Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
dali ste videli cene danas na berzi? Cikago 20.31 ,Pariz 20.54 dinara

a sto se toliko cudite . sad je vazno kolika je cena u Cikagu ... a kolika je plata tamo . kod nas razlika u prasadima do 50 dinara . na 100km .. stvarno ne razumem cemu to uporedjivanje..a znas li koliko je gorivo tamo jeftinije , to nece niko da se pita

a sto se toliko cudite . sad je vazno kolika je cena u Cikagu ... a kolika je plata tamo . kod nas razlika u prasadima do 50 dinara . na 100km .. stvarno ne razumem cemu to uporedjivanje..a znas li koliko je gorivo tamo jeftinije , to nece niko da se pita
Da li imas temu o ceni prasadi?
Molim te da tamo nastavis.
Jer ako neznas,ovo je tema o kukuruzu.

U BiH se počeo prodavati novi kukuruz po 500KM/tona tj. 250 evra po toni, mislim da će cijena još porasti, rod je bio veoma slab. Gdje nije odradjena puna agrotehnika šteta od suše je strašna, na nekim parcelama u mom kraju kukuruz je uginuo prije voštane faze zrna (gdje je tlo glinovito i na brdovitim parcelama). Mislim da će cijena doći na 300E/tona.

I ja sam iz te drzave pa se nebih slozio. Kod nas se jako slabo prodaje a i to što se proda to je ispod o.40km ilio.20 e Mozda neko ceni u apoteci džak i preko o.40 ali ako dodje na o.40 ja cu da prodam na veliko odma sve...Danas komsija natovariju sleper 26 tona sa njive. Vlaga 20% (NK COLUMBIJA) CENA O.36KM.Otisao u Topcic Polje kodZenice...

Čudno, na mom kraju ga cijene po 50 i čujem da se i prodaje po toj cijeni ili malko ispod (45-4:cool:. Nema doduše velikih količina, niko se ne usuduje da prodaje ali po par tona ide.

Nazad
Vrh