Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Peet je napisao(la):
Do juce vecina ste rekli da ce biti jos skuplji i sta je sad? :sta: Prilikom prvog pada cene ta vecina je promenila misljenje i sad kao sve je to realno.
Zar ste zaboravili da je vani poceo sunce da sija i mesec je Mart i vec godinama u ovo vreme padaju cene, narocito kukuruza. I kokoske su znale da ce pasti cena u ovom periodu. Zdravi bili pa videli i pitacu vas u Junu za cenu :D. Tako da oni koji jos nisu prodali ne vidim kako stoje stvari da bi trebali uopste da imaju brige. :ppozdrav: :cao:
Kolko si siguran u ovo da ne bude u junu 14

Zivi bili pa videli,po meni ovo je psiholoski rat...pa kad u poslednjih 10 godina lupam,nije bilo ovako,da pred setvu obore cenu?Uvek a to kazu i moj cale,dede iz komsiluka(stari paori) I kad nije bilo izvoza pre 30-40 godina uvek je bilo da u martu bude najniza cena kukuruza...A avgust i novi rod su daleko :cao:

samo da prodje mart, cena ide na 25 tel-kel.
zito ode na 35, krompir na 120,
hleb ode na 70, meso ce na 500, sve ide gore.
samo sto ce vec sve biti prodato po niskim cenama.
tako je kad kuca nema gazdu.

mikiglogonj je napisao(la):
samo da prodje mart, cena ide na 25 tel-kel.
zito ode na 35, krompir na 120,
hleb ode na 70, meso ce na 500, sve ide gore.
samo sto ce vec sve biti prodato po niskim cenama.
tako je kad kuca nema gazdu.

zalosnu ali realnu......nazalost i toooo su cinjenice ::lose::

Mramorak danas krunijo 10 t cena 19.20 tel kel :cool:

P.S.dali mi moze neko objasniti sta tacno znaci tel kel osim da se nemeri vlaga :D

mikiperlez je napisao(la):
CENA TOLIKO PALA DA IZVOZNICI NEMOGU DA PLATE NI 18 din.
IDVOR PALA CENA 19.95 LAGER, 18,48 TEL KEL, SAKULE STALO SA OTKUPOM, KAZU DA CE JOS SMANJITI SLEDECE NEDELJE!
Ovo za Sakule nije tacno kukuruz 19 dinara tel-kel i danas.Nema promene cene tako mi je rekao vlasnik silosa Ciric

Ja imam krunjac i krunim po selu vec par dana bez prekida svaki dan i kukuruz ide bez promene cene i sada kad je najveca ponuda a dosta se i izkrunilo

Rakin je napisao(la):
Mramorak danas krunijo 10 t cena 19.20 tel kel :cool:

P.S.dali mi moze neko objasniti sta tacno znaci tel kel osim da se nemeri vlaga :D
Tel-kel
u bukvalnom prevodu znači kakav-takav. Ovaj pojam se koristi na robno-berzanskom tržištu i definiše kvalitet robe (najčešće kukuruza), ukazujući da određeni element kvaliteta (vlaga) odstupa od uzans kvaliteta. Ovakvi slučajevi nastaju najčešće u slučaju kotiranja prirodno sušenog kukuruza (u ambarima), čiji procenat vlage još nije pao ispod potrebnog nivoa predviđenog uzansama kvaliteta.

Bilo je ugovoreno da se izveze 1,8 miliona tona kukuruza do 1 jula, pa su onda podigli jos malo i potpisali na 2,2miliona tona i sada je na kraju ugovoreno i potpisano da se izveze 2,5 miliona tona kukuruza... :haha: :haha: :haha: :haha:
Pa da li su oni normalni, na kraju nece ostati nista kukuruza u srbiji ::lose:: ::lose::
Ali ne brinite se ice cena gore, to je sigurno :cao:

Nazad
Vrh