Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Od danas Mlinpek u Staroj Pazovi plaća kukuruz na bazi 15% vlage 16,5 din/kg.

kod mene vec nedelju dana za Jus placaju 16.80 din/kg Agro Grnja iz Ade

---------- Poruka napisana 13-11-11 u 19:18 ---------- Prethodna poruka je 10-11-11 at 18:43 ----------

tooo je proslost od juce skinuli na 15.75 din/kg bandaaa bitangaaaa

Ocekuje se pad cene i nema najava da ce biti neka dobra cena...Izvoz slab,skoro nikakve kolicine,izvoznici se ne pronalaze u svemu ovome,plus los vodostaj...Mislim da ce tek posle Bozica da krene izvoz kako treba,a cena ce se videti.Ni nalik proslogodinjoj izgleda u to vreme...Samo sam realan i pomalo me brine svetska cena.U Pancuvu pune 3 male barze od ponedelja do petka,to je nikakav tempo kada se zna da ima oko 2 Milke za izvoz...

Rekoh ja lane da je cena 17-20din ko Bog,a jok...malo e sad su nam ga zavukli samo da ne prodjemo kao preklane kad ni za crvenu nismo imali kome da prodamo.

Kad sam pričao sa direktorom jedne ZZ i pita me sa kolikom bi ja cenom bio zadovoljan ove godine.Ja mu kažem bar 200 eura tona,samo se zagonetno nasmejao i rekao"teško".

Ocekuje se pad cene i nema najava da ce biti neka dobra cena...Izvoz slab,skoro nikakve kolicine,izvoznici se ne pronalaze u svemu ovome,plus los vodostaj...Mislim da ce tek posle Bozica da krene izvoz kako treba,a cena ce se videti.Ni nalik proslogodinjoj izgleda u to vreme...Samo sam realan i pomalo me brine svetska cena.U Pancuvu pune 3 male barze od ponedelja do petka,to je nikakav tempo kada se zna da ima oko 2 Milke za izvoz...

Pa zar ti nisi vikao 20 i vise, sta da radimo, da prodajemo ili cekamo

Pa zar ti nisi vikao 20 i vise, sta da radimo, da prodajemo ili cekamo
Ne,kada sam to napisao...Ja sam rekao da verujem da ce u jednom momentu biti 22-23 din ali to moze biti i u avgustu 2012-te...A mnogi ne mogu da cekaju do tad,kao ni ja barem ne sa celokupnom kolicinom koju imam u ambarima (75-80.000 kg)Pricacemo u maju,junu kada bude jasno gde ce cena i na koliko ce se stabilizovati,ne vidim indicije da ide i dole a ne verujem ni da ce uskoro ka gore,opet moje misljenje je misljenje pojedinca koje moze da bude i pogresno!

u usa skuplji nego kod nas ? madjari nesto muljaju. ali polako problem je nalet novog talasa krize i ljudi nece da trguju cuvaju ziv novac da bi imali kada ostali kolabriraju.ili po nasem puknu.tu je mnogo veca zarada.a i ceka se stabilizacija na bliskom istoku,

Samo da nas kukuruz ne izvlaci Srbiju iz krize.Mislim sa nekom razlikom u ceni kupovna / prodajna.::jako_besan::Tako bi se mogao dopuniti budzet.Naravno na stetu ratara.::samo bes::
Jako mi je cudan sad ovaj pad,pa kad se poveze sa izjavom ministra,ostaje samo::jako_besan::

Na RTS-u objavili, da će robne rezerve otkupiti kukuruz po 18 din/kg sa PDV-om .Količinu nisam zapamtio ( mislim da je 50 000 t)

[h=2]ODLUKA O OTKUPU KUKURUZA U ČETVRTAK?[/h]

Novi Sad, 15. novembar 2011.
Nakon najave da će Državne robne rezerve za sopstvene potrebe od registrovanih gazdinstava i zadruga kupiti 50.000 tona kukuruza ovogodišnjeg roda, udruženja i zadruge još ne žele da komentarišu ovu nezvaničnu ponudu. Prema blic anketi „AgroServisa”, među ratarima ova ponuda države nije očekivana i dok ne čuju cenu ne žele da se izjašnjavaju o prodaji. Kako kažu, bez otkupne cene od 18 dinara (sa PDV) mali broj će se odlučiti na prodaju, jer u decembru i januaru očekuju povećanje cene kukuruza. Sa ovom cenom kukuruz bi se približio berzanskoj ceni u Parizu, a bio bi veći od one u Budimpešti. O otkupu kukurza juče u državnoj administraciji niko nije bio spreman da govori, ali se, ipak, može očekivati da takvu odluku na redovnoj sednici donese Vlada u četvrtak. U tom slučaju kupovina bi bila organizovana preko pedeset ovlašćenih skladištara po okruzima, uz saradnju sa Produktnom berzom u Novom Sadu. Prema nepotpunim podacima, više od 400.000 tona kukuruza iz Srbije pripremljeno je za transport Dunavom prema Konstanci i Beču, što zavisi od vodostaja Dunava.

Pa i nije neka cena.Dok se plate transportni troškovi pa usluga berze pa ako još treba i analiza da se izvrši gde si tu si.Neznam ali neverujem da će se baš gurati da prodaju kukuruz u ovo doba

Nazad
Vrh