Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
pa zar nije Misko rekao pravac agrar?
Da da dok ne pokupuje zemlju,pa ce opravi zakon o prodaji strancima po 40-50000e po hektaru.Ono sto Hitler nije uspeo cizmom,ovi ce sa parama,a onda ih ne istera niko.
Ocu da kazem,da njega ne interesuje cena poljo proizvoda,nemojte se s tim zavaravati,da ce biti ekstra zarade.Njega interesuje zemlja,pa da je preproda.Sta obican smrtnik treba da radi ,da na hektaru zaradi 40000e.
To je ulog,a ne oce cena biti 18,20 ili 22 dinara:osmeh:

ljudi ova godina ce mozda biti i jaca sa cenom nego prosla,ali nece biti toliko prinosa, 2 mraza,2 grada pa susa zar treba jos nesto? sta mislite koliko ce da rodi sa tolko stresa ?

o cemu ti pricas majstore?kakav mraz?pa ti mislis da je uljma cela vojvodina i da ako je kod vas pao grad da ce zbog toga cena da bude i veca od ovogodisnje....

Zao mi je ovih sto su cekali a izguice jako mnogo.Em cena dole, em leptiri i pacovi, em evro, em mala vlaga.....Ne treba covek biti nezadovoljan i traziti previse bila je prelepa cena od 24 din.
A sto se tice roda 2011 plasim se da tu jako malo zaradimo.Daj boze da samo ide izvoz,ako ne u p.m ode.....
PEET a sta si ti cekao do sada?Da bude vagon 3 milijarde dinara pa bi i tad rekao a da sacekam jos malo?
ako ti je ovo prva skola nije strasno,ali ako nije....

Ne znam po cemu si ti zakljucio da ja nisam prodao sav kukuruz? Nisi pazljiv na casu. Ako bi bio onda bi znao da sam prodao zadnju turu od 20 t pre nekih mesec dana po ceni od 22 din. Dakle nije problem sadasnja cena nego neke izjave nekih paora da bi bilo OK cena od nekih 12 din.

Ima ovde nekih jadnika koji se nesecaju da je pre nekoliko godina,nafta bila 50, a sada je 126 dinara.
Da je kilovat cas el.energije bio 2 dinara a sada je 4. Da je telefonska pretplata bila 388 a sada je 740 dinara,da je kubik vode bio 20 a sada je, konkretno kod mene 58,90 dinara.
I tako dalje... O ceni gasa necu da govorim...
Nama,ovom narodu,netreba nikakav NATO,nikakav Hitler.... mi smo sami sebi dovoljni za propast.
Ko razume(oni pametni i casni ljudi),shvatice!

Ima ovde nekih jadnika koji se nesecaju da je pre nekoliko godina,nafta bila 50, a sada je 126 dinara.
Da je kilovat cas el.energije bio 2 dinara a sada je 4. Da je telefonska pretplata bila 388 a sada je 740 dinara,da je kubik vode bio 20 a sada je, konkretno kod mene 58,90 dinara.
I tako dalje... O ceni gasa necu da govorim...
Nama,ovom narodu,netreba nikakav NATO,nikakav Hitler.... mi smo sami sebi dovoljni za propast.
Ko razume(oni pametni i casni ljudi),shvatice!
Sve objasnjeno u jednom postu!

Upravo se svodi na pricu da izgleda drzava popusta i dolazi do stvarno nenormalnih pariteta i pokusaja da se kukuruz i ostali poljo proizvodi otkupe po sto nizoj ceni i polako unisti i ovo malo poljoprivredne proizvodnje,pa ni cena sada kakva je da je nepokriva sve troskove a trebalo bi da vam malo i ostane ako radite a ne stalno na nuli ili ispod nule.Kod nas je moguce da kukuruz sutra padne za 20-30 posto ili poskupi sto je jako tesko priznacete jer se vestacki obara cena

Upravo se svodi na pricu da izgleda drzava popusta i dolazi do stvarno nenormalnih pariteta
Ovo je fino receno, a pravilno receno je da ljudi koji predstavljaju drzavu saradjuju, tj saucesnici su u toj raboti. Izgleda kao da se uplasise konkurencije sitnih koji u dve godine dodjose do nekih para.
Inace sam optimista kada je cena kukuruza u pitanju, ali to zahvaljujuci pre svega situaciji u svetu, a ne ovim nasim zamlatama. Ovi nasi, kad bi mogli, podavili bi nas u ovih par reka.

