Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
bili smo u dolji, a od prekjuče se opet 'vatamo brega i što se cene kukuruza tiče a i pšenice na svetskim berzama.
očekujem da će se klackalica nastaviti.

Sad je to tesko reci. Zega je velika, rod ce biti sigurno drasticno manji nego prosle godine. Jako je tesko odrediti cenu kad pojedincima bude potrebnija nego ista na svetu. Pilici, krave, svinje i ostale zivotinje jedu i ne pitaju posto je.
Ali recimo da bi mogao da ide i do 27 din. To je neki moj subjektivan osecaj.

Sad je to tesko reci. Zega je velika, rod ce biti sigurno drasticno manji nego prosle godine. Jako je tesko odrediti cenu kad pojedincima bude potrebnija nego ista na svetu. Pilici, krave, svinje i ostale zivotinje jedu i ne pitaju posto je.
Ali recimo da bi mogao da ide i do 27 din. To je neki moj subjektivan osecaj.

Nemoj samo da te cuje @MikiPerlez stici ce ga nesto oko srca,pa ce misliti da je "skomolo" od ove zege i vreline... sa 25 bili bi svi prezadovoljni a i 24 je OK

Ja sam koristio Astelik,nije skup,mislim da bese 500 dinara bocica,a karenca mu je 7 dana.Jedino sloj kukuruza ne sme biti vise od pola metra.Ja sam prskao pre nekoliko dana onako u cardaku posto su se pojavile leptirice,nisam nista razgrtao i nema ni jedne sad.Imaju i one tablete sto se stavljaju u silose i one su ekstra,samo ih nema u slobodnoj prodaji kod nas.Ovde je donosio neki svercer iz Bosne i one su jako efikasne,a karenca im je 3 dana.

Te tablete su jak otrov.Ako se udahnu,moze neko gadno da nagrabusi,te su zabranjene.Ako neko ima dzakirano,moze sa pomenutim Astelikom oprskati dzak.Moze se kukuruz koristiti bez ogranicenja.Naravno dzak ne mleti.

Te tablete se zovu Gastoksin i Fostoksin i njima je Hitler trovao Jevreje u logorima u to vreme...Zabranjene za prodaju,mogu ih nabaviti samo firme koje su registrovane za dezinsekciju,fumigaciju,deratizaciju,itd...Actelic je najbolje resenje za zrno i tacno je da ide 50 cm u dubinu a za klip nema najboljeg resenja moze i Nuvan i Actelic a za Etiol specijal iskreno nisam cuo...Da ne skrecemo sa teme,danas na svim berzama skok priblizava se cena 245-250 e/t,cekam Mikija da mi pojasni kako sad ovo?!Jel negde 16 ili 18 din?!

imam ja fotoksin kuci,bacao sam odgore po kukuruzima al je debeo sloj pa ne moze da ubije sve,ponovo se pojavile!moram uziti neki otrov pa oprskati cardak skroz okolo!

Za zastitu kukuruza koristim K-Obiol EC 25, kako su mi rekli danas ospricam a sutra ga vec mogu koristiti, proizvodi ga firma BAYER.

Mladen87
Ne vredi ti samo baciti te tablete Fostoksina po kukuruzu.Moras ih ubaciti u gomilu pa onda pokriti kukuruz sa najlonom da gas ne ispari u vazduh.

znam raso,tako radim kad skrunim pa zaprasujem na gomili ili u prikolici!sad vodim bitku sa ziskom u cardaku pa sam mislio da ga malo rasteram al mrka kapa!moracu neko sredstvo u spric pa prskati!

pa drustvo mislim da je doslo i nasih 5 minuta sto se cene tice a za zizak odo i ja da vidim moj cardak sad ste me zabrinuli

Pa što se tiče leptirica i žiška, u ovo doba godine bi bilo baš čudno da ga neko nema. Cena kukuruza u inostranstvu za isporuku u julu ide gore, a i kod nas se već nazire povećanje obima trgovine ovom robom (posla zatišja za vreme žetve), a samim tim i rast cene.

Nazad
Vrh