IVAN ILIC
Član
22-24 din. na stovaristima i brasnarama 25.Meni prijatelj dao po 20 din. ima dosta pa da napravi mesta za nov.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Po tvom nadimku mislim da si paor a po ovim tvojim izjavama stvarno neznam ni sta si ni dali zivis od poljoprivrede?Ode u sunovrat. Nesto mislim da bi trebao da ode na 12-13 dinara pa da vidim racunicu od 250 e po Kj. Obezobrazili se paori opasno.
Kod nas je juce bio 21, za danas nisam pitao.
po tvom nadimku mislim da si paor a po ovim tvojim izjavama stvarno neznam ni sta si ni dali zivis od poljoprivrede?
Kakva ti je to konstatacija da bi cena trebala pasti na 12 din.
Zanimljivo da na ovom forumu imao si dosta pametnih postova. Nisam ocekivao od tebe takve izjave. U svakom slucaju
@Peet radi se o necemu drugom, a ne da li sam ili nisam paor, a jesam. Uglavnom da ne ulazimo dublje u problematiku jer joj ovde nije mesto, cena kukuruzu pada brze nego li su se neki nadali i to im kvari planove. Kukuruza ima sve vise i vise iz godine u godinu, a i prinosi se znacajno podizu (u proseku), tako da to sve zajedno obara cenu. Imam neke informacije da ce cena od nedelje na 19, ali ajde da sacekamo.
E vala svaka ti je ka u Njegosa!Eisss svetska cena .... pa samo zabrane izvoz i ni za crvenu necemo moci da prodamo 100kg.
e onda bolje na sledecu protestnu voznju da isteraju tenkove na nas jer inace ovako ko pre par meseci nece nas zadrzati... smislice oni bolji metod od zabrane izvozaEisss svetska cena .... pa samo zabrane izvoz i ni za crvenu necemo moci da prodamo 100kg.
Ja sam pisao da ratarstvo treba da se osloni na domace stocarstvo.Ponavljam krajnji proizvod tj meso je jedini pravi izvozni potez normalne drzave.Ne mora to biti EU.Neka provale izvoz u Tanganjiku,to im je posao.Svako moze dizati kredite,ali treba ih vratiti.Pravi domacin ce pronaci trziste i proizvoditi onoliko koliko moze da proda.Uzdati se u izvoz zitarica je suludo i profitabilno za malnji broj ljudi.Nema jakog stocara,ako nije jak ratar i ako nije stimulisan da seje kukuruz.Pisao sam o tome moraju svi biti zadovoljni.Neki su se smejali i potcenjivali domace stocarstvo.Imamo izvoz,ko sljivi domace farmere.E a sta sad.Velikim silama ako rodi ,ko vas sisa.Snadjite se,a ako udari susa tamanite vasu stoku,jel nama treba kukuruz.TO NE VALJA.Nesto se mora promeniti.Moramo imati stabilne cene,stabilnu proizvodnju i stabilno trziste.Jedino tako mozemo opstati.
Ako je susna godina,manji je prinos cena veca.Ko ceka da proda u ovo vreme,treba vise da zaradi.A ne da doceka ovaj pad cene.Pa ljudi jel ne bi svima bilo bolje,da je sve stabilnije i manje stresno.Ali moramo drzati jedni druge i izboriti se za trziste,a ne da se neki igraju sa nama i onda se mi ovde svadjamo umesto da se drzimo zajedno.