Fabrika za proizvodnju kukuruznog skroba i fruktoznog šećera
Postavio redakcija
Friday, 12 August 2011
Kompanija Victoria group nakon privatizacije šećerane u Zrenjaninu počela je sa pripremama za izgradnju fabrike Victoria Starch koja će u procesu mokre prerade na najsavremeniji način proizvoditi od kukuruza kukuruzni sirup i skrob. Prostor ove šećerane oživeo je ovih dana posle 6 godina jer teku pripreme izgradnje novih postrojenja, prenosi ekipa emisije Agrodan.

Kapacitet fabrike će biti preko 300000 tona na god. nivou, a planira se izvoz 90% proizvodnje.
Najviše će proizvoditi kukuruzni skrob i fruktuzni šećeri (zamena za šećer) koje velike kompanije koriste kao zaslađivač u svojim sokovima.
Konkurentnost proizvoda na tržištu biće postignuta smanjenjem troškova proizvodnje.
Kao pogonsko gorivo biće korišćena biomasa, žetveni ostaci sa njiva. Već je ugovorena količina od 70000 tona po ceni od 35 evra za tonu. Ratari ovog regiona mogu biti zadovoljni jer će naredne godine imati sigurnog kupca ne samo za kukuruz nego i za žetvene ostatke.

Prema aktuelnim kalkulacijama izgradnja fabrike uz ostalo racionalno osmišljavanje, proizvodne elemente i proizvedene energije iz biomase trebalo bi da omogući isplativost investicije od 50 mil. evra za samo 3 godine.

Em Transpetrol... Dobili su neki i po 25.-
A ove godine će i suša dosta umanjiti prinos.

Majstore Transpetrol bankrotirao dug 10.000.000 eura, dobio si 25,00 zato sada izvoznici kojima dugujue pare mora to negde da pokriju, a gde ce? Kod tebe jer su njihove pare tu osle a nisu dobili robu, zato ces za ovu godinu dobiti manje a mozdai sledece. Zato vacarosi koji traze jos i jos i nadju budalu koja im to plati nanesu neprocenjivu stetu normalnom narodu.

KisRobert i Lakarije , Vi ste za politiku stvoreni, sve sto ste naveli i podrzali da zamazete oci idealno, ali zaboravili da napisete tad euro 68,00, danas 102,00 i tad kukuruz bio 100 eur danas 240 eur

Poslednja izmena:
Mikiperlez!
Veoma je zanimljivo pitanje,za sta si ti rodjen? Za nakupca,preprodavca,trgovca,svercera?
Za drustvenog parazita koji zivi od svoje NE-proizvodnje i tudjeg rada?
Pa u tome i jeste poenta,ako je nafta poskupela dva ipo puta,ili voda tri puta,
logicno je i da kukuruz poskupi isto toliko.... Na tvoju zalost Mikiperlez!

Poslednja izmena:
Ajmo Mikija iz prleza na stranu, ajmo nase zelje i htenja na stranu, ajmo ljude kao sto su clan @Peet na stranu. Sta dobijemo ?
Dobijemo to da mi proizvodjaci, obicni poljoprivrednici imamo malo uticaja da li ce cena biti 10 ili 30 dinara. Bice koliko bude, a mi cemo prodati kad nam budu trebale pare. Verujte da visoka kao i niska cena nisu dobri po nas. Ko razume shvatice.

Nazad
Vrh