Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
@Mikiperlez, sledeće nedelje bi krunio nešto kukuruza koliko bi ti dao tel - kel ? Kukuruz je skladišten u čardaku " prirodno suv " vlaga ( nisam merio ) ali je oko 17 % .

Pa ako placaju ovakav 16 din, onda bi onaj po JUS-u trebali da placaju barem 19 dinara. A bice i da to susenje dosta jeftino, cim imaju ovakve nelogicnosti.

Najznačajnije promene su se desile na tržištu kukuruza. Podsetimo, trgovanje u prošloj godini je zatvoreno cenom od 15,50 din/kg bez PDV, dok je već u prvoj radnoj nedelji 2012. godine kukuruzom trgovano i po ceni od 17,00 din/kg. Cena ove robe se tako polako usaglašava sa cenama na međunarodnim tržištima. Svakako da je za čitav ovaj scenario u najvećoj meri zaslužna povećana izvozna tražnja, odnosno vodostaj Dunava koji je konačno omogućio izvoznicima korišćenje ove transportne komunikacije. Izvoznici sasvim opravdano smatraju da bi bez obzira na rast kursa EUR-a, trenutna dinarska cena ponovo mogla da uspori izvoz, što bi moglo da proizvede povratni efekat na smanjenje tražnje, odnosno zaustavljanje daljeg rasta cene. Inače prosečna cena trgovanja u ovom nedeljnom izveštajnom periodu je iznosila 18,01 din/kg (16,68 bez PDV), što je za čak 8,08 % veća cena nego u poslednjoj nedelji 2011. godine.

podatak je prekopiran sa produktne berze

opa jel to ponuda za Mikija Perlez?
Lepe su ti želje isto kao i moje ,nego imaš li ti neki argument za tu svoju tvrdnju ili se želiš kockati?

E ajd sad da vas vidim ko ima vise srece?Sada ima svakakvih mogucnosti i svasta moze da se desi sa cenom,sve je u opticaju ,susa,rekordni rod u USA,subvencije za etanol u USA,pad traznje mesa,pad nekih rezima na bliskom istoku,cena nafte,to sto je kina kupila veliku kolicinu u USA pre zetve,kakvo ce vreme biti kod nas ?

JAčekam maj ili jun . Lane prodavao kući u junu po 0.58 KM. =0.29e.pa kom opanci kom obojci. Mada i to je rizik zbog blizine žetve ali mislim da nece zetva toliku uticati.

Počinje nova radna nedelja , videćemo kako će se razvijati cena kukuruza .......... Po meni otićiće dinar gore .

Na berzi kazu 16.6 din , na nekim sajtovima i 17,00 din bez pdv, a u stvarnosti ? Da li je neko zvao lokalne otkupljivace ?

Nazad
Vrh