 po hektaru ? Ako jeste koliko vas je izaslo?
Dobrodosle su i okvirne cifre -(znam da kod nas retko koj proizvodjac obracunava radnu snagu i amortizaciju masina)...
Obrao sam 2,75ha = tacno 6 bunkera. Otprilike to mu dodje da sam imao max 2,2t po hektaru. Katastrofa.
Sve sam pisao tj stavio na papir sta sam i koliko ulagao.
Nafta 27500 din (po 125 din koliko je tada kostala)
KAN 36300 din ( 4kg po aru. Zakasnio sam sa bacanjem fosfora, a kalijuma nije trebalo po analizi zemlje)
Seme 3000 din (samo jedan dzak NS640. Ostalih 6 dzacica sam dobio od AS hibrida zbog ogledne parcele)
Sejanje 13750 din ( 5000 din po hektaru)
Pesticidi 13000 din
Nafta za branje 12375 din ( po ceni od 150din po litri)