Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
nema sanse da iduce godine bude slicna cena....
145 je ekstra cena!za 2011 jesen!

tamara1611 je napisao(la):
nema sanse da iduce godine bude slicna cena....
145 je ekstra cena!za 2011 jesen!
I ja mislim da je solidna cena. Kad počne da se vrši na jesen mislim da neće biti mnogo skuplji.

ove godine HIPERPRODUKCIJA,sto posto svi idu na kukuruz,a cena na jesen do 10 dinara!
Post je spojen: [time]1297710965[/time]

skratite pricu kako ste zadovoljni sa cenom mozda ovu temu gleda neko iz vrha pa ce nas opet navuci da nekazem na sta ::namigivanje::

Za Šandorove vizije i preporuke znam da najčešće bude tako, a Tamarine smo videli svi i bilo je :haha:

Nije to Cakina prica on tvrdi sasvim suprotno ali ja neverujem,ja imam krunjac i krunim po selu kukuruz i vodim evidenciju vec par godina o kretanju cene kukuruza i kolicine koje se okrune za koji mesec i mogu vam reci da je ova godina jako cudno pocela sa cenama i sa kolicinom koju smo izkrunili za mesec dana,ljudi su okrunili vise od polovine zaliha i prodali e a kada nastupi leto pred zetvu i kada zatreba kukuruza morace da ga plate da bi ga dobili a ko sacuva do leta sacuvo je.Ja sam uvek dobro prolazio sa kukuruzom uvek sam ga potrefio u pravom momentu vec par godina i sada vam kazem da netreba zuriti.

ja bih razmislio o ceni 145 eura na jesen rod,2011 jer ako pratite cene u zadnjih nekoliko godina samo je 2007 bila slicna kao prosla, znaci 2007 godine sam prodao kuk. sa njive po ceni od 14.55 din/kg a evro bio negde 76 din, posle svi su nadali nesto bozanstvenom a kuk smo dali na jesen 2008 za 6.5 din, pa 2009 kuk. 8.4 din i prosla za nekih 13.5 din. To sve pricam jer vodim beleske. Ja uvek gledam cene kad se sa njive krunim i predam, jer to su naj laksa para.Ne racunam berbu u klipu jer tamo vec ima puno troska, cardak, utovar, krunjenje itd. Dakle ima i nesto sto drugi kazu.... i ja najvise radim kukuruz, ali cisto sumnjam da ce oo ponoviti jos jednom za redom....mozda za koju narednu godinu da se desi dobra cena kukuruza ali odmah dva zaredom neverujem....

To sve zavisi od potreba u svetu i od prinosa u svetu,ali pazite sve vise se grade rafinerije za proizvodnju bioetanola od kukuruza tako da ako to krene nekim brzim koracima ja garantujem da ce kukuruz biti veliki pojam za par godina i da vise nece biti jeftin.

Nazad
Vrh