Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
sta ja da kazem, ovde izgleda netreba kukuruza jer su cenu spustili na 14.50 din/kg od danas

nemojmo zaboraviti da je ove godine posadjeno rekordno puno kukuruza,prinos dosta saren ali ga u principu ima dosta
mnogi nemaju kapacitete za lager i eto ti prave prilike za brzu zaradu i UCENJIVANJE

Dolovac,kolko će dugo moći to tako da stoji?
Ključ je u sopstvenom skladištenju ,i jačanju pravnog sistema odnosno povjerenja domaćih i stranih kupaca u naše ugovore.Tada ćemo moći ,ako nam treba para da prodamo dio usjeva bilo kad u toku godine sa obavezom isporuke kada to kupcu odgovara.Tada neće najniža cijena biti u vrijeme žetve jer ćeš prodati sada a isporučiti npr u maju podogovorenoj cijeni pa ko kako procijeni.
Najgora je sadašnja situacija kada ako pogledamo trenutne cijene recimo kukuruza ispada da je najjeftiniji kukuruz na planeti trenutno u Srbiji :zli:

Ajd malo zdrave pameti, madjarska 45600 F/t dok je euro 296,64 sto mu dodje oko 155e/t.sto znaci da iz Srbije nemoze izaci sa vise od 145-150e/t.
Da se razumemo ne branim nikog, samo konstatujem.

Nasli smo sa kim da se poredimo. Pa sto niko ne govori o cenama u Parizu, i na drugim berzama.

Cena kukuruza u Nemackoj 06.10.2011 185,75 Euro/t
Tako da je cena kod nas 14-16 din/kg sasvim realna i nema logike da bude veca pre maja-juna!
jbg

Eh da je 6 tona prinos po jutru 16 dinara bi bila extra cena...ovako i 20 je malo,.. ali da je takav prinos cena bi verovatno bila i manja od 14 dinara

culi ste kakvo je stanje napolju, i kome sve treba. a nema ga pricaju nam price o ukrajini a izgleda da je njihova proizvodnja rezervisana za kinu. vi pricate o madjarskoj i nemackoj koje imaju subvencije koje se dobijaju bez izlazaka traktora na ulice i pred setvu a ne dogodine, a dogodine ako bude . i ja da sam dobio 300-400 e po hektaru pred setvu prodo bi deo sada deo za novu godinu i deo pred setvu .

Kod nas 14.5 sa pdv-om, al lopovi pogotovo ovi sto mere vlagu. Neki dan cale i ja vozili da proverimo vlagu i u prvom merenju izmeri 18.2, a u drugom 19.1 sto je prosto nemoguce. Danas opet odnesemo cetri dana posle izmeri nam 19.7 posto. Cale pita kako je to moguce posle cetri dana i to suncana dana da ima vecu vlagu? On nam odgovori da na svakom mestu ce vam drugacije pokazati. Sta drugo reci vec LOPOVI!!!!!!!!Nista drugo nam ne preostaje vec da ga skidamo sa njive u klipu i skladistimo jer imamo objekte i cekamo bolju cenu.

Nazad
Vrh