Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Ako kukuruz nastavi ovim trendom,biće ugašen jedan deo stočnog fonda,što ne ide u prilog ni stočarima ni ratarima-ratarima bi ovo bila kratkoročna zarada jer niko ne može garantovati cenu kukuruza u narednim godinama a stočni fond,naročito govedarstvo se više ne obnavlja ili jako teško.Ukidanjem izvoza kukuruza nastaće problem gde ratari neće imati kome da prodaju svoj proizvod a stočari su već uništili deo fonda.To će biti slika ratarstva i stočarstva u narednom periodu.

kada bi cena kukuruza iskljucivo zavisila od stocnog fonda ove drzave cena bi bila 6 din maksimalno jer procenat seljaka koji se imalo ozbiljnije bave stocarstvom a da pri tom sami ne proizvode stocnu hranu je mizeran!izvoz kukuruza tesko da ce stati u narednih par godina jer donosi ovoj drzavi dobar prihod a i zemljama uvoznicima se verovatno isplati da uvoze nas skup kukuruz jer je kod njih jos skuplji!

Otprilike i ja o tome pricam.Da zlo bude vece pojedinci se raduju i susi,jer ce cena kukuruza ici gore.Prodace ono sto mu je ostalo po 25,30 nije bitno,a sta ce sledece godine nije bitno.To je kratkorocno razmisljanje.Kad su vuci siti i ovce na broju je jedino resenje.Svi smo se borili za subvencije po hektaru i treba,ali kad su odgajivaci svinja rasterivani i tuceni,nismo ih svi podrzali.posle su dosli na red proizvodjaci mleka,ko je sledeci?Svacija krava mora biti sita.
Ako kod komsije dodju lopovi ja cu mu pritrcati u pomoc,jer ce i on sutra nedaj boze da zatreba pritrcati meni.Ako se budem nasladjivao sto je on propao,sutra nece ni mene biti.
Neko ce ovo protumaciti,da treba nekom kukuruz da pokloni ili spusti cenu.Siguran sam da niko od stocara to nije ni pomislio.Samo razumevanje sto nisu zadovoljni sa cenom i da se niko ne nasladjuje,jer to se vraca kao gumerang.
Ja se nadovezujem na pretposlednji post.

Inace nekada nismo imali izvoz kukuruza,izvozili smo stoku.Bili svi zadovoljni i od krunjenja solidne kotobanje kupovali nove traktore.O tome treba mastati i tome teziti.

Jutros vraćali ,sa "godišnjeg" čitam dobre vesti o ceni kukuruza,::super:: trenutno Temerin 23 din u ponedeljak otvaramo kotarke....

Dok ne proizvedemo finalni proizvod i njega prodamo,nema nama boljitka.Ratarima poruka,mada mnogi već znaju da kukuruz ima velike oscilacije u cenama ako se vratimo malo u nazad.Trenutno je dobra cena,nemojte misliti da ako kod nas nema kukuruza da će mu cena ići u nebesa,pa prošle godine je rodio pa je cena dobra što znači da je pravilo da nema pravila.
U potpunosti se slažem sa izlaganjem Sama

Ama ljudi, narod manje pije mleka i manje jede hleba, a nece li meso. Cena kukuruza kod nas skoro da nema nikakve veze sa stocarima, iz prostog razloga jer narod nema para da kupi meso. I sada je ziva vaga dzabe pa nista. Plus su uvoznici napravili kombinaciju sa mesom kojem je istekao rok trajanja i tako gaze stocare. Pri tome drzava cuti pri uvozu tog mesa. Nego da mi budemo srecni da cena tog kukuruza i dalje raste, da barem neko moze da zivi od njega. Kad mu bude cena pala, nece se stocari bas puno ovajditi. Cinjenica je da bi im se zarada povecala, ali bi i dalje imali problem jer je trziste slabo. Za kukuruz postoji trziste, barem za sada.

Pojedinci pisu i u pravu su,da izvozimo kukuruz.Zarada posrednika,transport itd.Taj kukuruz je tamo skuplji.Skuplje su i svinje i sve kategorije mesa.Nisam mislio da cenu prilagodjavamo robi kojoj je istekao rok upotrebe,robi hranjenoj GMO hranjivima.Mislio sam na normalne cene,sa kvalitetnim nasim kukuruzom.To je na zapadu na ceni.To sto oni nama serviraju,koja je cena,da je mleko u prahu zdravije od pravog,to je drugi problem.Molim kolege da mi ne ubacuju u usta ono sto nisam napisao.Na kraju krajeva kakva bi to bila sreca raditi s minusom.Ja sam jasno napisao da svi budu zadovoljni.

da bi pojasnili šta mislimo pod finalnim proizvodom ( prerađevine od mesa mleka,voća povrća),jer tu je novac.Onda bi država mogla bolje da plati i žitarice i živu vagu-Verovatno je i Sama mislio na to_Ovako uvek je neko u buli ili ratar ili stočar.Jesu li Slovenci bili pametniji od nas kad su od našeg žita,mleli i lepo spakovali brašno i lepo vratili na naše tezge da ga mi kupujemo.Jedino ako država namerno hoće da klacka ratare i stočare

koliko ja vidim zabole drzavu iza ratare iza stocare iza povrtare iza vocare samo su gradovi bitni ,i naravno fotelja .23 dinara je ikod nas kum mi kruni u utorak

bice cena dobra ali bice i inflacije!E sad kako ko uradi,ipak ne treba ostajati bez robe za sopstvene potrebe!!!!!!

Činjenica je da kukuruza nema, a i na svim svetskim berzama cena ide gore pa tako i kod nas jer ponuda - potražnja formiraju cenu.

Ipak se moje prognoze polako osvaruju ja sam pisao par stranica unazat da može dostići cenu od 25din ,evo danas u Padini na svim otkupnim mestima cena 24 din. Sa prošlogodičnim kukuruzom i prinosom i cenom možemo biti prezadovoljni ali iduće godine biće :( pogotovo ako nas i u sredu zaobiđe kiša .

Nazad
Vrh