Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
danas u rumi na vasaru 24,00 u lacarku 23,00 u sidu svi prodali po max 22,00 ja dosao i doneo par vreca trazio 23,00 i sve prodao jeste da su gundjali ali su kupovali posto sam jedini bio,bar sam pokazao ostalima da treba da dignu cenu :osmeh:

kad sam ja dosao ostali su vec prodali kukuruz zato sam napisao da su prodali po max 22
i sad cu za te novce da kupim jecam po 20 i da mesam u hranu svinjama posto ja jecam nisam sejao

I ja imam da krunim,al večeras krećemo na more pa odložio do povratka ....trenutno Temerin 21 - 21.50 din

Isplata za 5-7 radnih dana, po njihovim recima. Kad smo vozili rece radnik na istovaru da su ubrzali placanje, tako da ce ovih 5 dana valjda ispostovati. Videcemo do kraja nedelje.

@Miki Perlez koja je cena u Idvoru?! Ja znam da si ti ovo ocekivao i da se verovatno bavis otkupom pa si dizao prasinu oko cene kako bih vise otkupio i zaradio ali veruj mi da ni u jednom trenutku nisam sumnjao u ovu cenu a mislim da ce jos eventualno dinar,dva gore...Na svim berzama se oporavila cena pa i za rod 2011 u novembru,decembru ide oko 175-185 eura bez pdv-a...Znaci ta tvoja prica je vec odavno pala u vodu,kukuruza nema dovoljno u ovom momentu i za 2-3 nedelje ce biti glavna tema,veruj mi...Koliko cujem Ukrajina i Rusija takodje ne raspolazu velikim kolicinama kukuruze,vec psenice koja nije ni doci po kvalitetu kao nasa,e sad videcemo sta ce jos biti...

@Miki Perlez koja je cena u Idvoru?! Ja znam da si ti ovo ocekivao i da se verovatno bavis otkupom pa si dizao prasinu oko cene kako bih vise otkupio i zaradio ali veruj mi da ni u jednom trenutku nisam sumnjao u ovu cenu a mislim da ce jos eventualno dinar,dva gore...Na svim berzama se oporavila cena pa i za rod 2011 u novembru,decembru ide oko 175-185 eura bez pdv-a...Znaci ta tvoja prica je vec odavno pala u vodu,kukuruza nema dovoljno u ovom momentu i za 2-3 nedelje ce biti glavna tema,veruj mi...Koliko cujem Ukrajina i Rusija takodje ne raspolazu velikim kolicinama kukuruze,vec psenice koja nije ni doci po kvalitetu kao nasa,e sad videcemo sta ce jos biti...

A zar jos nije skocio u bunar? Neki pricaju da na dnu ima jeftinog kukuruza.:haha:

Aha a sad kad udari ovaj toplotni talas koji dolazi ili je vec dosao kise nije bilo u utorak mrka prognoza,danas obiso njive kukuruzi vape za vodom, pocela oplodnja guraju klipove a zega radi svoje,:cool: ako potraje ni od soje nece biti vajde...hajde cena gore.

Aha a sad kad udari ovaj toplotni talas koji dolazi ili je vec dosao kise nije bilo u utorak mrka prognoza,danas obiso njive kukuruzi vape za vodom, pocela oplodnja guraju klipove a zega radi svoje,:cool: ako potraje ni od soje nece biti vajde...hajde cena gore.

Ako ne padne dobra kisa u celoj Srbiji u roku 10 dana kukuruz 20-40% manji prinos,soja 30-50%,suncokret 15-30% po nekim mojim procenama ali i ljudi s kojima sam svakodnevno u kontaktu koji obilaze parcele i gledaju...

Ako ne padne dobra kisa u celoj Srbiji u roku 10 dana kukuruz 20-40% manji prinos,soja 30-50%,suncokret 15-30% po nekim mojim procenama ali i ljudi s kojima sam svakodnevno u kontaktu koji obilaze parcele i gledaju...

ista situacija i kod mene, i u okolnim atarima kisa za 10-tak dana jos moze nesto da popravi ali ako nece stici na vreme auuuuuuu.......

p.s cena kukuruza kod mene 20.30 din/kg pare za 2-3 dana, nije nesto izrazito.....

Prema nekim predvidjanima prosle godine smo u sezoni kupovali za 16 dinara kukuruz +PDV kako je zasadjeno vise oko 2.1 % kukuruza vise nego lane trebalo bi ako se uzme i inflacija da negde oko 16.5-17 dinara u sezoni bude + PDV sada tu zavisi i od Ukrajne koja ce cena tamo biti i kakav je rod tamo. Mozda ako zega ne zajebe pa se podigne cena ali za sutra kisa u najavi. Psenica ce biti problematicna neke zadruge se hvale dobrim prinosom a nemaju ponudu, a po nekim podacima je zasejano za 13 % vise nego lane, tu je zajebano prognozirati mislim da ce pasti dosta cim vlada kupuje ja bih proslogodisnji ipak prodavao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh