Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
na dno prikolice razvuci i teraj!ja sam sav moj kukuruz koji sam zacistio iz dvorista posle branja natovario u dno od prikolice i u par tura predao!:ppozdrav:

Ja sam moj stari prodao po 18 din pre dvadesetak dana. Ostalo mi još nešto sitno koje prodajem od kuće, al' slabo to ide. Da li bih smeo taj stari predati sa novim koji vršem sa njive? Mislim, da li se to sme raditi, nikad još nisam bio u takvoj situaciji. Radi se o maloj količini, oko 500 kg, možda i manje.
Dukej ko te pita samo ga uvali.Kad su ti merili vlagu 14 i 16 % na isti kukuruz nisu se baš stresli od poštenja.
Tako da ih nemoj puno žaliti.

Ne mislim da gresim,jer mi manji u glavnom okruniom vecinu pred setvu jer nam trebaju pare,a u mojoj siroj okolini je besplatan lager kukuruza do aprila,pa se posle tih prodaja cena pocne povecavati.

a sta ti mislis da cena kukuruza u srbiji zavisi od par sela u sremu..., e moj druze najebali smo mi kako god okrenes, jel ti znas da posteni misko iz srb i todor iz hr iz zajebancije izjebu bidimpestansku berzu ej bre, a ne nas ovde.

Nema veze cena kukuruza sa besplatnim lagerom, jer je svuda razlicito, negde je besplatan do nove godine, negde do 1. marta, negde je skroz besplatan ali nesmes da ga prodajes pre odredjenog datuma.

Ja kazem za moju okolinu i to je cinjenica da ce dotle drzati cenu bar 1-2din jeftinije od trzisne,na tih dinar-dva puta kolicina ima da se opare lokalni otkupljivaci,ja ja za dinar-dva vise necu nositi u Pancevo ili negde drugde nego cu dati ovde kod nas.

Ja mislim da će cena kukuruza krenuti nešto gore čim padne malo obilnija kiša, što najavljuju već za iduću nedelju, i to iz dva razloga, jedan je što će se prekinuti sa vršenjem, a drugi, valjda će i te barže već jednom krenuti.

Ja mislim da će cena kukuruza krenuti nešto gore čim padne malo obilnija kiša, što najavljuju već za iduću nedelju, i to iz dva razloga, jedan je što će se prekinuti sa vršenjem, a drugi, valjda će i te barže već jednom krenuti.
Idu barze i sada nego se jako malo tovari u njih zbog vodostaja... samim tim i prevoz je skuplji a cena kukuruza manja

Kod nas cena užasna kao i uvek. Farm Komerc iz Čantavira daje 14 din sa PDV-om za kukuruz do 14% vlage. Dalje svaki procenat vlage umanjuje cenu za 0.5 din.

Nazad
Vrh