Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
U Bijeljini "zitopromet" placa kukuruz 45 km, iliti 23 evra, bez pdv.

Francuzi su suoceni sa najvecom susom od 1976 god. potrebna je pomoc od oko 2 milijarde eura da bi se sanirala steta, a oni su jedni od naj vecih proizvodjaca kukuruza u evropi.

Poslednja izmena:
" Veliki igrači na domaćem tržištu svakako budno prate dešavanja na svetskom tržištu kukuruza. Zadnje informacije sa tog tržišta su da će svetske zalihe kukuruza u ekonomskoj 2011./12. godini pasti na rekordno nizak nivo u poslednjih osam godina, a mereno odnosom zaliha i potrošnje, relativni nivo zaliha po tim procenama će biti najniži još od 1974. godine. Verovatno je to bio jedan od povoda da se intenzivira i trgovanje kukuruzom na zeleno, pa je ovogodišnji rod kukuruza sa isporukom u oktobru, prodavan po ceni od 16,74 din/kg (15,50 bez PDV), što je za 3,33% više u odnosu na cenu iz prethodne nedelje. "

Valjda će da nam ide u korist ...........

Kod mene u selu se tolko intenzivno krunilo ovih dana prosto mi nije jasno sto se ljudi tolko uplasili.Nisam siguran da im tolko trebaju pare sve je vec pokupovano repromaterijal,prolecni poslovi pri kraju:sta:,cena je bila oko 22din. Ja moj nisam krunio kako cu proci videcemo a mogu da nabrojim na prste kome je ostao kukuruz u cardacima a i euro je tu negde okolo 98

Bogami i kod nas je kukuruz pri samom kraju. Nisam siguran, ali mislim da je ostalo jos kod 5-6 ljudi, a i ta kolicina sve ukupno ne znam da li premasuje 30 vagona.

Kod nas i u okolini cena juš uvek stoji 22,10 , ali za sutra se očekuje da evro ode gore,i to za dva dinara ::samo bes::, tako da smo ga ::lose::.

Prodao danas 20t po 22 din, krajem nedelje cu prodati jos 20 t, a ostatak ce cekati kraj jula ili pocetak avgusta...

kofa kukuruza je zimus imala 10 kg, a sada ispod 8.
tako da, ako gledamo telkel, ispada 20 % manje, a tek sledi kaliranje, tako da je sve otislo po 21 din, a neka bude i 25, nemam nista protiv,
pa makar ga i ja kupovao za stoku.

Miki nisam siguran da ti je računica u redu. U stvari nikako mi nije jasan taj vaš"tel-kel" .Znam otprilike šta je to ali opet mi nisu jasni kupci koji tako kupuju.:sta:
Kukuruz se uvjek trgovao ili suv(14%) ili preračunat na 14% tako da ti sad ništa ne gubiš osim vlage koju moraš izgubiti ili na njivi ili u sušari ili u odžaku.E sad mi nije jasno ako kupac kupuje kukuruz telkel npr u januaru a ne odbija vlagu,šta radi snjim ,nevozi ga valjda u sušaru:sta:

Kupovali su kod nas kukuruz zimi " tel - kel " i tako vlažnog su tovarili u barže ...........

Nazad
Vrh