Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Budimpesta isporuka septembar 245e/t...Pariz trenutno se trguje oko 240e/t...(+-2.3e)

pokusao sam da ti objasnim ranije ali vidim dzabe, Pariz ti je cena utovareno na okeanski brod i uvek je cena veca od Srbije za min 24 eur. a izvoznik iz Srbije na to ima trosak od 8 do 10 eur, bez svoje zarade, Valjda ces i ti jednom to da shvatis pa da razumes to u sta gledas

Pa ti si to poceo sam sebe da citiras i sebi odgovaras, gadna bolest

pokusao sam da ti objasnim ranije ali vidim dzabe, Pariz ti je cena utovareno na okeanski brod i uvek je cena veca od Srbije za min 24 eur. a izvoznik iz Srbije na to ima trosak od 8 do 10 eur, bez svoje zarade, Valjda ces i ti jednom to da shvatis pa da razumes to u sta gledas

Ja ne znam u cemu je tvoj problem,ja sam napisao koja je cena,alo...a koliki su troskovi,okeani,avioni-kamioni mene licno ne zanima...Tebe verovatno da,posto se time bavis...

Хајде да ја мало стишам страсти - у крајњем случају није толилко битно колика је тренутно цена на светским берзама (због додатних трошкова) колико је битно да знамо у ком правцу иду цене - да ли падају, скачу или стагнирају. Овде је очигледно да цене иду горе и то је најбитније.
А што се тиче разлике у цени код нас и на берзама, не секим са ја за извознике, итекако имају добру зараду јер се у старту масно уграде крадући на откупном месту на вагама, влази, примесама, на то додаш 1-2% које наплаћују као улаз, тако да он без 10% зараде не може да прође.Нит лук јео нит лук мирисао, а паре у џепу...

@Lalo iz Banata,dal do Mandaline ili Gospojine,videcemo :) 24 ce biti to nema zbora,nema ga vec sad a gde je septembar:haha:Cena u porastu svugde

Ovdje je cijena 45km iliti 23 evra, a ako nastavi bez padavina bice svasta sa cijenom.
P.S. da, potraznja raste

jel imate ziska u kukuruz?

ove godine ga nemam , prethodne je bilo ali malo, dok 2009 je bila koma , u prikolici na suncu sve se crnilo od njih. onda sam ih poprskao prekrio ceradom i vozio je slijedeci dan ali ujutro jer ako je koji i ostao ziv ujutro se sakrio na dno prikolice.

Na mom kraju cijena je 50KM (25E) za 100kg i raste jer kukuruza nema u ponudi. Niko se ne usudjuje da prodaje jer suša naveliko uništava usjeve. Prosle sedmice sam bio na stočnoj pijaci u Bijeljini i cijena je bila od 47 do 50KM, a juče sam od nekih švercera čuo da se naveliko plaća 50 a na manje ii nešto više ii da se i ne gleda kvalitet. U Federaciji BIH cijena je 58KM (u Tuzlanskom kantonu tačnije) jer tamo je jako mala proizvodnja pa se većina uvozi preko Majevice iz Semberije. Ja imam 10 tona za prodaju, al ne smijem da prodajem jer ako ne padne kiša uskoro usjev će biti mnogo smanjen.

Nazad
Vrh