Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Sa 2kg kukuruza za litru mleka se uklapaš.Radi se o tome što je u ovoj situaciji bolje prodati kukuruz nego proizvoditi mleko i meso,jer je priznaćete mnogo manje posla samo što ovakva situacija neće potrajati,Ovi stariji i iskusniji to dobro znaju.

Grujane moj prijateljski savet batali na vreme te zivujke jer skoro nece biti dobra cena stoke u Srbiji.To ti govorim jer sam ja imao zarmu za 25 krmaca i odgajaliste za 150 prasica najsavremenije tih davnih 1996 godina pa sve do 2004.Tada sam isao po stranim sajmovima i video da smo dosta slabi za zapad i njihove planove.Nemoj da se ljutis ja bih voleo da kukuruz bude isplativ svima a i stoka na ceni ali nece biti to za sitne proizvidjace.Pozdrav.

Sa 2kg kukuruza za litru mleka se uklapaš.Radi se o tome što je u ovoj situaciji bolje prodati kukuruz nego proizvoditi mleko i meso,jer je priznaćete mnogo manje posla samo što ovakva situacija neće potrajati,Ovi stariji i iskusniji to dobro znaju.

Nisi me razumio , mene zanima kolko u ulaznim troškovima za litru mlijeka otpada na kukuruz.
Ili na primer da posmatramo samo tov svinja , u ulazne troškove (kad npr odbijemo koštanje malog praseta,pa naš rad , objekte, premikse itd ), kolko
treba platiti samo kukuruz za npr 1kg prirasta.
Oću da kažem da ako npr poskupi meso u mesnici 30% , svi odma kažu da je to zato što je poskupio kukuruz npr 20-30% a nije tako.
Ili npr kukurz se nalazi i u "Smokiu" ali ne košta ni 0.5 dinara za kesicu , i onda bi trebalo da Smoki poskupi za 20% od 0.5dinara ako skoči kukuruz a ne za npr 5 dinara.

I ja kazem,nema logike da ide nize a do novog ima jos dosta...Trebace njega i u septembru pogotovo za domace potrebe,u silosima nema kukuruza samo zito i to je adut svakome ko je ceka bolju cenu...Ja sam sa 24 bio zadovoljan a bicu zadovoljan i kada svi koji nisu jos krunili dobiju 26 za svoj kukuruz...:)

al Vas ima bahatih, koja je cena danas. A Ti mali kockao si se i dobio, al niko od kocke nije preziveo.

@Mikiperlez Treba da ti bude stid i nije mi jasno dokle smaras sa svakim postom kojim napises. Batali bre ovaj forum i druzi se sa svercerima i sa preprodavcima.
Sta ti znas o ceni? Lupao si dosta gluposti do sad. Oladi vec jednom.

Ja se uglavnom bavim stočarstvom i imam nešto kukuruza za prodaju,oko vagona ove godine i navijam za veće cene kukuruza kao i za sve poljoprivredne proizvode,jer ja ću i dalje držati krave bez obzira na cenu kukuruza,nekad sam u plusu nekad u minusu i tako u krug,živi se a za švercere i one po soliterima što su pobegli u velike gradove iz istih tih sela od kojih očekuju da sve bude po bagatelnim cenama,nije me ni malo briga kao što se i njima **greška otrcalo za nas

A koje vam je misljenje sto se tice kukuruza roda 2010, dali ima jos smisla neprodati ga? Prdhodnih dana je nesto pala cena, dali mislite da ce opet doci na onih 24 din. Inace kukuruz je na lageru kod Race i vise nisam dobio od 23 din. Ostalo mi je jos 20 t.:ppozdrav:

A koje vam je misljenje sto se tice kukuruza roda 2010, dali ima jos smisla neprodati ga? Prdhodnih dana je nesto pala cena, dali mislite da ce opet doci na onih 24 din. Inace kukuruz je na lageru kod Race i vise nisam dobio od 23 din. Ostalo mi je jos 20 t.:ppozdrav:

@Peet mislim da ce doci isto na 24-25 mozda tamo krajem meseca,kad novi bude blizu a ovog nema ni od korova!!!

Nazad
Vrh