SAMA;
Sve u svemu losi smo prognozeri.Po meni ova tema treba da sluzi za javljanje trenutne cene u vasem mestu.To moze da predvidi skok ili pad i u mom mestu je napisao(la):
Kad sam se odlucio da postanem clan ovog foruma motiv je bio tema i moje misljenje da clanovi su dovoljno ozbiljni i odgovorni da jedan drugome pomognu u odlucivanju kad i po sto boljoj ceni prodati kukuruz, a da se licne odluke donose na osnovu razmene ozbiljnih i proverenih informacijama. Nisam ni slutio da ako neko da informaciju a to ne odgovara BAHATIM I NEOZBILJNIM clanovima da ce ispasti grbav, a ne da mu se zahvale na pokusaju da spreci proizvodjaca da pogresi u licnoj odluci.
Dosta mi je vise ovih kvazi poznavalaca kretanja cena, vidovnjaka i druge gamadi koji licitiraju cene iz gluposti, a proizvodjaci znaju koliko su im stete naneli. Da budem iskren kakvih moderatora na ovom forumu ima nije ni cudo sto su najglasniji clanovi , pod navodnicima VIDOVITE ZORKE.
Da se vratim na TEMU, kukuruz nece rasti do februara, a iz razloga sto ce tada da se zavrsavaju ugovori sa isporukama novembar. Danas kupci na Dunavu nude za isporuke Mart oko 155 eur, kad se oduzmu troskovi 10 eur, zarada 5 eura, to bi izvoznici trebali da kupuju po ceni od 140 eur. Do sad nasi izvoznici nisu spremni da potpisuju ugovore po ovoj ceni. Kukuruza je dosta ostalo i dosta ga ima, mnogo ugovora zbog Dunava je raskinuto, procenjuje se oko 250.000 t. Cena na svetskim trzistima je u rastu, te neka ocekivanja su da ako krene cena gore to ce biti tek u martu. Rast cene moze ici maksimalno do 18,00 i to eventualno u maju, junu. Za novogodisnje praznike cena ce biti u porastu jer mnogi silosi nece raditi do 15.01.12. ali posle toga vraca se na 14-15 din.
A sad pljuvaci udrite, sigurno Vam neodgovara jos je daleko od 22-25,00