Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Tebi cena kukuruza u proizvodnji prasadi ne igra bas toliku ulogu (i nemoj sad da pametujes po tom pitanju, i ja drzim krmace), a po tvojim komentarima se vidi koliko si zloban covek i pun zavisti. Samo da komsiji crkne krava, tako ti razmisljas!
dok je ovakvih ... nama kukuruz i ne treba ... pocinjem da ih hranim bananama..ha ha

Gledo sam neke statistike i iz priče sa ljudima , normalno da nema pravila al ipak u zadnjih deset godina ispada da je statistički najviša cijena od pola maja do kraja juna. Znači ko je svake godine prodavao u tom periodu dugoročno gledano najbolje je prošo.
Jel se slažete?

:haha::haha::haha: Veću glupost nisi mogao napisati,bar si me lepo nasmejao.
Mol-Novi sad 70 km
Debeljača-Pančevo 30 km
Novi sad -pančevo oko 100 km dunavom. Šta ti misliš da ta barža troši vodu iz Reke kao pogonsko gorivo??
Evo ti još malo informacija o http://www.dunavskastrategija.rs/sr/?p=46
ah da znam da je Mol na Tisi i zbog toga vam zavidim.

To sam i hteo da vas malo nasmejem!!! ha ha ......

inace sad vec i kod mene 15 din/kg za tel-kel od juce ako se nevaram!!!

p.s A gde je sad cena prevoza "Talianu" poz.

@Steve 73
Sad već braljaš ,ja prodao po 15+8% Pdv cena 16,20 (inače je zvanična 15,5 sa 5% pdv-a)doduše i nije neka količina u pitanju,jednostavno sam morao da imam još malo prometa zbog PDV-a.
Eto gde je prevoz!
Inače jedna prosta stvar kod "Ćirić i sin" u Sakulama je već par godina kukuruz skuplji nego kod nas u selu cena u razlici je 0,5-1 din nije puno ali je prisutna.
Razlog-Prevoz,jedan mi vozač Ćirićev objasnio ali nije za forum ,ako te baš zanima može na pp da dobiješ odgovor.:ppozdrav:

Baviti se prognozama je dosta nezahvalno, a u odredjenim situacijama je i protivzakonito i kaznjivo. Ko se usudi da ostavi prognozu cene to bi trebao i da argumentuje, i opet uz odredjene ograde. Ako se nastave ovakve suse, moze se svasta ocekivati.

Vratite nam Perlez.

:haha: opomena? O, cirkusa. Jel dajete vi uopste neka obrazlozenja? Ako je zbog ove podrske @mikiperlezu, onda se kod vas nesto cudno desava. Covek ima sta da kaze, i normalno je da ce uvek imati podrsku, pa taman i pravio neke greske.

Poslednja izmena:
Miki je delom u pravu za zavrsnicu u februaru. ali cena koja se nudi 155 e t na berzama je mnogo veca pa niko nije lud da prodaje po ceni manjoj nego sto moze da se dobije,ove godine najveci problem nam je bio dunav, jer nisu mogli da se ispostuju ugovori i pojava kolicine ukrajinskog kukuruza po izuzetno niskim cenama mada to i nije neka kolicina,ipak je mnogo ugovorenog izvoza bilo ali je kolicinski malo izvezeno, sve je puno a nezna se kakva ce zavrsnica biti. Mada posle najava o susi u juznoj americi stvar se izmenila.sto se vidi i po cenama na berzi medjutim to kod nas neide jer mora se nadoknaditi izgubljeno onih 25 e od otkazanih ugovora.

Zorane pa to što si reko da niko nezna šta će biti sa cijenom ok ,al miki je vjerovatno mislio (a sad nije tu da potvrdi , jedino da prizovemo duha) na ono da Mišković zna , ne zna ni on .

U Srbiji se prati cena sa svetskih berzi, pa +/- 3 dinara od toga...Slazem se da lokalni igraci na trzistu ne znaju koja ce biti svetska cena, ali neki od njih (Drakulic, Todoric, Miskovic...), itekako mogu da uticu da li ce cena biti malo visa, malo niza, ili ista kao svetska...
A nama proizvodjacima itekako znaci kakva ce biti ta kapa koju nam iskroje lokalne gazde!

Pozdrav svima, da se prestavim za pocetak, zovem se Bojan i radim za jednu multinacinalnu kompaniju koja se bavi i kukuruzom i kupuje od izvoznika u Srbiji. Ovaj forum sam pratio vise informaciono da bi ynao situaciju na terenu i nisam imao nameru da se bavim sa Vama na ovaj nacin. Gledajuci poruke poslednja dva dana isprovociran raznim pisanjima mogu samo da vam porucim da cena kukuruza ne zavisi od nikog drugog do Vas proizvodjaca, a cenu Vam diktiraju otkupna mesta. Za vasu informaciju izvoznici otkupnim mestima placaju cenu 16,00 din +8% PDV dovezeno u luku na Dunavu, a razliku vam uzimaju otkupljivaci CIRIC, CORIC, DRAGAN, MIRCE, otkupljivaci Padina, Kovacica itd.
Bavite se Miskovicima, Todorovicima i drugim, a ne svojim dvoristem gde prodajete kukuruz. Ima dosta pametnih i zboritih ljudi na ovom forumu i treba im dati mesta i pisu i iznose svoja misljenja a neozbiljne netreba ni komentarisati. Za sva vasa pitanja bicu Vam na raspolaganju.

Pa sta tu po vama nije u redu??
Otkupe od seljaka za 15 din, i prodaju za 16,8. On u 1,8 dinara po kg treba da obezbedi skladiste, utovar, istovar, zastitu...i 100 cuda jos. Ajd samo da uzmemo prevoz...80 din po km, znaci da bi se kukuruz prevezao 50km, to kosta 20000 po vozilu, ili 80 para po kg... Nemojte gospodine bokikoki da svaljujete svu krivicu na Cirica, Corica, Dragana, i i Mirca...nisu oni socijalna ustanova!

Mislis na cenu koju izviznik da otkupnom mestu - Izvoznik potpise ugovor i to mi nikad ne potpisujemo sa njima ugovore ako je isporuka pre od 30 dana, cak je i 90 dana.
Onda oni nude otkupnim mestima ako nemaju robu na stanju, a otkupna mesta kupuju i zavisno od priliva kukuruza vama daju cenu, tako da imas slucajeva da neko dodje na vagu i dobije za 10 t danas 15,00 s pdv, a neko dodje otkupljivacu i ponudi mu 60 t i dobije 16 sa pdv. Imaj na umu da dryava uvek vrati 5% pdv otkupljivacu tako da on vec tu ima zaradu jer ga kukuruz kosta za toliko manje

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh