Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
kod mene takve kamiondzije daju samo 18 din tel-kel ::lose::

Ne zaboravite da se Juzni Banat granici sa Branicevskim okrugom a u okolini Pozarevca,Smedereva ima dosta malih farmi a i velikih pa ljudima najblize da skoknu do nas i kad iskalkulisu prevoz bolje da daju 1,2 din vise nego da voze jos 300-400 km vise...A i luka Pancevo je tu,izvoz ide non-stop i opet kad zahvali robe u okruzenju ima, pa se desi da prodas i po vecoj ceni od trzisne...Po mojim procenama cena moze ici do nekih 21-22 din tel-kel do juna a posle moze i preci 25 zavisi...Ne zaboravite da vlaga pocinje drasticno da pada tokom maja,juna tako da ispada gde si -tu si...

de je 20 din tel kel?? ajde nbeko kontakt nek stavi il ne posalje u pp ja moram za dva dana da prodam obavezno....POMAGAJTE!
16.5 su mi nudili...

Posto su me svi prozivali za one procene koje se nisu ostvarile,hocu samo da vam kazem da su te nedelje svi koji su imali lager u Crepaji zatvorili kukuruz na 23 dinara!Znaci da sam pogresio za 2 dinara!

I šta si hteo/la da kažeš? Ne igramo se baba vange ako imaš relevantne podatke na osnovu kojih se može predpodstaviti u kom pravcu će ići cena kukuruza iznesi.
A lupanje pa ako pogodiš ostavi za temu cafe ili chat. :cao:

Nisam majstor,inženjer sam po struci.Nemoj da se jediš ,piše predviđanje a ne nagađanje!
To znači na osnovu nekih parametara(berza domaća,inostrana,ponuda,potražnja...itd) da predviđamo cenu a ne "biće 8 marta 28din " samo punimo temu bez veze.
Inače kod nas pala sa 19 tel-kel na 18,5 nema cena za JUS (milenijum BNS)
Ja sam prošle nedelje zatvorio sa 19,54 din za kg tel-kel. :cao:

U crepaji je trenutno,19.8din tel kel.
Ali dzabe sve to kad je djubrivo 4500,kad je arenda min 250 po jutru,kad ce sve ostalo da ode u nebesa!Uzmu nam zaradu odmah za iducu godinu!
Izvinjavam se za malo offa!
Post je spojen: [time]среда, 16. фебруар 2011. 23:03:56 CST[/time]
Uzmu nam zaradu odmah za iducu godinu!
Izvinjavam se za malo offa!
[/quote]
Post je spojen: [time]четвртак, 17. фебруар 2011. 13:05:37 CST[/time]

igordulic je napisao(la):
srdjuanzorz je napisao(la):
igordulic je napisao(la):
de je 20 din tel kel?? ajde nbeko kontakt nek stavi il ne posalje u pp ja moram za dva dana da prodam obavezno....POMAGAJTE!
16.5 su mi nudili...
Jesi li zva ove iz gornjeg posta?
koje?
Jako se bojim dati kukuruz nekom pa da mi odnese a da mi ni ne plati...
Tako možeš da daješ samo ljudima koje znaš, ja sam tako davao jednom čoveku iz centralne Srbije, jer sam ga poznavao i uvek je ispoštovan dogovor. A za nepoznate kupce, prvo pare na račun, ili izbroj na blatobran pa da krunimo, drugačije ne umem....i pamet u glavu, kriza sve veća=prevaranata sve više

Nazad
Vrh