Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
33kdcnc.png

Cikago,do pre nedelju dana se trgovalo i po 745usd.E sad, oni verovatno jos nisu dobili onu informaciju o po banata pod vodom.Kad cuju 100% skace.

cena vestacki suvog ide dole jer je poceo da se pojavljuje prirodno suv koji je boljeg kvaliteta i lakse moze dase proda napolju,a i jeftiniji je. ai navala krunjenja je.

Imao bih da prodam jedno 20 ak tona prirodno suvog kukuruza,ima li neko predstavu koliko bih mogao da dobijem ::novac::?

Danas na svim vecim svetskim berzama skok cene kukuruza,ne nesto specijalno ali ipak skok...Jedino kod nas na Novosadskoj pad ::lose::
Post je spojen: [time]1300463944[/time]

paorpaor je napisao(la):
A kojom logikom je boljeg kvaliteta ?
vestacko suvi kukuruz ima vise loma i prasine a i samo zrno je losijeg kvaliteta
za stocnu hranu to nije problem ali mlinovima koji melju kukuruz je to od velike vaznosti
sto je zrno kvalitetnije vise se dobija krupice,palente,griza.......

dr1111 je napisao(la):
paorpaor je napisao(la):
vestacko suvi kukuruz ima vise loma i prasine a i samo zrno je losijeg kvaliteta
za stocnu hranu to nije problem ali mlinovima koji melju kukuruz je to od velike vaznosti

Ma sta mi naprica.

paorpaor je napisao(la):
dr1111 je napisao(la):
paorpaor je napisao(la):

Ma sta mi naprica.
100% si u pravu...Lom vestacki suvog kukuruza ide u jus do 8% a okrunjen iz ambara ne prelazi 3-4%...Prasina takodje ima bitnu ulogu,kod prirodno suvog gotovo da je i nema a kod vestaki suvog ima par procenata...Samo sto plevice ima kod prirodnog a kod vestackog je nema...Ali to je mizerno za razliku od ovih drugih stavki koji idu u korist prirodno suvog kukuruza

E da mi niste rekli nikad ne bih znao. Dzabe sam izgleda punio i praznio cardak godinama kad nista nisam naucio.
Vise necu verovati sebi i sopstvenim ocima, vec vama dragi "forumai" ::namigivanje::

ciric u sakulama danas placa 18 tel kel,dok je pre samo 3 dana placao 19 din.kako nezvanicno saznajem ovde kod nas se ocekuje pad cene pa cak i na 15 din,a videcemo kako ce biti u maju i junu.

165e ton ili 17din.trenutno je cena po koja moze da se kupi kukuruz(vojvodina) kad sam pisao pre mesec dana da ce kukururuz mart april da ide dole svi su se smejali.pozdrav iz makedonije

sale1603 je napisao(la):
ciric u sakulama danas placa 18 tel kel,dok je pre samo 3 dana placao 19 din.kako nezvanicno saznajem ovde kod nas se ocekuje pad cene pa cak i na 15 din,a videcemo kako ce biti u maju i junu.
Ko ocekuje?Ti ili nakupci?

Kod nas izgleda pada ali niko nista nezna rekli su dva otkupljivaca nekrunite sacekajte sledecu nedelju

sale1603 je napisao(la):

koliko u Idvoru

Nazad
Vrh