Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Ja licno verujem u tu cenu.Vreme jeftinog kukuruza je realno za nama.Dvadesetak i koji dinar od gore je pitanje sad.Zivi bili pa videli.Jedno sam samo siguran.Da bude i 32,pojedini bi bili ne zadovoljni i cekali bi 42.

Al su kod mene bitange...svi drze 15
Cenu kukuruza diktira ponuda i potraznja...Još uvek ima kukuruza po njivama,bar kod nas a svi silosi su puni,,što bi dizali cenu? Izvoz je krenuo,al slabo to ide čini mi se...mislim da će u proleće biti mnogo bolja cena,kao što je napisao Savato...:ppozdrav:

Ja sam mislio da je taj kukuruz u silosima uglavnom na lageru tamo, a ne prodat. Ne mogu valda da troše/izvoze kukuruz koji još nisu kupili?

Mogu ,mogu i te kako.I onda kad prodaju više nego što firma vredi odu lepo u stečaj i nikom ništa sem njima keš na računima.Zar nije tako ove godine odradio Transpetrol iz Sečnja.

Da, da, mogu, desavalo se i u Crepaji, Agroziv je pre 3 godine zajebao sve koji su imali na lageru, dobili su ga i na sudu, ali .... nista.

Ja sam mislio da je taj kukuruz u silosima uglavnom na lageru tamo, a ne prodat. Ne mogu valda da troše/izvoze kukuruz koji još nisu kupili?

Pogledaj ugovor o skladištenju koje ste potpisali...u nekim takvim ugovorima sam video i klauzulu da skladištar može da proda robu na skladištu uz obavezu da robu isplati kad to Ostavodavac bude zahtevao...

Ja sam pre par godina resio da uzmem nazad svoj kukuruz od silosa u Jakovu. Kad su mi natovarili prvu prikolicu bila je puna vrhova cokanja, a svako peto zrno je bilo celo, ostalo sve lom. Naravno odustao sam od daljeg uzimanja. Tako da te lako oni nateraju da im prodas.

Kod nas je tako bilo i prosle godine.Nisi mogao podici,samo prodati.Meni je licno trebala usluga susenja,zbog ishrane pilica.Kad sam predao kukuruz,oni me pitaju kad hocu pare.::jako_besan::

:zli:

I onda rade kuke i motike...i ostale poljoprivredne alatljike

Ne, samo treba paziti gde i kome se roba ostavlja na lager i detaljno isčitati ugovor. To je kao sa ugovorima za kablovsku televiziju, kablovski internet i sl.....niko ne vidi u onom ugovoru (jer svi žure da potpišu jer još par desetina ljudi čeka na red) obavezu da MORAS godina dana biti korisnik trebalo ili ne trebalo. Znači po onoj narodnoj..."Ko se čuva i Bog ga čuva".

Ljudi moraju da budu svesni da kada predju kapiju i izruce kukuruz u rampu,on vise nije njihov...Znaci ako ga prodajes OK,ali na cuvanje,skladistenje po extra uslovima,itd...Cista navlaka da bi otkupili i prodali kada je njima zgoda,obaveza,moranje,itd.Znaci svi oni prodaju tudji kukuruz,ko je lud da ga cuva,elevira,stiti od raznih stetocina,a plus roba kalira,pravi se veci lom...Znaci fora je da sto manje zadrze robu,naravno moze da je cuva ali na svoj rizik...

Samo da ne bude kao onomad sa zitom.Gratis lager,pa onda cena::lose::
Kolega je predao u jedan silos na lager.Kad je resio da proda,oni mu obracunaju po ceni,koja je bila u momentu predaje.U fazonu,oni su mu cuvali pare.::samo bes::

Ja sad zrno lagerujem na tavanu. Na silos odnesem samo ono sto hocu tj. moram odmah da prodam zbog para ili vlage.

Onda ili imate malo robe ili imate jako velik tavan :osmeh: :ppozdrav:.
Šta da rade oni koji imaju po nekoliko vagona robe a koju ne možete smestiti u ambare kao npr. kukuruz u klipu?

Pa nemam bas puno robe, a tavani su mi jedan 110 kvadrata a drugi 70 kvadrata. Za moje potrebe su sasvim dovoljni i vise nego sto treba. Imam i jednu malu kotobanju, tu smestim nesto klipa. Imao sam jos dve jedna je srusena pre par godina, a druga letos zbog gradnje novog objekta ciji ce tavan takodje sluziti kao magacin.

---------- Poruka napisana u 09:15 ---------- Prethodna poruka je at 09:13 ----------

Da sodam samo na vecem tavanu moze da se lageruje do 1;5 metara visine, a manjem do 1,2. Mada nikada nisam dizao vise od metar, za sada nije bilo potrebe.

Nazad
Vrh