Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Koliko znam ,zapreminski (prikolica ili kofa) je uvek teži suv kukuruz.

nestala je vlaga, a ova poredjenja sve zavisi od sorte jer zuban i brasnarac nemaju istu zapreminu ,tako ako si zaitio kofu zubana a kasnije kofu brasnarca dobio si tu razliku. ja znam da uvek mi je u prikolicu stajalo vise suvog kukuruza nego vlaznog pod uslovom da je isti hibrid.

@ Dolovac Kako su imali računicu da suše ?? Kod mene su kupovali tel kel kukuruz sa 28 % vlage za 20 din ..........

Vredjanje :haha: Ti imas nesto protiv mene? Kazi... Ja licno znam da u barze nemoze da ide kukuruz preko 14.5 vlage a veliki penali se placaju ako je 14.6 a na 14.8 se istovara brod nazad tako da stojim iza toga da je covek lupio!

Moram da priznam da je Dolovac u pravu sto se tice vlage kukuruza na barzama,mada nije ni to uvek tako...Vlaga je relativna stvar i uzmi jedan uzorak i 3 puta ga meri uvek ce pokazati drugacije,u opsegu 0.1-0.2+- Radio sam taj posao pa znam,kada idu velike kolicine 1000 t i vise radi se ponder i znaci par vozila mogu da imaju vlagu i 15 ali zato ostali i ispod 14 pa se uzima prosek,sve u svemu...Kontrolne kuce su u kontaktu sa ljudima na utovarnom mestu i obavestavaju ih blagovremeno da ne salju kukuruz ako procene da je svaka tura vlaga veca od 14,onda se obustavlja utovar...Mada i onda se nadje resenje sa drugih mesta dodje suvlji i kad se sve to pomesa bude JUS...E tako da se ne svadjate vise i ne prepirete,pozdrav za obojicu...Kad treba kukuruz veruj mi gleda se kroz prste jos kako...

Temerin 21 din, Sirig 21 din teško će cena gore dok ponuda velika...

Upravo tako,a malo na to uticu i svetska predvidjanja i pad cene za nekih 2-3% ove nedelje...Navodno Rusi ocekuju odlicne prinose,Ukrajinci takodje,Belorusi...mada sa druge strane Amerikanci muku muce sa susama i poplavama-neverovatno ali istinito...Bice tu jos svasta...Cena nafte skace iz dana u dan,euro takodje kod nas...Zivi bili pa videli

mora da se slomi na na grudima seljaka,kada nema para udri po seljaku,tako ce biti i ove godine.
Setite se vreme sankcija, vreme milosevica pa i posle 5 oktobra,cene su bile slabe pa tako ne ocekujem ni sada bolju situaciju.

mora da se slomi na na grudima seljaka,kada nema para udri po seljaku,tako ce biti i ove godine.
Setite se vreme sankcija, vreme milosevica pa i posle 5 oktobra,cene su bile slabe pa tako ne ocekujem ni sada bolju situaciju.
Aha samo sto sada smo valjda uvideli da ima sloge i u nas i da opet mozemo da izadjemo i da se borimo za nase dobro!

Kolko sam ja shvatio iz svih tvojih postova ti nemas ni zrno kukuruza nego uskaces tako ko stara zaba u blatnjavu baru. Izgleda da tebi nije za verovati da coveku je ponudjena ta cena. Kao i dosad u svim tvojim postovima si se bunio ako je neko samo naveo da ceka bolju cenu. Mikiperlez kupac koji bi djabe otkupio da bi on zaradio, e pa potrudise malo bolje. Pozz.

trenutno se situcija ne razvija sjajno sto se cene kukuruza tice.koliko ce to trajati, ne znam.
u cikagu 11% na dole ove nedelje.
veliki igraci izvlace se iz trgovine poljoprivrednim proizvodima.

Nazad
Vrh