Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Svaka čast svakome ko je imao hrabrosti i živaca da sačeka sa prodajom kukuruza:bravo:. Ova kišica najverovatnije može da ugrozi samo cenu novog kukuruza, jer ovog prošlogodišnjeg sigurno da nema još mnogo, a potražnje itekako da ima. Trenutnu cenu kukuruza najverovatnije da mogu da zeznu samo dešavanje "napolju", a ponajviše izvoz Ruske pšenice, koju nude "ispod cene", pa bi to moglo da povuče i cenu kukuruza na dole, mada to nemora da znači da će se i desiti, a ja se najiskrenije nadam da cena neće ići dole sve do berbe novog kukuruza. Da vas samo podsetim, da je najveći deo prošlogodišnjeg roda kukuruza izvezen još krajem prošle godine, a nastavilo se sa izvozom i ove godine, i to u DOBRIM količinama, tako da neverujem da ima mnogo kukuruza na zalihama u silosima.

Ja imam da krunim jos 15 tona,plasim se da ne spuste sad cenu,kod nas je pala dobra kisa?Sta vi mislite?

Ja bi bar 50 din. Malo mi je i to, ali ajde bicu realno skroman. Da vi znate sta sve moja suruga moze da potrosi, ihh....

@Boki Vl i @pidikanac jel to placaju kamiondzije te cene ili je organizovan otkup, tj neke firme?

Nazad
Vrh