Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
predao preko 12 vagona kukuruza sirovog sa vlagom od 15.2-17.1 , ostao za lager manje od 98000 kg. Vise od 2 vagona su mi oduzeli nalik vlaga, susenje .....kurta-murta.
Pa sam skoro kupio krunjac .... videcemo, vreme ce da pokaze.

kao kod "Bukura" ambari su visoki, nema da platim za krunjenje, a tri radnika uvek cu da nadjem
p.s. nije mi krivo za tih 2 vagona ali ipak su to pare, da imam uslova kao Peet isto bi uradio kao On ali ovako, moramo se snalaziti
Druze gde si nasao i kakav je taj krunjac sto si kupio ja trazim vec neko vreme one velike krunjace bar vagon po satu pa ne mogu da nadjem izgleda se retko prodaju

imas temu krunjaci kukuruza cakovec

p.s. ne bih da idemo u off ( kupujem-prodajem ima i sad jedan)

E baš ti hvala Mićo na informaciji da ne žurim u S.Pazovu!Ajd javi se na PP!

Zrenjaninac, potpisujem... i jos da dodam, da ostanu cene repromaterijala na nivou lanjskih uz male korekcije, sa nekih 18 tak dinara tel-kel ladno zavrsavam prolecnu setvu po planu i bez trzavica,a ostatak ostaje da jos malo poraste pa da se nesto pazari za te pare. Znaci, da se isplati zarobljeni novac u kukuruzu, umesto da se proda u jesen.
I ja sam poceo da sanjam, jer su planovi kovani u najboljoj nameri, a kako ce biti, ostaje da vidimo.

Juce i danas tih 5%, a takodje i euro u padu.

Mislio sam u odnosu na dolar. A dinar sad na zalost krece da pada. Klasika u poslednjih par godina. Al, eto, barem nam vise gastosi ne kukaju kako dinar jaca kad se oni pojave sa njihovim valutama. Istripovase se ladno da su najbitniji u drzavi, a dodju na par dana. Ono istine radi, nisu jedini.

Poslednja izmena:
Koliko me sećanje služi naplatio sam kukuruz prošle godine pred novu godinu i znam da je euro počeo da divlja i stigao do 107.5 a kasnije se ponovo spustio na nekih 102-103.
A ta teorija o strancima po meni ne pije vodu.Mala je to količina para na monetarnom tržištu ili za državu da bi se nešto osetilo ili zaradilo.

Koliko me sećanje služi naplatio sam kukuruz prošle godine pred novu godinu i znam da je euro počeo da divlja i stigao do 107.5 a kasnije se ponovo spustio na nekih 102-103.
A ta teorija o strancima po meni ne pije vodu.Mala je to količina para na monetarnom tržištu ili za državu da bi se nešto osetilo ili zaradilo.
Tako je i ja sam posle nove godine krunio i euro sam kupio po 107.5 dinara i nakon mesec dana spustio se na 102 izgubio sam par stotina evra al sta sam mogao,tako da ce sad rasti cena evra a i kukuruza posle nove godine.

Ove godine treba biti dosta oprezan sa kursom. Ali, do izbora smo najverovatnije bezbedni. Tako da i prodaju kukuruza treba vezati za izbore. :osmeh:
Mozda se desi i slucaj kao mislim 2007, kad je nastala panika zbog kratke primopredaje vlasti. Udruzise se demokratski mediji i strane a "domace" institucije, i eto belaja.

Nazad
Vrh