Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
danas sam prosao kroz 6,7 sela u sremu i u svakom sam sreo po dva tri krunjaca i dosta prikolica sa kukuruzom,kruni se pun gas!

ja sa lagera moram prodati onome koji mi i cuva, jer ako prodam trecem licu uzmu mi 2.5% procenata , i ovako za lager mi racunaju 1% + 18%PDV mesecno, u februaru cu imati za 5% manje nego sto su mi racunali JUS . treba dobro razmisliti sta i kako vredi!!!!

Nesto mi nije jasno oko tih vasih lagera. Vi kad predate negde na lager da li to znaci da morate njima da prodate kukuruz ili prodajete kome god hocete? Mi nas kukuruz predajemo na lager za 1% mesecno ali prodajemo kome hocemo i nema nikakvih naknadnih troskova ako se proda trecem licu.
Gde to?
Kod nas svi u principu imaju zadrugu sa kojom rade ,lageruju i trguju tako da ako danas izgubiš dinar na kukuruzu sutra možeš dobiti 2 na suncokretu...
Uglavnom kod svih zadruga ako ne želiš da prodaš njima onda ti se obračunava 1% ulaz i 1,5%izlaz a lager svako naplaćuje 1% mesečno.

Pa ako prodamo njima, jeftiniji su mi troskovi lagerovanja, ili nema ulaza i izlaza. Zavisno od firme do firme. Nude neke slicne pogodnosti, ali manje vise izadje na isto. Najskuplje te kosta lagerovanje ako hoces da prodas nekom drugom.

Ova vrsta lagera je OK, jedino nisam siguran da sme u njih kukuruz sa većom vlagom, pa onda opet ima troškova za sušenje, ali kako god, to je samo privremeno rašenje lagera, najkasnije do proleća.

To je da prima dok je Dunav mali.:haha:Uglavnom su prestali otkupljivati,kad su napunili silose.Ovi samo promenu dzak i udri.:osmeh:

Kod nas nikad do sada niko nije dobio u zadruzi cenu koja je tog momenta na berzi.Uvek je dosta manja.

Nazad
Vrh