Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
od danas kod mene 15 din/kg svaki otkupjivac ista cena za jus kvalitet naravno, svi predaju na lager i cekaju veci vodostaj dunava.... ha ha ha

:nono:E sad se pare zarađuju.::lose::

A tek na vlazi... Meni je danas kamion u Žablju imao 16.2% vlage, a ja u mojoj prikolici (dva bunkera koja nisu stala u kamion) iz iste parcele imao 14.1%, ovde, na otkupnom mestu u Srbobranu. Žao mi je samo što nisam pogledao tabelu na otkupnom mestu koliko ta dva procenta vlage više nose negativne bonifikacije.

Ma kakvi toga kod nas nema ,ma kakav monopol. Ko prezivi pricace inace mnogo je ugovoreno izvoza, neki bi da pokriju proslogodisnji peh, a neki bi da lepo zarade. mada ni mi nismo ovce, bar ne vise

Poslednja izmena:
u petak kisa verovatno ce dunav malo gore pa se spermaju , posle vikenda cemo videti mozda i cena ide gore.Ne mozda nego sigurno.ali videcemo kako ce se kretati vodostaj

tesko jer zetva je pri kraju.a ljudi sve vise beru i guraju u ambare bez obzira sto se kruni prilikom branja. a iz ambara ne izlazi do marta.ili ako daju tel kel onda moze ranije.kod nas se retko ko od skladistara uasnio sa kolicinom. a i prinos je podbacio dobro lepo izgleda a slabo puni bunker ali dva grada su uzela danak, u vrsackom ataru ujak imao 3000 kg po kj ili po nasem lancu i to extra kukuruz. sve uradjeno na vreme baceno djubrivo isprskano po propisu ali corak

Poslednja izmena:
tesko jer zetva je pri kraju.a ljudi sve vise beru i guraju u ambare bez obzira sto se kruni prilikom branja. a iz ambara ne izlazi do marta.ili ako daju tel kel onda moze ranije.kod nas se retko ko od skladistara uasnio sa kolicinom. a i prinos je podbacio dobro lepo izgleda a slabo puni bunker ali dva grada su uzela danak, u vrsackom ataru ujak imao 3000 kg po kj ili po nasem lancu i to extra kukuruz. sve uradjeno na vreme baceno djubrivo isprskano po propisu ali corak
Ovo je tacno od reci do reci,Ja da nemoram da orem Nebi Sad prodao ni Kilogram kukuruza

Bas zbog toga sto mi moramo da oremo(kupimo gorivo) i jeste ovakva cena, a i mnogima stizu rate za kredite. Pa drzava i razni spekulanti da otmu sto se moze.

ja sam se snasao sa skladistenjem masine napolje kukuruz unutra
2liehko.jpg
e84krt.jpg
po ovoj ceni ga nedam :(

nedaj samo tako

danas mi već nudili po 17
verovatno su videli da su se zeznuli
mora cena gore

Nazad
Vrh