Ti nisi lakarije, nego lakrdijas, za 20 dana rada na njivi pricas o ceni kukuruza, kupi stoku pa hrani svaki dan, pa se onda susreci sa problemima o kojim pises i cenama mesa, mleka......, A NE LEZI LEBE DA TE JEDEM
Jeste,ja sam lakrdijas!
A ti si zemljak budala(ako si toliko glup koliko delujes),ili si samo maliciozan ako ti je to u interesu.
Zasto?
Jednostavno zato sto ti i takvi kao ti neznate kako stvari funkcionisu,ili necete da postavite stvari na svoje mesto,na realne osnove.
Veoma je interesantno koliko vama smeta kada je kukuruz skup,zato sto je tada stoka i meso jeftino.Znaci po vama bi trebalo prodavati nesto ispod realne cene kostanja i svesno ici naprimer u gubitak. Pitam ja vas po kojoj to ekonomskoj i naucnoj logici?
Nikome od vas nije sinula ingeniozna ideja da bi mleko i meso trebalo da budu duplo skuplje,jer kad stocar kupi kukuruz po 24 dinara i zaracuna sve ostale troskove i rad,logicno da treba i on nesto da zaradi.
Ali ne,to nikome nepada na pamet,vec je najlakse udariti po kukuruzu.
Nikog od vas nisam cuo da je rekao da je meso jeftino vec da je kukuruz skup. To se zove klasicna zamena teza!
Ili niko se od vas nije zapitao kako to da jedan mobilni telefon koji se napravi za minut kosta recimo 300 evra,a onda posle pola godine kosta 100 evra. Niko se od doticnih nije pitao pa koliko taj sto proizvodi telefone onda ima zaradu?
Ali ne,to vama nesmeta,cak vas i neinteresuje...
Ali vam smeta kukuruz od 24 dinara....
I ako ce tu neko konacno nesto i zaraditi,jednom u 20 godina.