Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Kod nas je pala cena kukuruza preko noci i to za 2 dinara jutros prestali kod jednog coveka da krunimo.

I ja kazem,nema logike da ide nize a do novog ima jos dosta...Trebace njega i u septembru pogotovo za domace potrebe,u silosima nema kukuruza samo zito i to je adut svakome ko je ceka bolju cenu...Ja sam sa 24 bio zadovoljan a bicu zadovoljan i kada svi koji nisu jos krunili dobiju 26 za svoj kukuruz...:)

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2011&mm=07&dd=29&nav_id=528623
Ko jos ima da proda kukuruz ( a verujem da na forumu nije ostalo vise od 15-20 vagona), trebao bi ozbiljno da razmisli da to uradi ovih dana. Veliko je pitanje da li ce cena ici gore. Mislim da je 25 dinara psiholoska granica, koja nece biti probijena. Ta stoka koju svi spominjete kao slamku spasa sad vec ima malo vise izbora-silazu, jecam, psenicu.

Voleo bih jos da mi neko od clanova napravi racunicu koliko kukuruz izkalira npr od marta, do sad... Kaliranje, golubovi, misevi. leptir... Ja mislim da ispod 10% nije. Mislim da je cuvanje kukuruza posle jula nepotreban gubitak.

I ja kazem,nema logike da ide nize a do novog ima jos dosta...Trebace njega i u septembru pogotovo za domace potrebe,u silosima nema kukuruza samo zito i to je adut svakome ko je ceka bolju cenu...Ja sam sa 24 bio zadovoljan a bicu zadovoljan i kada svi koji nisu jos krunili dobiju 26 za svoj kukuruz...:)

Da li je moguce da postoje BAHATI ljudi kao sto si Ti, ili je to samo ljudska ......:sta:

@Miki moras da znas potpuno znacenje te reci,nemoj da pises nesto u sta se ne razumes.Pre bih rekao da si ti takav posto si tokom celog perioda huskao ljude da ce cena pasti,da krune,itd...Molim te,ne zelim dalju raspravu sa tobom a u svakom slucaju ja ono sto sam napisao i dalje tvrdim.Znam da je gorak ukus poraza,ali nemoj to da shvatas tako...Moje prognoze i prognoze dosta forumasa bile su istinite, ne zelim vise da trosim reci na tebe...Sve najbolje P.S Nama obicnim paorima koji zivimo od te zemlje i gledamo na svaki dinar da bi nesto stvorili je muka od prevaranata,hohstaplera,lazova,trgovaca,itd...Ako si se pronasao u ovome Izvini ali nisam imao nameru nikoga da vredjam

Koliko su samo godina ratari hranili ovu zemlju ,ne za džaba nego su išli u minus?
Inače ne stoji ni tvrdnja da povećanje cijene kukuruza utiče drastično na rast cijene hrane.
Evo zašto : baš bih volio da se neko ko se bavi proizvodnjom mlijeka potrudi pa da nam iznese računicu koliko TAČNO povećenje cijene kukuruza od 5 dinara utiče na povećanje cijene litre mlijeka u prodavnici.
Odnosno još bolji podatak bi bio koliko treba kukuruza za proizvodnju litre mlijeka pa ćemo sami izračunati.

Setimo se 90tih.Neki se od aktivnih forumasa nisu ni rodili,kad smo lozili kukuruz.Bio jeftiniji od uglja.A ugalj bio jeftiniji nego sad.Kazu greh ga loziti.A jel bio greh sto je bila ta cena.Samo ruku na srce ne moze biti cena kukuruza toliko velika,koliko moze zivot da poskuoi.Evo gas opet 25%gore,di ode nafta,struja.Strasno.Jedino sto je kukuruz jos koliko toliko pratio taj paritet za razliku od stocarstva,mleka,plata itd,pa zato bode oci.Stari zakon je svastarenje.Jednom zaradis na kukuruzu,jednom na mleku,nekad ubodes cenu svinja.Jadan je onaj koji se u ovoj drzavi odluci samo na jedno,to omane i omano i on.

Nazad
Vrh