Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Kod mene u Srpcu ,predo sam jednu turu (32t) po 0,39km svedeno na 14%(kod mene nije bilo šta svoditi kad je bio 12-13%) ,do 20% vlage se ne plaća sušenje.Pare odma.Mislio sam još da dovozim al spustili na 0,37km.
Čim se vrijeme sredi kosim dalje al sad ću najvjerovatnije u Agrouniju na uslužno skladištenje. Tu se plaća sušenje 250km/10t do 20% vlage,besplatno skladištenje do nove godine ,bar za nas lokalne.

ne otkupljuju.:osmeh: nego na svim ostalim mestima otkupljuju za njih i njihove pare samo nece da priznaju

Mlinpek Stara Pazova 17 okruglo na 15% vlage,a ista je cena i starog.Dosad je bilo 14 a eto ti ga sad 15.

Ko god bude mogao da saceka sa prodajom kukuruza neka saceka,cena mora biti dosta bolja od ove trenutne.A ovo sto rade firme poput Viktorije je cista otimacina ::samo bes::

Viktorija otkupljuje kukuruz rod 2011. Postavio Dragan Brkić Thursday, 22 September 2011
kukuruz4.jpg
Dana 20.09.2011., Victoria Logistic doo je donela odluku o uslovima otkupa za individualnog proizvođača - farmera - poljoprivredno gazdinstvo: KONAČNA CENA merkantilnog kukuruza roda 2011.se utvrđuje na:15,55 din/kg sa uključenim pripadajućim pdv-om (14,80 din/kg plus PDV po stopi od 5%).Organizatorima proizvodnje i otkupa priznaje se marža u zavisnosti od predatih količina u skladišta Victoria Logistic.Više informacija o otkupu kukuruza možete pronaći na portalu www.victorialogistic.rs .

kod nas viktorija 16,5 sa pdv
jel si to danas zvao? juce su mitin mlin i stocar placali 16,00
danas zvao D&D(maksa) kaze 17,2
ja sve mislim da cena nece biti ni biti veca od tih 17 jer koliko vidim na agroservisu u madjarskoj je 180e/tona jel ima mozda neko sveziju informaciju koliko je u madjarskoj za isporuku sada i kasnije?

Vidimo se u februaru, do tad kukuruz nek stoji u silosu. Ne verujem da je neko blesav da u septembru placa 17 dinara, a da toliko bude i max cena za ovu godinu. Znaju oni sta ce biti prekosutra, a ne sutra.

znaju naravno bolje od nas ali ja sve mislim sad kad pocne da se bere naveliko i kad skoci ponuda da ce cena na tih 15,5 koliko daje viktorija(vidim da i zito stoji sa cenom) pa ce pocetkom godine da se malo digne a super cenu ocekujem u septembru/oktobru 2012god.i mislim da ce tada biti vise i stoke jer sam danas cuo da su tovljenici 170,00

Gebi do juce 16,59 od danas 16,27, naravno do 14%.Stari ne primaju vise.
Agrarpromet juce 16,80 danas 16,30.

@Ljusha jel se bar trguje ??
Kod mene je do pre par godina bilo par ljudi u selu koji su kupovali svake godine u klipu,sad njih nema a ni narod ne prodaje u klipu kao pre(izvlaci dobra cena soje). Mi necemo prodavati,a nesto se slabo i trazi.

@ ljusa hvala na informaciji ! Imam ponudu da prodam po 14 (kupac je sam predlozio cenu), pa se pitam da li je on lud, ili sam ja glup, pa ne znam da preracunam. Cena u zrnu je maksimalno 17 dinara.

U nedelju sam bio na pijaci u Laćarku i prodate su 4 prikolice.
Mislim da nije teško prodati.

Nazad
Vrh