Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
@rasa02
Imam druga koji sad radi u UBS banci u Londonu, veruj mi tesko oni promasuju prognose. To su toliko sofisticirane metode i postupci. Gledao malo taj njihov sistem kako funkcionise (onaj deo koji sam smeo da vidim), mogu ti reci da predvidjaju jako dobro. Drug ne radi u sa agro trgovinom vec sa akcijama preduzeca, ali verujem da je sve analogno.

E sad vreme bas i ne radi u nasu korist, jer blizi se zima zaledice se dunav,i nema plovidbe. a silosi puni nije izvezeno skoro nista. I sta onda cena ide dole mada videcemo?ovo sto radi vlada je pokusaj ozivljavanja trzista da bi i oni zaradili na porezu.Jer blizi se kraj godine a u kasi se vidi dno.

Pa na kraju će još biti da smo mi sa subvencijama (koje nisu ni isplaćene) doveli do toga da se vidi dno.

@dejan77
Ma boli njih za oživljavanje tržišta već moraju da ispune još jedan od uslova za kandidaturu 09.decembra zato iznenada(ničim izazvani)kupuju kukuruz za robne rezerve.

Ma kakvi mi mi smo kap u moru. sva predvidjanja za cenu su da ide blagi porast a jedino alavost izvoznika moze da nas sroza cekaju znaju kada trebaju pare. nego da se ne preforsiraju .pa da sledece godine nemoze da se izveze koliko imamo,mada u to sumnjam nego mozda je fora u tome sto su i izvoznici vlasnici nekih uljara?

Treba imati u vidu i to da nas kukuruz ipak jos uvek vazi za nemodifikovan genetski tako da valda i to ima neki uticaj na cenu i prolaz na spoljnom trzistu u odnosu na ukupnu svetsku proizvodnju koja je uglavnom gmo

Imam druga koji sad radi u UBS banci u Londonu, veruj mi tesko oni promasuju prognose. To su toliko sofisticirane metode i postupci. Gledao malo taj njihov sistem kako funkcionise (onaj deo koji sam smeo da vidim), mogu ti reci da predvidjaju jako dobro. Drug ne radi u sa agro trgovinom vec sa akcijama preduzeca, ali verujem da je sve analogno.
Plus sto dobijaju svaku mogucu validnu informaciju. I kad te fundamente sastave sa svojim tehnickim mogucnostima, pa jos dodaju i gomilu para sto pravih sto virtuelnih, ne postoji ni najmanje sanse za promasaj. Ali, nekim cudom, i nad popom ima pop, pa tako i taj UBS ispusi sto na trzistu sto od Amera u vidu placanja kazni. Mnogo mi drago zbog takvih giganata, koji vise nisu banke, vec cisti spekulanti.

@dejan77,

Daj nam bar jedan poakzatelj koji bi sada pogurao cenu na gore?

Poslali su mi formular jutros i ja ga popunio i vratio faksom.Sad valjda čekam da mi jave jel odobrena prodaja ili nije.Linije faksa su bile non stop zauzete.Jedva smo uspeli da pustimo faks i to jutros u 8:20

Pa verujem da je tako.Haos je bio uspeti dobiti vezu.E sad za pšenicu smo se tako prijavljivali pa su nas onda zvali i rekli da je prodaja odobrena.Posle toga smo skupljali papire i ostalo sređvali.Valjda će tako biti i ovoga puta stim da sam sigurno među prvima koji su predali.
Čuo sam da je bilo preko 600 naloga za prodaju.U suštini ako prodam dobro a ako ne biće prilike na proleće.

Pa ja sam na marginama svih tih dešavanja.Nisam pametan ni šta da mislim.Malo mi je čudno da je tolika navala za prodaju.Mislim da je ovo presedan do sada što se brzine prodaje tiče.

To jeste.
Možda su gilipteri hteli da navuku narod da prodaju sad po 18 nego "možda "na proleće po 25dinara.
A predpostavljam da oni to znaju.
U svakom slučaju bolje napuniti zalihe po manjoj ceni.
Šta misliš o tom??

Nemam komentar za ovo sto se radi preko robnih rezervi...dakle nema veze sa pamecu...mala kolicina i onda ko pre devojci.... to je analogno sa deljenjem junica na lutriji sa sve Suzanom Mancic...nema logike.
Koliko vidim cena na GEA berzi je stidljivo opet krenula blago na gore.

Nazad
Vrh