miroslav k
Član
kod nas tel kel 18 din sa 5% pdv-a
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
komplikovano.zorancile je napisao(la):Zašto pada? Jel postoji neko objašnjenje?
jel' prosle godine u ovo doba padala cena?ban.novo selo je napisao(la):Zato sto lopovi znaju da nam treba lova za sejanje stara prica
tarana je napisao(la):komplikovano.zorancile je napisao(la):Zašto pada? Jel postoji neko objašnjenje?
verovao ili ne, jedan od jacih razloga je zemljotres u japanu.
Post je spojen: [time]1300203485[/time]_________________________________________________ spremio sam se ja druze bez obzira na trenutnu cenu siguran sam da si i ti kao i vecina nas , ali dokle cemo mi da "UBADAMO" nesto te ubadamo kisu te ubadamo sunce e sad jos i cenu da ubadam pa da ga j..em
jel' prosle godine u ovo doba padala cena?ban.novo selo je napisao(la):Zato sto lopovi znaju da nam treba lova za sejanje stara prica
man'te se vise tih prica...
kome treba lova za sejanje?
jesi ti drugar resio repromaterijal za setvu?
garantujem da je 90% ljudi s ovog foruma za setvu obezbedilo sve.
cena ljudi raste - ali nikad ne raste za uvek.
cena i pada.
ali takodje ne pada za uvek.
onaj ko je u stanju da skonta kad ce da raste a kad da pada, bice uspesan u ovom poslu, a moze "paorski" gledano, da ne bude posebno uspesan sto se prinosa tice.
ako pride "ubode" i repromaterijal po dobrim cenama, moze da nakrivi kapu.
oni sto se oslone na pricu " od 12. aprila cena raste" nemaju sta u ovom poslu da traze.
Peet je napisao(la):A sto se tice nabavke materijala varas se da su vecina vec nabavili sve sto im treba. Na forumu smo 10 do 20 % paora ostali nisu na forumu. Samo ovde kod mene garantujem da 70 do 80% nisu jos nabavili ni zrno djubriva a recimo da su nesto semena uzeli i to na odredjeno placanje.
Onda bih povecavali povrsine na ustrb drugih kultura koje bi trebalo da imaju tendenciju povecanja cena zbog smanjenih povrsina? Tako i kod nas povecanje povrsina pod tom i tom kulturom pa ispada da krcimo sume ili valjamo njive da budo vece. Imamo odredjune povrsine i ako povecamo jednu kulturu to je na ustrb druge a ono sto ostane neobradjeno (parlog)....MOMOSARIC je napisao(la):Da Tarana u pravu si za pad svjetske cijene djelimično je "kriv" i Japan , koji je najveći uvoznik američkog kukuruza. Inače u USA je pala cijena za 15do 20% zadnjih 15 dana , valjda zbog toga što su izašle procjene zaliha kukuruza i procjene površina sjetve 2011 koja su najveće do sada. Inače 31.3. izlazi nekakva zvanična procjena sjetvenih površina pod kukuruzom u USA koju dobijaju od proizvodjača sjemena i osiguravajućih kuća i tada se očekuje pomjeranje cijena ( možda još malo dole kako stvari stoje)
Ako se meni obraćaš:tarana je napisao(la):aj dobro kad nisam u pravu...
to verovatno znači da ti jesi?
onda nam daj po mesecima pregled cene u narednom periodu da se svi lakše orijentišemo.
dakle krajem maja ili u junu će cena biti najveća?
Nemoj da si na kraj srca,jaka stvar...Svako ima pravo da pise sta hoce,ja prvi ne volim situaciju koja je trenutno,pa sta sad treba da radim...Mozda bude i 15 din,ali svi se nadamo da ce preci 20 u maju,junu...E sad zivi bili pa videli,tarana je napisao(la):nisam mislio na tebe, vec na onog i one koji pucaju na glasnika sto donosi lose vesti.
od danas cete od mene cuti samo vesti o rastu cena.
kad krene dole necu ni pisnuti.