Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
kod gebija juce 22.5din/kg licno sam pitao

Ja sam danas prodao polovinu kukuruza koju sam imao sa lagera po 24,68 din sa 8%pdv, načuo sam da se očekuje mali pad cene ali ja lično mislim da od toga neće biti ništa, ako i malo padne cena po meni brzo će se vratiti a možda i povećati. Ali i sa ovom cenom ja sam prezadovoljan samo kad bi potrajala i iduće godine.

proerene informacije smo napisali i nije nam namera da nekog obmanjujemo.i mi se bavimo poljoprivredom i znamo kolika su ulaganja .pa bas iz tih razloga neka zarade ljudi koji posteno rade i neka kukuruz prodaju po dobroj ceni.zasluzili su

danas okrunjeno, utovareno, predato i fakturisano 30 tona, cena 25.20 din ukljucen pdv 8%

cavek imao obavezu da isporuci 300 tona u luku, pa nije pitao za cenu

Rece mi da je obustavio otkup jer je ispunio kontigent, ali da ce vec u sredu krenuti nov. Ako je neko zainteresovan, dacu broj na pp pa se informisite, da ne reklamiram firmu, mislim da nije u skladu sa pravilima foruma?

Rekordna cena kukuruza na Produktnoj berzi Friday, 22 July 2011
NOVI SAD (Tanjug) - Na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove nedelje je postignuta rekordna cena kukuruza u poslednjih deset godina, od 25,92 dinara po kilogramu sa uračunatim porezom na dodatu vrednost, što je rast od 8,45 odsto u odnosu na prethodnu nedelju, saopštila je danas Berza.
Kukuruz je u poređenju sa pšenicom bio skuplji za 38,72 odsto što je, prema podacima Berze, nezabeleženo u novijoj istoriji i predstavlja pravi kuriozitet.

Ukupan ovonedeljni promet na Produktnoj berzi bio je 2.275 tona, vrednosti 49.799.500 dinara i neznatno je niži i po obimu i po vrednosti od prošlonedeljnog.

Po količini ostvarenog promet dominirala je pšenica novog roda, sa 1.750 tona i cenom od 18,68 do 18,90 dinara po kilogramu.

Kukuruza prošlogodišnjeg roga prodato je 200 tona, a cena se kretala od 25,06 do već pomenutih rekordnih 25,92 dinara po kilogramu.

Covek je navodio na svoju izvoznicku vodenicu,mi na svoju.Mi pobedili i to je to.Treba da budemo srecni a ne da se nasladjujemo njegovoj nesreci.:ppozdrav:

@Miki Perlez hvala na paznji i dovidjenja...Ja sam rekao da ce biti 25 jos pre 3-4 meseca kada je vecina krunila uzurbano bojeci se nekog pada,a bilo je malo mojih istomisljenika...Svaka cast ljudima koji su izdrzali do sada,isplatilo se i zasluzeno skidamo kajmak :)

Danas kod Žunji-Silak Temerin pad cena na 23 din
druze polako ne jedi se banda pokusava da izmanipulise,da se uspanicemo i pocnemo kruniti,prava istina je da kukuruza nema a potraznja je velika,mene skoro svaki dan napadaju da krunim ali ja necu jos ,znas onu poslovicu STRPLJEN-SPASEN

Nazad
Vrh