Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
kako to razgovaras .. ovce zajedno nismo cuvali i sto kukas na nudjem grobu . nevaspitan si, bezobrazan si i nemam reci , ne na ishranu prasadi ne kiristim ko kukuruz ,, nisma znao da hranis familiju sa kukuruzom jbg a kako ja razmisljam , bolje da neznas ne bi ti bilo dobro ha ha .. jojj kakve li zivotinje

O nama ce suditi nasa dela i reci, ja s tim problem nemam. Samo cu ti jos toliko reci, familiju mi ne diraj, ja tvoju nisam!

Ne mislim kao Robert da treba da pokoljes krmace, ti znas sta ces s njima i zasto ih drzis to je vec tvoja stvar...
Ali evo citiracu te "I jos neka ide dole ,, da se povadimo na cenu prasadi od 150 din..." Ja ovakav komentar ne mogu
da shvatim kao dobronameran i to je sve.

kad ste tolike gazde hranite vi vase krmace pomijama a za cenu kukuruza koliko neko voli da je 25 din . e nema tu sta da mi se svidja i ilil ne , ja bi voleo da je 10 din. din i u cemu je problem . strucnjaci .. daj izjasnite se . posto rekoste da kukuruz ne utice na cenu . nisi se izjasnijo da li ih hranis pomijama , kao doticni . ili bananama ... pozz od mene odosmo u offf . a nije mi to bila namera . zelim vas sve najlepse . slucajno sam zasao u ove vode ,, de me naucu cemu sluzi kukuruz.. promeni ruku . mozda sam ti dosadio ha ha

preterah sa ubedjivanjem sa pametnima , ugurase mu 4 boda kazne , .. e sad je neko bas srecan ... neka vam kukuruz bude i 35 . nece me vise interesovati. a kukuruz cu koristiti . samo kokicar da pravim kokice , kao stocnu hranu .. posto smo dobili odgovor da cena kukuruza ne utice na cenu u svinjarstvu .

Poslednja izmena:
Poljoprivreda je uvek bila jedna od glavnih privrednih grana a ovih zadnjih nekoliko i vodeća sobzirom koliko država malo učestvuje u samom podsticaju iste. U svako poslu kojim se bavimo treba da bude zarade ili kako ja to kažem matematike i shodno tome mi sami treba da odlučimo koji je to posao u poljoprivredi koji će nam doneti zaradu. Trenutno je tako da ratarski proizvodi imaju takoreći dobre i kolko tolko stabilne cene tako da sam tov u pojedinim momentima bude bez zarade. Iz gore navedenog trenutno u mom gazdinstvu zastupljeno samo ratarstvo a TOV svinja ili goveda čeka neka bolja vremena. Kod nas kukuruz i dalje 16,50 rsd/kg.:ppozdrav:

@crni gruja,

Cuvaj ti svoj interes kako znas i umes. A najbolje ces ga cuvati ako imas svoj kukuruz. Iznenadio sam se ove godine koliko je kukuruza bilo oko Morave, i uopste. Ocigledno se ljudima nije svidjao skup kukuruz pa su poceli sami da ga gaje.

Ta poooolako ljudi de zurite ?
Razumem sto neko prodaje sad da vrati kredit i da obavi predstojece praznike,ali mislim da je prerano da se sad sve kruni,zna se kad je optimalno vreme i cena za krunjenje.

Cena kukuruza je usko povezana sa tovom-zbog čega polemike oko toga.Kada bi stočari mogli preko noći da se preorijentišu bilo bi dobro ali ne mogu

Ima još jedna stvar svi živi su sejali kukuruz tako da ga ima dosta a kad nečeg ima dosta cena ide dole sad koliko to će vreme pokazati, inače kupio sam danas 5kg prekrupe po fantastičnih 0.36 eura, rekao sam sebi više ne ulazim u tu radnju.

Neznam zašto uopšte raspravljati i pominjati dali neko želi da cijena kukuruza bude manja ili veća , pa nismo tolko glupi da neznamo da cijena ne zavisi od naših želja .
Isto tako vrlo malo zavisi od toga kolko je ovde posijano ko što misli nikolavuk nego uglavnom od svjetske cijene.Prošle godine je bilo više posijano nego pretprošle a cijena je bila veća.

