Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
ja sam nalog trazio u 8.02h i dobio fax u 8.19. popunio i slao nazad u 8.22 .ostalo ce vreme da kaze za koji dan

Nesto ste rano poceli da natezete taj kukuruz .Ako ste ga vec uskladistili cekajte prolece ili jos bolje leto... Kod nas nigde nije nikla psenica i to ne obecava...

Evo ako nekog zanima grafikon kretan ja "svjetske" cijene kukuruza u 2011g.
http://markets.ft.com/RESEARCH/uploadhandler/z04850f0az13417164de56448e8f7a7b59637ea6a2.png

ili ako neće http://markets.ft.com/research/Markets/Commodities pa izabrati corn gdje piše view
ovde vidim da su stavili dve cene 649 i 308 i jedna skace a druga pada,jel znas koja je cena za cega(mozda cak i neki fjucers) pretpostavljam da ako je u tonama to je onda ona od 308$ a ako je u buselima onda moze biti gornja :sta:

---------- Poruka napisana u 13:37 ---------- Prethodna poruka je at 13:28 ----------

http://www.cmegroup.com/trading/agricultural/grain-and-oilseed/corn.html
Dosta detaljan grafik, sa duzim vremenskim intervalima, sa obimima, i sa ko hoce tehnickom analizom itd.
po ovome nevidim da nam se sprema vece povecanje cena

marko ova trenutna cena u kojoj je to valuti i za koju kolicinu?

sada se i malo trguje a problem je i svetska kriza koja je smanjila potrosnju mesa, veliki proizvodjaci mesa se cak brinu i za ono sto im je sada u tovu, a ne da uzimaju zalihe za sledecu turu,dako da ce pomeranje cene biti stihijsko.mislim na svetsko trziste jer kod nas vise da i nema proizvodjaca mesa, zbog dobre politike ministarstva poljoprivrede i davanja povoljnosti klanicama svinja 150 meso 400, svina 50 meso 400 gde je razlika? umesto da je sve vreme bilo svinja 100 meso 280 i ljudi u gradu zadovoljni i stocari zadovoljni i puno para u budzetu,mada je njima bolje pare u njihovim dzepovima a svim ostalima sipak.na svetskim berzama ima zanimljivijih stvari od kukuruza i nece biti kao prosle godine konstantna cena. nego vratili smo se na staro mart april, zar ste sve tako brzo zaboravili?

[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="class: contentheading"]Kvota za Vojvodinu popunjena za dan [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"] [/TD]
[TD="class: buttonheading, width: 100%, align: right"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"] Postavio redakcija [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: createdate, colspan: 2"] Tuesday, 22 November 2011 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]
galetin3.jpg
Direktor Produktne berze u Novom Sadu Žarko Galetin izjavio je Tanjugu da je dinamika interventnog otkupa kukuruza zadovoljavajuća i da će već do kraja današnjeg radnog dana biti popunjena količinska kvota za područje Vojvodine.

On je kazao da je obrada naloga još u toku, ali da je prema nezvaničnim podacima, za sat i po trgovanja, od početka otkupa u osam sati do pola 10, za prodaju ponuđeno ukupno 20.935 tona kukuruza.

"Kompletna ponuda je sa teritorije Vojvodine, nijedan nalog nemamo iz centralne Srbije... Neki vojvođanski regioni i okruzi, kao što su južnobački i zapadnobački, već su prebacili predviđenu kvotu", naveo je Galetin, napominjući da ratari iz centralne Srbije po tradiciji "malo sporije reaguju".

On je kazao da veruje da će ukupna današnja ponuda biti veća od 30.000 tona, napominjući da količinska kvota za Vojvodinu iznosi 28.200 tona, te da će predviđeni kapaciteti otkupa za teritoriju pokrajine potpuno biti popunjeni, a za neke okruge i prebačeni.

Galetin je precizirao da je do 9.30 sati primljeno 180 naloga za prodaju, a da, prema grubim procenama, broj naloga primljenih do 13 sati iznosi 500.

On je kazao da će se pratiti dinamika prodaje kukuruza iz centralne Srbije, te će ukoliko ne ona ne bude zadovoljavajuća, kao i u slučaju prethodne državne intervencije u otkupu pšenice, doći do preraspodele prvobitno određenih kvota.

Republička direkcija za robne rezerve počela je danas otkup 50.000 tona kukuruza ovogodišnjeg roda preko Produktne berze u Novom Sadu, po ceni od 18 dinara za kilogram, uključujući porez na dodatu vrednost (PDV).

Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od jednog registrovanog poljoprivrednog porodičnog gazdinstva biti 10 tona, a maksimalna 100 tona, dok se od jedne zemljoradničke zadruge može kupiti do 150 tona.

Rezerve će otkupljivati kukuruz roda 2011. maksimalne vlage do 14 odsto, lomljenih zrna do osam odsto i po dva odsto defektnih i nagorelih zrna, na paritetu fco silos ovlašćenog skladištara Direkcije.

Direkcija će plaćanje kupljenog kukuruza izvršiti u roku od sedam dana od dana dostavljanja kompletne dokumentacije.

Otkup je počeo jutros u osam časova i trajaće svakog radnog dana u vremenu od osam do 14.30 časova, sve dok se ne otkupi predviđena količina.

izvor (Tanjug - Ekos) [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Tako sam i predpostavio ...........

Iz Srbije će otići samo kukuruz koji je unapred ugovoren i plaćen.Niko nema računicu da iz Srbije kupuje kad ga u okruženju ima jeftinijeg.

Da li ovi prevaranti mogu da se dogovore?
Kukaju kako su kvote ispunjene,a kod nas se uveliko predaje kukuruz?

diklofen dali znas koliko je ugovoreno izvoza?cini mise da su ugovorili malko vise nego sto su skupiliali jos im ne dogoreva do prstiju cekajte decembar i malo kasnije ce mo videti. da nije fora sa rr da bi se kod nas odrzala niska cena?a ono ide izvoz ?cekajte ljudi videcemo jos ali kako mi se cini muva se na veliko.
sta se desava u madjarskoj? dali je toliko prerodilo ili je nesto drugo u pitanju kriza nedostatak para molio bih ljude koji imaju tamo rodbinu ,ili cesto odlaze tamo da nam malo pojasne situaciju? jer berza u Budimpesti obara cenu u Evropi ok znam ja da na nasu zalost oni imaju mnogo vece subvencije od nas i nisu uslovljeni kao mi i dobiju ih kada im najvise trebaju, dok kod amera ide gore opet.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh