Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Kod nas ima jos dosta.
Veliki problem predstavlja i to sto su svi silosi puni.
Nema mesta nigde za kipovanje.

U Gospodjincima i okolini 16,00din/kg a na njivama ga skoro i nema.
Mozda nesto vise je ostalo u temerinskom ataru, koliko vidim ali vidim da i oni "peglaju" tako da ce brzo kraj zetve.

Rade, oni bi to 'ispeglali' da su imali gde da predaju jer su im svi kapaciteti bili popunjeni kad se zetva posteno zahuktala. Koliko sam primetio, u Gospodjincima ima manje od 30kj u celom ataru.

Znam, OZZ "Zunji-Silak", kao najveci u Temerinu, su bili u problemu jer im sojara nije izvukla svu soju. I kod nas veliki silos od danas vise ne prima kukuruze, ono sto je ostalo primice se u mali silos pa ce biti u redu.
Dunav raste, koliko cujem, pa ce i barze verovatno krenuti....a sa njima nadam se i cena polagano na gore

U Staparskom ataru i okolini ima jos kukuruza za skidanje. Ja sam moj kukuruz konacno juce skinuo. Cena kod nas 16 din sa tendencijom rasta!

kad se zavrsi zetva, max cena 17,00 +/-2% do kraja decembra, a onda opet pad

Opet pocinjes sa tvojim glupim prognozama kao i u toku cele ove godine. Nisi ni sanjao da ce dostici cenu od 23 din. i davio sve prisutne sa tvojom nekom prognozom od jeftinog kukuruza.
Pitacu te u Januaru i Februaru koja je cena.

Gospodine @peet voleo bih da ste u pravu, tj.da vase provnoze budu tacne. Moje misljenje je da cena kukuruza nece biti znatno veca. Drzava mora odrzati nisku cenu htane(mesa) do izbora, a samim tim i kukuruza. Nadam se da gresim. Pozdrav

@surdonja
Tvoj rezon ima smisla. Ali i poljoprivrednici su biracko telo. Sada hvala Bogu imamo internet, pa mozemo da pratimo cene po inostranstvu. Ako primetimo da nas kradu na ceni tj. da postoji veliko odstupanje od cene kod nas i npr u Budimpesti, oduzicemo im se na izborima za to.

@bojcetic ipak nas je malo, beograd je mnogo veci. Takodje mnogo kukuruza je lagerovano u kucnoj radinosti. Pokusace da nam ga uzmu na svaki moguci nacin. Veliki sam pesimista sto se tice trenutne situacije u poljoprivredi. Cini mi se da smo mi dobili savetodavce (od kojih cemo mozda imati koristi, a najverovatnije necemo), a beograd ce dobiti jeftinu hranu(a rezim time socijalni mir).

Ljudi koji se bave poljoprivredom znaju da zalihe hrane u svetu su sve manje. Nisu bas cvetale ruze kukuruzu ove god. narocito u SAD-u. A sto se nase nazovemo je drzave tice bar za nekih 30% je manje kukuruza nego lane. Tako da od takvih prognoza i procena od strane trgovca sam sit.

Drzava kod nas moze da utice na kontrolu cene jedino da uvede uredbu, sto ne bi bilo prvi put. A cena naseg ce zavisiti od cene svetskog, osim u slucaju te uredbe, ili nekakve dogovrne politike, koju ce biti tesko sprovesti u delo, ako se kukuruz bude u svetu trazio. Trenutno u svetu ima kukuruza, tako da nije realno ocekivati vecu cenu do nove godine. Posle toga vec krecu uticaji juga, i safrinja.

Ljudi koji se bave poljoprivredom znaju da zalihe hrane u svetu su sve manje. Nisu bas cvetale ruze kukuruzu ove god. narocito u SAD-u. A sto se nase nazovemo je drzave tice bar za nekih 30% je manje kukuruza nego lane. Tako da od takvih prognoza i procena od strane trgovca sam sit.

Ovo je tacno, pored toga su Kinezi dodatno zacinili situaciju najvecom kupovinom kukuruza u istoriji i to bas od Amera, a cini mi se sve sa namerom da stvore dodatni vakuum na trzistu i naravno jos vise uzdrmaju "Svetske policaje"

Danas vidim da je na Poljopartnerovom sajtu posle dugo vremena pomerena cena vestacki susenog kukuruza sa 16,00 na 16.20 din + pdv. Blagi rast cene. :osmeh:

Nazad
Vrh