Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Ima ovde nekih jadnika koji se nesecaju da je pre nekoliko godina,nafta bila 50, a sada je 126 dinara.
Da je kilovat cas el.energije bio 2 dinara a sada je 4. Da je telefonska pretplata bila 388 a sada je 740 dinara,da je kubik vode bio 20 a sada je, konkretno kod mene 58,90 dinara.
I tako dalje... O ceni gasa necu da govorim...
Nama,ovom narodu,netreba nikakav NATO,nikakav Hitler.... mi smo sami sebi dovoljni za propast.
Ko razume(oni pametni i casni ljudi),shvatice!
Lakarije, svi bi mi voleli da kukuruzu bude velika cena !Ti si malo nakrivo shvatio da ima ljudi kojima bi odgovarala mala cena pa si ih(nas) nazvao "jadnicima". I ja kao i ti sejem kukuruz i nadam se zaradi ali
ako iznesemo svoje mišljenje znači li to da smo jadnici koji žele malu cenu??
Izgleda su za tebe" (oni pametni i časni ljudi) " samo oni koji misle kao i ti!

Lakarije, svi bi mi voleli da kukuruzu bude velika cena !Ti si malo nakrivo shvatio da ima ljudi kojima bi odgovarala mala cena pa si ih(nas) nazvao "jadnicima". I ja kao i ti sejem kukuruz i nadam se zaradi ali
ako iznesemo svoje mišljenje znači li to da smo jadnici koji žele malu cenu??
Izgleda su za tebe" (oni pametni i časni ljudi) " samo oni koji misle kao i ti!

Nisi razumeo. Nisam ja mislio ni na tebe ni na neke kao sto si ti. Apostrofirao sam na one koji zele da kukuruz bude sto jeftiniji...
A ti malo razmisli koji su to,ili prelistaj 20,30 stranica unazad...
A jadnici su oni koji su toliko glupi da rade protiv sebe,da misle protiv sebe,da navijaju vodu na tudju vodenicu,umesto na svoju,
da prihvataju zdravo za gotovo stavove koji su otvoreno u korist tudjih interesa,a direktno protiv svojih licno...
Nadam se da sad kapiras. E ti su ljudi jadnici,zato sto su jadni....a zna se i zasto.

Na veliko 20 din
Na malo 22 din

@Lakarije
Dali si prodao svoj kukuruz?

Naravno da sam prodao,nisam uspeo da ga prodam po 24 ali i 22 je ispala lepa cena(ono sto sam ostavio da prodajem kuci,ide po 24 a ide svaki dan sve bolje jer ga vise nema).
Ali posto sam ga prodao,dali znaci da sad treba da se radujem sto pada i da mi bude drago sto ce izgubiti oni retki koji jos nisu okrunili?
Gde je tu logika i moja korist?
Ali ima i onih koji zele da komsiji crkne krava!

Poslednja izmena od urednika:
Najbolje su uradili oni koji su proletos tel-kel prodali kukuruz po 21-22 dinara. Em su nešto ućarili na vlagi od 15-16%, em nema problema sa leptiricama i glodarima a i evro je bio na približnom nivou kao i sada.

Naravno, ovo se odnosi na one koji se bave čistim ratarstvom.

Svi jači poljoprivrednici su uglavnom prodali svoj kukuruz,koji se bave listim ratarstvom,osali smo još mi mali da podprckavamo,jer jedino kod nas može da se kupi

Najbolje su uradili oni koji su proletos tel-kel prodali kukuruz po 21-22 dinara. Em su nešto ućarili na vlagi od 15-16%, em nema problema sa leptiricama i glodarima a i evro je bio na približnom nivou kao i sada.

Naravno, ovo se odnosi na one koji se bave čistim ratarstvom.

Ja sam jedan od tih ali je vlaga bila 22 %

Cijene bi trebalo da budu nešto van našeg uticaja ,ali čudno je kad kod vas (nas) mnogo odudaraju od svjetskih.Još čudnije je kad čujemo za nevidjenu ,ultra,turbo (ne znam kako da je nazovem) glupost kao što je "zabrana izvoza".:haha::haha:.
Nemoj tako, sad ce neko da te optuzi kako se bavis politikom. A svi dobro znamo da se nasi politicari ne mesaju u privredne tokove, nemaju nista protiv nas, i uopste ne saradjuju sa ekipom. I da ne zaboravim odluku o zabrani izvoza su donosili marsovci.

