Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
na berzi ti je 15.5+pdv=16.27din/kg

---------- Poruka napisana u 23:41 ---------- Prethodna poruka je at 23:35 ----------

Isto mišljenje delimo :ppozdrav:

Cale je prekjuce prodao jedan vagon po 15.5 din jer su nam trebale pare ( Kolega ZRENJANINAC zna sta smo kupovali )
Inace imamo jos oko 12 vagona i mislili smo cekati cenu od 18 din. do maja pa kad bude!
Ako prodje ode sve i kila!!!

[h=2]OTKUP KUKURUZA ZA REPUBLIČKE ROBNE REZERVE POČINJE U PONEDELJAK[/h]

Novi Sad, 17. novembar 2011.
Direktor Produktne berze u Novom Sadu Žarko Galetin upoznao je danas medije o pojedinostima vezanim za kupovinu kukuruza ovogodišnjeg roda, u količini od 50.000 tona, za potrebe Republičkih robnih rezervi. U saopštenju se kaže: „Na osnovu Zaključka vlade Republike Srbije od 15.11.2011. godine, Republička direkcija za robne rezerve izvršiće otkup 50.000 tona kukuruza roda 2011. godine. Republička direkcija će otkupljivati kukuruz roda 2011., kvaliteta propisanog po standardu (SRPS E.B3.516 i SRPS E.B3.516/1), što podrazumeva sledeće elemente kvaliteta: vlaga maks.14%, do 8% lomljenih zrna, do 2% defektnih zrna i do 2% nagorelih zrna, i to po ceni od 18,00 din/kg sa PDV, na paritetu fco silos ovlašćenog skladištara Direkcije. Ukupna količini od 50.000 tona, kupiće se od registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u individualnom sektoru i zemljoradničkih zadruga (pravna forma: zadruga, šifra pretežne delatnosti: 0111)– registrovanih gazdinstava, i to u minimalnoj količini od 10 tona i maksimalnoj količini 100 tona, po nosiocu gazdinstva za individualni sektor, odnosno maksimalno 150 tona po zadruzi. Otkup se vrši preko "Produktne berze" u Novom Sadu, a Direkcija će plaćanje kupljenog kukuruza izvršiti u roku od 7 dana od dana dostavljanja kompletne dokumentacije. Otkup počinje u ponedeljak 21.11.2011. godine u 8,00 časova i trajaće svakog radnog dana u vremenu od 8,00 do 14,30 časova, sve dok se ne otkupi predviđena količina. Zainteresovani poljoprivrednici i zadruge mogu da se obrate na sledeće brojeve telefona: 021/527-329, 443-493, 63-38-060, 445-416, 443-409, 445-407, 445-423, 523-132, 63-38-124, 443-473, 63-34-251, 443-120, 443-498, 445-406, 526-165, 526-875, 445-953, 63-39-061,445-413, 522-272. U cilju ravnomerne teritorijalne zastupljenosti pri otkupu kukuruza, svaki okrug će dobiti odgovarajuću količinsku kvotu koja će biti na raspolaganju za prodaju potencijalnim prodavcima.”

Ja mislim da je ovo marketinški potez,da bi posle mogli da kažu kako su nudili dobru cenu.kukuruz nakon toga mora ići dole inače nam ode stočni fond a u najavljenoj krizi moraju spustiti cene mesa.Vrzino kolo.

Danas sam bio do zadruge i pitao za taj okup kukuruza i rečeno mi je dok se skine 1% berze,transport do javnog skladišta 30-40para/kg pa izlaz iz postojećeg silosa 1.3-2% pa ulaz i izlaz iz javnog skladišta jer oni to kasnije vuku u robne rezerve oko 2.5% pa analiza kukurza da će cena biti od 15.8-16din. plus trčanje i sređivanje papira i tražiti kamione za sve to.

Ne isplati se po ovim procentima. Mada je nejasno " izlaz iz javnog skladišta" zašto se ovo naplaćuje, i što se nas tiče gde će oni to da odnesu.....znam ogradili su se gde god su našli da mogu da skinu neki % , još fali da uračunaju i rastur od vage od kip rampe, ispadne i tu koje zrno :udri:

ma gledaju i oni da ucare koji dinar 18 dinara plate, 20 prodaju 2 dinara 50000 tona pa vi vidite. a intervenisace kada ta cena dodje ne bi oni punili rr da se ne ocekuje skok

Sve zavisi gde imate robu.Recimo ko ima na lageru kod Race što bi sve to plaćao tj. ništa od gore pomenutih troškova sem analize i vozikanja nema.On je javni skladištar ,a roba vam je već kod njega.

Sve zavisi gde imate robu.Recimo ko ima na lageru kod Race što bi sve to plaćao tj. ništa od gore pomenutih troškova sem analize i vozikanja nema.On je javni skladištar ,a roba vam je već kod njega.

U Lokvama kod nas kod Race na nekim kolicinama prilikom prodaje nije uzeo ni lezarinu mislim na kukuruz 2011.
Mada za ovaj naj noviji novitet u vezi otkupa po 18 din nisam se rapitao za uslove.

Ja sam danas zvao Racu.U ponedeljak se prijaviš na berzu.Oni ti pošalju faksom formular.Ti ga popuniš i odmah vratiš takođe faksom.U toku dana ili sutra te zovu sa berze i kažu da ti je odobreno(ili nije).Onda ideš kod svog skladištara i ostalo rešavaš sa njim i kod njega.Mora se uzeti i od ovlašćene kontrolne kuće papir da je kukuruz SRPS kvaliteta( to ti plaćaš).Kad sve to skupiš nosiš u NS i potpisuješ ugovor.Pare ležu na nameski račun za pet dana.

kod nas to sve odradi skladistar samo mu dostavis potvrdu o aktivnom gazdinstvu i kopiju licne karte

a gde je Sandor sad, kad pre mesec dana napisao da ce svakog meseca cena ici gore 1 dinar mesecno, u sta ja licno sumnjam. Ova cena od 18 din je super cena za kukuruz, i pre maja ne mislim da cemo imati bolju cenu....zivi bili pa videli

Ti stvarno misliš da pojedinci znaju kakva će cena biti i to iz meseca u mesec.
Sve su to nagađanja i samo nagađanja bez i jedne relevante činjenice.

Nazad
Vrh