Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
načuo sam da u debeljači neka firma na ulazu voćne kapi mislim da se zove otkupljuje 17 tel kel
ali sam i saznao da takođe od ponedeljka ide dole cena
e sad možda je koska neznam

Polako samo,od nedelje ce berba/zetva dostici svoj zenit,pa to je opste poznato da ce tada biti losa cena.

Kod nas je JUS 16 dinara, mada ja nesto ni nisam cuo da iko prodaje. Svi uglavnom lageruju i cekaju da zazimi i poraste reka Dunav.

Granexport Pancevo 15,50 sa pdv na bazi vlage::sramota::

to je fora jer svi koji otkupljuju za granexport imaju nalog da daju veću cenu
i onda kada ljudi vide da je gran export 15.5 a neki tamo otkupljivač daje 17 svi idu kod njega i zadovoljni su a ustvari sve to ide u granexport
to je čista prevarantska igra
informacija je sigurna jer sam razgovarao sa otkuoljivačem koji radi za njih.

До сада сам мислио да сам све чуо све, али данас сам био до ЗЗ "Агромонд" и пао на **greška...
14%влаге је 16дин. Са повећањем влаге не обарају цену него своде на СРПС (српски стандард) тако што шдијају одређени проценат, па нпр за влагу 16 % одбијају 8%,а за влагу 20% одбијају 12% !!! На то треба додати 1% на улаз, и за сваки започети месец 1% на име трошкове лагера!!! Дакле ко има 20% влаге и кукуруз им преда а реши да прода у марту даће препродавцима невероватних 18% од предате количине !!!!
ПС Крађа на ваги се подразумева и на спада у моју категорију чуђења....

Ja iz tih razloga ne prodajem nista bar do Nove godine.Do sada sam ovrsio 30kj i smestio sam u svoje objekte 150t kukuruza vlage od 12-14%.Sutra tj u ponedeljak kupujem zicanu mrezu i prepravljam kotobanje za smestaj zrna koje ima nesto vecu vlaznost.Otkupljivacima ni zrna necu da dam.Ovakva otimacina mislim da nikada nije bila.Pre par dana sam jednoj zadruzi odvezao dve zmajevke zrna,vlaga je bila po njihovom vlagomeru 14,8%.kada sam video da ce mi odbiti neverovatnih 900 i kusur kilograma okrenuo sam traktor i pravac kuci na istovar.

to je fora jer svi koji otkupljuju za granexport imaju nalog da daju veću cenu
i onda kada ljudi vide da je gran export 15.5 a neki tamo otkupljivač daje 17 svi idu kod njega i zadovoljni su a ustvari sve to ide u granexport
to je čista prevarantska igra
informacija je sigurna jer sam razgovarao sa otkuoljivačem koji radi za njih.

Bravo kloki:bravo:...šteta sto jos nema izvoza,cena bi bila veća....

cekaju da ljudi koje su stisli krediti prodaju sta moraju tipicna iznuda.i to nam je liberalno trziste zakon ponude i potraznje(ucena) .ma sve u ambare ko moze i cena ce da opravda sve troskove .kod nas bi odredjeni karteli da na teret seljaka naprave neku proizvodnju i postanu menadzeri godine, privrednici ili ti nesto drugo.a mi to isfinansiramo i napravimo jos jednog ucenjivaca koji ce nam drati kozu.

Marko ovo je bilo 14,8% a hteli su i susenje da naplate?
U druze, pa ja sam vodio bitku za 14,1. Zamalo da mi naplati 3% za ovu vlagu. Kao sve jedno dal je 14,1 ili 14,9.
Ali dogovorismo se nekako i nije pala naplata. Ali zato sam na drugom mestu imao jednu manju kolicinu na 15,2, e tu me nista nije spasilo. Vise nisam imao volje da se zamlacujem.

Nazad
Vrh