Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Pogledaj ugovor o skladištenju koje ste potpisali...u nekim takvim ugovorima sam video i klauzulu da skladištar može da proda robu na skladištu uz obavezu da robu isplati kad to Ostavodavac bude zahtevao...

hehe, ugovor o skladistenju! Sve sto imam je usmeni dogovor sa skladistarom i tako vec godinama. Do sada nikada nisam imao problema, sem klasicnog odbijanja u vidu kojekavih vlaga i lomova, ali smatam da mu to dodje kao normalno u ovoj ludoj zemlji!
Ipak razmisljam da neke supe i tavane prepravim u podna skladista za sledecu godinu. Mozda je bolje da traktori godinu dve zimuju na avliji, a da je kukuruz kuci, dok ne napravim nove supe! 150 t kukuruza je na lageru, nemam nikakav papir!

Vidite koja je cena kukuruza na berzi danas ? 17,50 din + PDV .Obljavljeno na Poljopartner .

danas prodao kukuruz gazda Sotoni tj. mlinska industrija Popović Klenje,Jarak,Šabac cena 16 dinara.gužva velika bila samo ispred mene bilo 6 šlepera BP table

Ministar poljoprivrede juce dao izjavu da ako cena kukuruza naglo pocne da raste da oni u ministarstvu imaju nacina da obuzdaju cenu(verovatno uredbom da zabrane izvoz),navodno cena stocne hrane je veoma skupa u Srbiji.Pa ovde u nasoj zemlji ne zna se ko koga j.....be,samo znam ko ce biti je.....n.

Siromasna drzava Srbija koja zivi na kreditu obecava sigurnost svojim gradjanima u 2012-oj...Pa zar misle da ce ostati na vlasti,koja on sredstva ima da obecava stabilne cene kada je budzet prazan i mogu da ga "rebalansiraju" do Nove Godine...Nema nista od toga,moze ali do marta,aprila a onda idu izbori...Ako svetska cena bude visoka,ovde ce biti jos veca u jednom trenutku...Sve su to hohstapleri i manipulanti,pa jedino prihoduju od poljoprivrede i tog izvoza za koji se nadaju da ce biti barem kao prosle godine...Nema brige ljudi,vreme radi za nas

ljudi šta reći,.. na 1 jutru 7400kg kukuruza sa 14% vlage ja zadovoljan..(dekalb) jest da pioneer nadmašio ovu cifru... sa 800kg + uff nemam reči ,nikad meni tolko kukuruza kao ove godine .... da ne zaboravim kod nas kukuruz 16 din/kg

Ministar poljoprivrede juce dao izjavu da ako cena kukuruza naglo pocne da raste da oni u ministarstvu imaju nacina da obuzdaju cenu(verovatno uredbom da zabrane izvoz),navodno cena stocne hrane je veoma skupa u Srbiji.Pa ovde u nasoj zemlji ne zna se ko koga j.....be,samo znam ko ce biti je.....n.
Ma koji je on k...c da preti bilo kome, vec dvadeset godina lese ovu drzavu i svi su isti i gori od gorih a sve po nasim ledjima da ljudi ne pocnu umirati od gladi a sve vise lici na to,pa ni seljak vise nece trpiti i raditi za druge vec i ti gladni treba da se dignu i zajedno sa nama zbrisu bagru mislim da ni seljaci nisu sto su nekad bili tako da se vise ne mogu tako zaj...ti s nama.

Jel zna ko sta za robne rezerve navodno 20 din ce biti,samo ne znam jeli to neko provalio ili je stvarno.
ako neko zna vise neka pise.

Nazad
Vrh