Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Optimista , ja se potpuno slažem s tobom , o tome sam davno pisao pa se skoro niko nije složio a i sada tvrdim da cijena kukuruza naravno utiče na cijenu mesa ali ni izbliza onoliko koliko se misli. Ne samo mesa u mesnici nego čak i žive vage. Najveći uticaj je cijena malog praseta , zato što su proizvodnja malih prasića i tov dva potpuno različita posla isto ko što cijena kukuruza sada nema nikakve veze sa ratarstvom nego samo cijena kukuruza sa njive .
Ja to tako gledam jer je trenutna uredjenost trgovine polj. proizvodima kod nas takva kakva je .
Znači niko nema razlog da bude ljubomoran na proizvodjače žitarica , zaradili su onolko kolko je bio kukuruz jesenas a ne kolko je sada.
realna cena kukuruza je preko 30din a cinjenicno stanje je 25din, i sad mi treba da smo zdravo ljuti na tamo nekog sto skida kajmak, a njega bas boli mnogo sto smo mi ljuti...
tako je u svim sverama naseg drustva, SIT SE GLADNOG NESETI, al se kolo srece stalno okrece, pa nikad neznas gde ces dodro zaraditi a gde izgubiti...
pa ako stavis na papir sve svoje izdatke ulog i ostalo.poljoprivredniku ostaje samo da i on trazi vecu cenu...a i vidis sto neko rece nama na kasicicu a njima na lopatu (djubre,seme,pesticidi,nafta) pa kad bi dizali tim kontinuitetom kao i ostalo bio bi kukuruz 50 din!Gde je ta realna cena preko 30,00 din?![]()
Sve je moguce ali ljudi ni po ovoj,tj.oni ljudi kojima je ostalo sta kukuruza ne krune, jer smatraju da je cena nerealno mala u odnosu na "trzisnu" Budimpestansku i znaju da od novog uglavnom nece biti zarade!Sta ce biti ako padne cena,nece otkupiti nista...Ako im je interes da zarade,ukalkulisace se na manju zaradu i raditi a ako ne neka spuste cene ili neka obustave otkup ako su u gubitku,niko ih ne tera!Opet se nešto kuva na tržištu kukuruza...ne bi me začudilo da cena krene dole
Danas je veća ponuda i nema realizacija...opet će nas država preveslati![]()
Pa u Americi.Gde je ta realna cena preko 30,00 din?![]()