Ajmo Mikija iz prleza na stranu, ajmo nase zelje i htenja na stranu, ajmo ljude kao sto su clan @Peet na stranu. Sta dobijemo ?
Dobijemo to da mi proizvodjaci, obicni poljoprivrednici imamo malo uticaja da li ce cena biti 10 ili 30 dinara. Bice koliko bude, a mi cemo prodati kad nam budu trebale pare. Verujte da visoka kao i niska cena nisu dobri po nas. Ko razume shvatice.

Da imamo malo uticaja mi poljoprivrednici na cenu to stoji. Da veca cena kukuruza ili cena drugih poljoprivrednih proizvoda nije po nas dobra, tu vec lupetas, zato sto onda nisi svestan svih drugih poskupljenja koja iz dana u dan nas udaraju po dzepu.
I trece nisi nikome objasnio zasto je tvoja zelja da kukuruz bude na nekih 12 din, a ne 22 din. Niko od ratara sa sigurnoscu ne moze da te razume a ti kao zivis od poljoprivrede? Objasni da bi bio shvacen.

au bre ljudi stvarno na sve gledate kao da imate oglave!Pa ja bih vise voleo da je kukuruz svake godine 1500eura,nego jedne 2300 a druge dve po 1000eura.

Ja sam lepo napisao da ko razume shvatice, vi postovani i uvazeni clanu @Peet ociti niste razumeli.
Cena od danas u daljem padu. Predpostavljam da nece jos dugo ici dole, ali ja bi to zeleo da bude (jer tako je shvatio @Peet, Bred valjda), posto zivim od tudje nesrece, kaze Bred.

Ja cu imati kukuruz na prodaju i naravno zelim da bude sto skuplji,ali naravno da razumem one ljude koji se bave stocarstvom i nemaju svoju hranu i voleli bi da kukuruz bude 12 a i 10 dinara.Pa sta je tu cudnosvako voli da sto jeftinije prodje.

Ma koje poskupljene tovljenika... Po shvatnju a i zelji nekih "paora" trebalo bi sto jeftiniji biti i tovljenici i kukuruz, sta ce poljoprivrednicima pa makar mala zarada. A za repromaterijal sto je iz god. u godinu sve skuplji koga briga!
Pitam se kakvi li su to "paori" ili su mozda mikiperlezi? :haha:

@Peet sad dal sa hlebom il bez njega aj sto ne poznajete Paorpaora pa biste znali od cega zivi nego niste ni razumeli njegovu izjavu a uhvatili ste se te izjave kao pijan plota.

Jeste culi juce izjavu guvernera:Inflacija za ovu godinu je prekardasila sa dizanjem cena u ingerenciji drzave.Do kraja godine se ocekuju nova poskupljenja,ali ce rast biti usporeniji.Ipak on je optimista i ocekuje deflaciju zbog DRASTICNOG pojeftinjenja hrane u narednom periodu,zbog toboz ekstra rodne godine.
Mislim sta reci.
Projektovana inflacija je cirka 7%.Drzava je svoje cene podigla 13%,a ostalo cemo iscupati na pojeftinjenju poljoprivrednih proizvoda.
Tako prosle godine,tako ove...::samo bes::::samo bes::::samo bes::

Jeste culi juce izjavu guvernera:Inflacija za ovu godinu je prekardasila sa dizanjem cena u ingerenciji drzave.Do kraja godine se ocekuju nova poskupljenja,ali ce rast biti usporeniji.Ipak on je optimista i ocekuje deflaciju zbog DRASTICNOG pojeftinjenja hrane u narednom periodu,zbog toboz ekstra rodne godine.
Mislim sta reci.
Projektovana inflacija je cirka 7%.Drzava je svoje cene podigla 13%,a ostalo cemo iscupati na pojeftinjenju poljoprivrednih proizvoda.
Tako prosle godine,tako ove...::samo bes::::samo bes::::samo bes::

Budalu ne treba tražiti.....ona se sama javi :udri:

Ma izgleda smo mi budale.Drzava bi trebala da cupa inflaciju onim cenama koje su u njenoj ingerenciji.Oni lepo svoje "s razlogom" podigli,a cupaju se na nama.E sad sto nama to njihovo poskupjuje,to pojo vuk magarca.Oni su vukovi,a mi magarci.::000::

Ako sam Paora dobro razumeo.visoka cena ne odgovara stočarima a niska rataruma.Očigledno je da živa vaga junadi i tovljenika ne prati cene žitarica i kukuruza-kod nas je zadnjih godina paritet misaona imenica.Može živa vaga biti i 5 E ali ko će obda kupiti gotov proizvod,
Jednostavno-izvoz diže cenu kukuruza-a pad stočnog fonda u slučaju prekida izvoza spušta cenu

Nazad
Vrh