Nase je da riljamo,a kolika ce biti zarada i da li ce je uopste biti ponajmanje zavisi od nas.Tako je uvek bilo i bice,a mi ovde mozemo mlatiti praznu slamu i kriviti jedni druge.Svako radi sa svojim sta hoce i cuva ga dokle hoce.Letos su pojedinci pokupili silna zahvaljivanja time sto su prognozirali cenu od 26,28 i 30 dinara.Posle su isti ti sto su se zahvaljivali pljuvali po ovima jer su ih toboz zeznuli sa prognozom.
Use i u svoje kljuse i mozemo biti krivi samo sebi samima,A jedno kajanje nam ne gine.Sad su naj pametniji ispali oni sto su s njive prodali.A to niko na forumu nije predvideo.
Sve u svemu losi smo prognozeri.Po meni ova tema treba da sluzi za javljanje trenutne cene u vasem mestu.To moze da predvidi skok ili pad i u mom mestu,a sve ostalo ode u filozofiju,kao i ovaj moj post.

Ja sam npr svoje sve s njive prodo izmedju .18 i .20 eura , bez plaćanja sušenja . Tad sam sebi reko da sam zadovoljan i da se neću kajati kolko god bude .

Inače treba biti oprezan sa predvidjanjem cijene nekom dobrom prijatelju zna biti jako neugodna situacija , @sama je tu u pravu.

SAMA; Sve u svemu losi smo prognozeri.Po meni ova tema treba da sluzi za javljanje trenutne cene u vasem mestu.To moze da predvidi skok ili pad i u mom mestu je napisao(la):
Kad sam se odlucio da postanem clan ovog foruma motiv je bio tema i moje misljenje da clanovi su dovoljno ozbiljni i odgovorni da jedan drugome pomognu u odlucivanju kad i po sto boljoj ceni prodati kukuruz, a da se licne odluke donose na osnovu razmene ozbiljnih i proverenih informacijama. Nisam ni slutio da ako neko da informaciju a to ne odgovara BAHATIM I NEOZBILJNIM clanovima da ce ispasti grbav, a ne da mu se zahvale na pokusaju da spreci proizvodjaca da pogresi u licnoj odluci.
Dosta mi je vise ovih kvazi poznavalaca kretanja cena, vidovnjaka i druge gamadi koji licitiraju cene iz gluposti, a proizvodjaci znaju koliko su im stete naneli. Da budem iskren kakvih moderatora na ovom forumu ima nije ni cudo sto su najglasniji clanovi , pod navodnicima VIDOVITE ZORKE.

Da se vratim na TEMU, kukuruz nece rasti do februara, a iz razloga sto ce tada da se zavrsavaju ugovori sa isporukama novembar. Danas kupci na Dunavu nude za isporuke Mart oko 155 eur, kad se oduzmu troskovi 10 eur, zarada 5 eura, to bi izvoznici trebali da kupuju po ceni od 140 eur. Do sad nasi izvoznici nisu spremni da potpisuju ugovore po ovoj ceni. Kukuruza je dosta ostalo i dosta ga ima, mnogo ugovora zbog Dunava je raskinuto, procenjuje se oko 250.000 t. Cena na svetskim trzistima je u rastu, te neka ocekivanja su da ako krene cena gore to ce biti tek u martu. Rast cene moze ici maksimalno do 18,00 i to eventualno u maju, junu. Za novogodisnje praznike cena ce biti u porastu jer mnogi silosi nece raditi do 15.01.12. ali posle toga vraca se na 14-15 din.

A sad pljuvaci udrite, sigurno Vam neodgovara jos je daleko od 22-25,00

Ova tema vam je isto kao i vremenska prognoza.Ide ciklon ,ide,ide i na kraju ništa.Kada sam izneo da su sve to lupetanja,bio sam napadnut ali i dalje tako mislim jer smo mi zdravo mali da bi poznavali kretanja na tržištu.Pitajte Miškovića i on će vam reći cenu za svaki mesec,i nema da omane.

ova tema vam je isto kao i vremenska prognoza.ide ciklon ,ide,ide i na kraju ništa.kada sam izneo da su sve to lupetanja,bio sam napadnut ali i dalje tako mislim jer smo mi zdravo mali da bi poznavali kretanja na tržištu.pitajte miškovića i on će vam reći cenu za svaki mesec,i nema da omane.

ovo je glupost

Nazad
Vrh