Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Mikiperlez!
Veoma je zanimljivo pitanje,za sta si ti rodjen? Za nakupca,preprodavca,trgovca,svercera?
Za drustvenog parazita koji zivi od svoje NE-proizvodnje i tudjeg rada?
Pa u tome i jeste poenta,ako je nafta poskupela dva ipo puta,ili voda tri puta,
logicno je i da kukuruz poskupi isto toliko.... Na tvoju zalost Mikiperlez!

Ti nisi lakarije, nego lakrdijas, za 20 dana rada na njivi pricas o ceni kukuruza, kupi stoku pa hrani svaki dan, pa se onda susreci sa problemima o kojim pises i cenama mesa, mleka......, A NE LEZI LEBE DA TE JEDEM

Miki.ja hranim stoku-kukuruz koji koristim je moje proizvodnje i vrlo dobro znam kakav je to dinar,sa jedne strane si ti u pravu,što se tiče rada oko određene kulture-to ćeš ti nekome ovde teško objasniti,ali kakva će biti cena kukuruza ne znamo ni ti ni ja samo možemo baratati činjenicama:
-kukuruz će sigurno podbaciti što se tiče prinosa u odnosu na prošlu godinu
-ima više posejanog kukuruza u odnosu na prošlu godinu a da li če to nadomestiti danak od suše videćemo
-naš kukuruz ide u susedne zemlje pa čak i u Srbiji,u centralnom delu po mnogo većim cenama nego što je otkupna-to mogu potvrditi članovi iz susednih zemalja
-ukoliko se nastavi sa izvozom,cena ide gore
-stari kukuruz će biti u opticaju do kraja novembra meseca-to nije nikakva novina
Septembar će razrešiti mnoge dileme

I kod nas na malo 24-ja prodajem kad za 22 kad za 23-malo nas je ostalo,a gospoda nakupci neka kupe po 20 ako imaju od koga

Kod nas trenutno nema za prodaju.Svi koji su mislili odustali su jer su nas suša i crvenilo praktično uništili pa se ne zna šta će se ubrati i okruniti od novog kukuruza.

Kod nas u selu 20 dinara,a u selu pored 21.5,e sad ko koga ovde j...,stvarno ne znam!
Imam za prodaju jos 15 tona,mozda malo manje...

Kolika li će biti cena kukuruza u klipu u sezoni branja? Ja sam prošle godine prodavao po 10 din. Inače, u mojoj opštini prinosi će zbog suše biti značajno manji u odnosu na prošlu godinu.

Ti nisi lakarije, nego lakrdijas, za 20 dana rada na njivi pricas o ceni kukuruza, kupi stoku pa hrani svaki dan, pa se onda susreci sa problemima o kojim pises i cenama mesa, mleka......, A NE LEZI LEBE DA TE JEDEM

Jeste,ja sam lakrdijas!
A ti si zemljak budala(ako si toliko glup koliko delujes),ili si samo maliciozan ako ti je to u interesu.
Zasto?
Jednostavno zato sto ti i takvi kao ti neznate kako stvari funkcionisu,ili necete da postavite stvari na svoje mesto,na realne osnove.
Veoma je interesantno koliko vama smeta kada je kukuruz skup,zato sto je tada stoka i meso jeftino.Znaci po vama bi trebalo prodavati nesto ispod realne cene kostanja i svesno ici naprimer u gubitak. Pitam ja vas po kojoj to ekonomskoj i naucnoj logici?
Nikome od vas nije sinula ingeniozna ideja da bi mleko i meso trebalo da budu duplo skuplje,jer kad stocar kupi kukuruz po 24 dinara i zaracuna sve ostale troskove i rad,logicno da treba i on nesto da zaradi.
Ali ne,to nikome nepada na pamet,vec je najlakse udariti po kukuruzu.
Nikog od vas nisam cuo da je rekao da je meso jeftino vec da je kukuruz skup. To se zove klasicna zamena teza!
Ili niko se od vas nije zapitao kako to da jedan mobilni telefon koji se napravi za minut kosta recimo 300 evra,a onda posle pola godine kosta 100 evra. Niko se od doticnih nije pitao pa koliko taj sto proizvodi telefone onda ima zaradu?
Ali ne,to vama nesmeta,cak vas i neinteresuje...
Ali vam smeta kukuruz od 24 dinara....
I ako ce tu neko konacno nesto i zaraditi,jednom u 20 godina.

Poslednja izmena od urednika:
Jeste,ja sam lakrdijas!
A ti si zemljak budala(ako si toliko glup koliko delujes),ili si samo maliciozan ako ti je to u interesu.
Zasto?
Jednostavno zato sto ti i takvi kao ti neznate kako stvari funkcionisu,ili necete da postavite stvari na svoje mesto,na realne osnove.
Veoma je interesantno koliko vama smeta kada je kukuruz skup,zato sto je tada stoka i meso jeftino.Znaci po vama bi trebalo prodavati nesto ispod realne cene kostanja i svesno ici naprimer u gubitak. Pitam ja vas po kojoj to ekonomskoj i naucnoj logici?
Nikome od vas nije sinula ingeniozna ideja da bi mleko i meso trebalo da budu duplo skuplje,jer kad stocar kupi kukuruz po 24 dinara i zaracuna sve ostale troskove i rad,logicno da treba i on nesto da zaradi.
Ali ne,to nikome nepada na pamet,vec je najlakse udariti po kukuruzu.
Nikog od vas nisam cuo da je rekao da je meso jeftino vec da je kukuruz skup. To se zove klasicna zamena teza!
Ili niko se od vas nije zapitao kako to da jedan mobilni telefon koji se napravi za minut kosta recimo 300 evra,a onda posle pola godine kosta 100 evra. Niko se od doticnih nije pitao pa koliko taj sto proizvodi telefone onda ima zaradu?
Ali ne,to vama nesmeta,cak vas i neinteresuje...
Ali vam smeta kukuruz od 24 dinara....
I ako ce tu neko konacno nesto i zaraditi,jednom u 20 godina.

Izvini, nisi lakrdijas, samo si mnogo bahat, i malo rada puno para.

Cijene bi trebalo da budu nešto van našeg uticaja ,ali čudno je kad kod vas (nas) mnogo odudaraju od svjetskih.Još čudnije je kad čujemo za nevidjenu ,ultra,turbo (ne znam kako da je nazovem) glupost kao što je "zabrana izvoza".:haha::haha:??
To mi liči na "crveno doba" kad je neka trenutno profitabilna grana šlepala onu neprofitabilnu dok obe ne propadnu.

Nazad
Vrh