Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Što se tiče kursa evra, ovo od juče 1 dinar i današnjih 1,5 je posledica naplate državnih obveznica koje prispevaju za naplatu 15 u mesecu, već sutra kurs ide za 40 para dole. Tako je bilo i prošlog meseca.

Što se tiče kursa evra, ovo od juče 1 dinar i današnjih 1,5 je posledica naplate državnih obveznica koje prispevaju za naplatu 15 u mesecu, već sutra kurs ide za 40 para dole. Tako je bilo i prošlog meseca.
Nadam se da si u pravu :ppozdrav: ništa čekam bolje dane za prodaju kukuruza:cool: ako mi u međuvremenu žižak ne poždere::samo bes::

Moze se koristiti i dixin za kukuruz karenca 7 dana efikasan kod svih letecih oblika leptira,a ljudi u mom kraju koriste sprej za muve i mogu da kazem da je i to odlicno resenje a nema karencu:ppozdrav:

Te tablete se zovu Gastoksin i Fostoksin i njima je Hitler trovao Jevreje u logorima u to vreme...Zabranjene za prodaju,mogu ih nabaviti samo firme koje su registrovane za dezinsekciju,fumigaciju,deratizaciju,itd...Actelic je najbolje resenje za zrno i tacno je da ide 50 cm u dubinu a za klip nema najboljeg resenja moze i Nuvan i Actelic a za Etiol specijal iskreno nisam cuo...Da ne skrecemo sa teme,danas na svim berzama skok priblizava se cena 245-250 e/t,cekam Mikija da mi pojasni kako sad ovo?!Jel negde 16 ili 18 din?!
Kod nas se suska da ce biti 16 din al rod 2011 :D

Kako se radujete ceni . kada skace . pa onda neka skace i evro ,i cena goriva , struje , a hleb da bude sto jeftiniji i prasad i stoka dzabe . aloo ljudi pa znate li kuda ovo vodi ,, ..prst na celo .. i razmislite .. moze da bude cena i 40 dinara , ali ce te sve to dati na druge stvari ..aaa koje vam smetaju kada poskupe .. strasno ste mi zanimljivi .. a da ne pricam o inflaciji,. ee ja odoh u :off_topic: ali i urednik nece zameriri .. prso sam ....

i prosle godine u ovo vreme je kukuruz bio oko 25 din, pa su do danas digli cenu goriva cca 30% struje 10-15 neznam ni sam..........neko nas pita kad oni dizu cenu.......boli ih kufer za seljaka,e pa malo voda i na nas mlin neka krene a neznam kako ce se kukuruz izvuci iz ove zege,koga ce zaliti veceras eventualno sutra i u utorak inace ce za ovu sezonu biti mrka kapa po pitanju kukuruza jer svugde gori

U mom selu neki sverceri placaju 55km ili 28,2 evra, sljeper dodje kuci, oni se ugrade 2km po metru i to ide dalje za Sarajevo.

Kako se radujete ceni . kada skace . pa onda neka skace i evro ,i cena goriva , struje , a hleb da bude sto jeftiniji i prasad i stoka dzabe . aloo ljudi pa znate li kuda ovo vodi ,, ..prst na celo .. i razmislite .. moze da bude cena i 40 dinara , ali ce te sve to dati na druge stvari ..aaa koje vam smetaju kada poskupe .. strasno ste mi zanimljivi .. a da ne pricam o inflaciji,. ee ja odoh u :off_topic: ali i urednik nece zameriri .. prso sam ....

Imenjace pa zar mislis da samo kukuruz utiče na inflaciju, a ako bi on bio jeftiniji da li bi to rešilo sve probleme ( samo neznam čije)

Nazalost svako gleda svoju guzu.Covek je potpuno u pravu.Kupuje kukuruz,aprodaje prasice za badava.Pa kad je kila prasetine bila 5kg kukuruza.Svako svoju muku muci.Ruku na srce bilo je i obrnuto.:svinja:

Ti da bi se iole bavio stocarstvom,profi/amater,ti bi trebao,imati makar 1kj svake godine kukuruza.
To sto neko kupuje kukuruz radi prasadi/stoke bilo kakve,to nije posao,to je presipanje iz supljeg u prazno.

Krug je najbolje zatvoriti.To je uvek bilo.Ali ako je taj krug poremecen,ljudi kalkulisu da im je bolje prodati kukuruz,nego raniti stoku i obrnuto.zato nam se to i desava sa stocarstvom.EU je lepo uredila te odnose i tamo se sve zna.Mi sluzimo za potkusurivanje i ako im fali kukuruza moramo im izvesti,a ako imaju viska stoke mi moramo uvesti.trenutno je tako,a sta ce biti sutra ne zna se.Mozda je :off_topic:ali to ipak utice na cenu kukuruza.Inace mnoge farme na zapadu kupuju gotov koncentrat i opstaju bez problema,a kod nas se ne isplati kupovati kukuruz i sam proizvesti koncentrat.::jako_besan::Nije li nelogicno?

Za one koji nisu prodali kukuruz treba da je cena veca,puno zivaca je ulozeno na cekanje a oni koji su prodali ranije nek racunaju inflacije i trte mrte i prsnu ako nisu zadovoljni sa njihovom prodajnom cenom pa se jede da ni drugi ne dobiju...ako je meni crkla krava nek i komsiji crkne tako to ide u Srbiji

@Jugos ti si u pravu.Ja imam i kukuruz i hranim pilice.Svinje za sebe i imam jednu krmacu.Apsolutno ne zavisim od cene prasica.Toliko ih imam da ih mogu sve pojesti,sa drustvom naravno.Ipak se trudim da budem realan.Ne kazem da je kukuruz skup.Neka bude i skuplji,samo sam pisao o paritetu cena.Nema mene jakog bez jakog komsije ili nekog prosecnog gradjanina.Sada ide izvoz.Ne daj Boze da stane,ali to je moguce.Stoku smo poubijali.Ko ce ga pojesti.Secamo se kad je kukuruz bio 6,bunili smo se i onda.Pljujemo vladu i ministra,koji su i omogucili izvoz kukuruza.Naj veca sreca za ovu drzavu bi bila da ne izvozimo kukuruz,vec svinje i to preradjene,pilice zaklane itd.Tada bi sve krave po komsiluku bile zive.DOSLO JE NASIH PET MINUTA,nije na mestu,to je upravo nasladjivanje,sto je nekom grujanu crkla krava.Ljudi:ppozdrav:i podrzavajmo jedni druge.Borimo se za sto vece cene svih proizvoda.To je jedini nacin za opstanak svih, i napredak ove napacene SRBIJE.

Pa i ja sam moj kukuruz prodao pre nešto više od mesec dana, a pisao sam da će cena biti veća, i nadam se da će biti još veća, i da kurs evra neide mnogo gore, jer se nadam da će i u buduće nešto moći da se zaradi od ove naše muke. A kukuruz sam prodao iz razloga što mi je bio na lageru, a lager 1% mesčno, plus evro nekih 2-3% veći, i moja računica je bila da mi se neisplati dalje čekati, jer sam pretpostavljao da cena neće ići više od 24-25, tako ispada, da je ta računica bar za sada bila dobra, a i sigurna. A ko je imao hrabrosti i živaca da sačeka sve do sada, bio bi i red da dobije i veću cenu, i da zaradi više :ppozdrav:.

Nazad
Vrh