Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
22-24 din. na stovaristima i brasnarama 25.Meni prijatelj dao po 20 din. ima dosta pa da napravi mesta za nov.:osmeh:

Ode u sunovrat. Nesto mislim da bi trebao da ode na 12-13 dinara pa da vidim racunicu od 250 e po Kj. Obezobrazili se paori opasno.
Kod nas je juce bio 21, za danas nisam pitao.
Po tvom nadimku mislim da si paor a po ovim tvojim izjavama stvarno neznam ni sta si ni dali zivis od poljoprivrede?
Kakva ti je to konstatacija da bi cena trebala pasti na 12 din.
Zanimljivo da na ovom forumu imao si dosta pametnih postova. Nisam ocekivao od tebe takve izjave. U svakom slucaju :ppozdrav:

po tvom nadimku mislim da si paor a po ovim tvojim izjavama stvarno neznam ni sta si ni dali zivis od poljoprivrede?
Kakva ti je to konstatacija da bi cena trebala pasti na 12 din.
Zanimljivo da na ovom forumu imao si dosta pametnih postova. Nisam ocekivao od tebe takve izjave. U svakom slucaju :ppozdrav:

pet sta ti kazes koja ce cena biti rod 2011?

@Peet radi se o necemu drugom, a ne da li sam ili nisam paor, a jesam. Uglavnom da ne ulazimo dublje u problematiku jer joj ovde nije mesto, cena kukuruzu pada brze nego li su se neki nadali i to im kvari planove. Kukuruza ima sve vise i vise iz godine u godinu, a i prinosi se znacajno podizu (u proseku), tako da to sve zajedno obara cenu. Imam neke informacije da ce cena od nedelje na 19, ali ajde da sacekamo.

Sigurno ce pasti....ponuda kukuruza je dobra...u avgustu se to retko desava,a ovogodisnji rod je sve blizi. Cini mi se da je izvoz stao(nisam siguran),i to je razlog pala cene...

Dao 20 tona po 45km +5% znaci 47,25 km, to je 24,2 evra imam jos 4 tone.Jebiga moglo je prije 15_20 dana svercerima bolje, ali i ovo nije tako lose.Inace kad sam kipovao u nasem "zitoprometu" bio tip sa punim sljeperom usluzno dovukao za ovu nasu firmu kukuruz, **greška ti ne mogu sad da se sjetim kako se zove mjesto negdje kod Vrbasa a i jedan nas clan je iz tog mjesta, elem kaze da je tamo cijena 19,5 din i da je taj kukuruz sto je dovukao uzet na tu cijenu.

@Peet radi se o necemu drugom, a ne da li sam ili nisam paor, a jesam. Uglavnom da ne ulazimo dublje u problematiku jer joj ovde nije mesto, cena kukuruzu pada brze nego li su se neki nadali i to im kvari planove. Kukuruza ima sve vise i vise iz godine u godinu, a i prinosi se znacajno podizu (u proseku), tako da to sve zajedno obara cenu. Imam neke informacije da ce cena od nedelje na 19, ali ajde da sacekamo.

OK,sve ja mogu da shvatim i uspon i pad cene i to sto se priblizava vreme skidanja useva, ali kako da shvatim da je tvoja zelja da cena bude 5 din manje nego lane?
A ti zivis od pljoprivrede! Ili radis jako malo pa ti sve ravno ili nisi posejao skoro nista kukuruza. Ja stvarno drugo obijasnjenje nemam.

Peet,ne sekiraj seničija nije gorela do zore,mi sami diktiramo cenu,kad bi masovno obustavili prodaju da vidiš kako bi cena otišla gore,jer kukuruza za prodaju je ostalo malo a rod 2011 neće biti takav kako nakupci predviđaju.Obiđi temu kukuruz 2011 i videćeš da onima kojima je kukuruz bio dobar sada prdno u čabar a izgleda da će do prve kiše prdnuti još mnogi.Ja nemam mnogo za prodaju ali ovi koji su prodali je bolje da ćute jer su njihov plan ostvarili

Zao mi je ovih sto su cekali a izguice jako mnogo.Em cena dole, em leptiri i pacovi, em evro, em mala vlaga.....Ne treba covek biti nezadovoljan i traziti previse bila je prelepa cena od 24 din.
A sto se tice roda 2011 plasim se da tu jako malo zaradimo.Daj boze da samo ide izvoz,ako ne u p.m ode.....
PEET a sta si ti cekao do sada?Da bude vagon 3 milijarde dinara pa bi i tad rekao a da sacekam jos malo?
ako ti je ovo prva skola nije strasno,ali ako nije....

Ne može cijena mnogo dole da ode , jer nemože mnogo da odudara od svjetske cijene koja se vratila i opet je jaka , a ipak smo i mi na istoj planeti.

slazem se sa tobom ali kako kad je drzava sve skladistne kapacitete prodala?Kako kada je samo podobnima davala subvencije za skladista?
Ne zavisi od nas koji ga proizvodimo,mi uvek najmanje zaradimo ili nista....
Nego moramo kako tako da plivamo u ovom mulju.

Eisss svetska cena .... pa samo zabrane izvoz i ni za crvenu necemo moci da prodamo 100kg.
E vala svaka ti je ka u Njegosa!

Poslednja izmena od urednika:
A kako su dali subvencije ove godine,mislim da nam iduce nece dati ni ladne vode.A da iduce ce izbori,bice zanimljivo.

Em Transpetrol... Dobili su neki i po 25.-
A ove godine će i suša dosta umanjiti prinos.

Ja sam pisao da ratarstvo treba da se osloni na domace stocarstvo.Ponavljam krajnji proizvod tj meso je jedini pravi izvozni potez normalne drzave.Ne mora to biti EU.Neka provale izvoz u Tanganjiku,to im je posao.Svako moze dizati kredite,ali treba ih vratiti.Pravi domacin ce pronaci trziste i proizvoditi onoliko koliko moze da proda.Uzdati se u izvoz zitarica je suludo i profitabilno za malnji broj ljudi.Nema jakog stocara,ako nije jak ratar i ako nije stimulisan da seje kukuruz.Pisao sam o tome moraju svi biti zadovoljni.Neki su se smejali i potcenjivali domace stocarstvo.Imamo izvoz,ko sljivi domace farmere.E a sta sad.Velikim silama ako rodi ,ko vas sisa.Snadjite se,a ako udari susa tamanite vasu stoku,jel nama treba kukuruz.TO NE VALJA.Nesto se mora promeniti.Moramo imati stabilne cene,stabilnu proizvodnju i stabilno trziste.Jedino tako mozemo opstati.
Ako je susna godina,manji je prinos cena veca.Ko ceka da proda u ovo vreme,treba vise da zaradi.A ne da doceka ovaj pad cene.Pa ljudi jel ne bi svima bilo bolje,da je sve stabilnije i manje stresno.Ali moramo drzati jedni druge i izboriti se za trziste,a ne da se neki igraju sa nama i onda se mi ovde svadjamo umesto da se drzimo zajedno.

Citiram samog sebe,da ne bih ponovo pisao.:ppozdrav:

Opet ce biti prica "slobodno trziste" pa se izvolite snaci dragi seljaci...
I mislim da je ovo aj da slobodno kazem najbolja godina u zadnjih 10godina po cenama i proslogodisnjem pinosu te dve stavke da su se podudarile,a sto su se neki poneli kao mala deca tj umislili da je takva cena i taj prinos uvek bio i bice malo su se zajj.... oko proracuna zaduzenja i trosenja suski.

Ljudi u kojim krajevima je ova cena? Ja kupio pre 3 dana i platio 27 dinara po kilogramu pre 2 meseca kod istog coveka kukuruz bio 22 dinara, gledam sada na http://www.proberza.co.rs/ i vidim kukuruz 21 din, msl o cemu se ovde radi jeste da ovaj covek od koga kupujem kukuruz takoreci drzi monopol kod nas posto niko vise ne prodaje kukuruz al ovakva razlika nije zanemraljiva.

Nazad
Vrh