Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
kod mene je 24-25 din ali u džakove isplata solarno ( pare na sunce ):ppozdrav:

Ja ako izađe na 27 din prodajem sve što mi je ostalo, a ako padne solidna kiša i kod nas u Padinskom ataru prodajem i po sadašnjoj ceni od 24 din, ali na žalost nemam mnogo, većina je otišla po 22din a nešto i jeftinije.

Ja mislim da cena kukuruza može još koji dinar gore, ako potraje suša... al se plašim od intervencije države....( da ne da BOG) treba biti na oprezu

23 din je mala cena naspram onog što je bilo u januaru - februaru , bilo je 22 din i bilo je vlažno ..............

Ako cena ode preko 24 din. , koliko ce onda biti gotova stocna hrana? Sve to ide u krug, tu bi onda drzava morala da intervenise ali kakvi su oni slaba vajda i od intervencije.

Ljudi ne treba biti pohlepan meni i ovo vec dosta, danas pocnem da krunim, pa posle može da bude i 30 din nece me interesovati, Može još cena gore ali ko će to onda kupovati, nemožemo biti u regionu i celoj kontinentu najskuplji, pogledajte cene u EU francuska, ili mađarska ista cena kao kod nas treba to još i prevesti do kupaca......

23 din je mala cena naspram onog što je bilo u januaru - februaru , bilo je 22 din i bilo je vlažno ..............
u potpunost se slazem,i evro je bio 98....ja sam pratio i cena je u jednom momentu bila bar po podatcima sa foruma 0,2348 eurocenti sa daleko vecom vlagom nego sada a danas vero 104.srednji dakle u kesu 105
Manite me te patetike zaplakacu........kako niste kukali celo prolece sto je cena jabuka preko 100 dinara tj. da je nasa jabuka skuplja od uvozne banane
placace se kukuruz zlatom sledece berbe nece ga biti ni za prikolice a kamoli za cardake

Izvoz je stao, jer nema vise sta da se izveze, pa tako ova cena nije diktirana inostranim desavanjima na trzistu. Ovo je cista i punokrvna domaca cena. Sad je dosao trenutak da veliki, a i mali, potrosaci u drzavi imaju potrebe da odrze proizvodnju (sve od kukuruza) po svaku cenu pa su spremni da plate vise jer kukuruz je trenutno deficitaran i u okruzenju pa im se uvoz ne ispalti.
Prosto receno doslo je nasih 5 minuta koji ce trajati do prvih skinutih hektara novog roda. Dakle iskoristimo sansu jer ako se dobro secate oni su nas derali na prijemu: vlaga, primese, rastur ... , a oni koji ga drze u cardaku imaju problem sa raznim gamadima.

Rabadzija@

U februaru evro bio 103 -104 din proverio,

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh