Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
šandor je napisao(la):
21.5 tel kel ili meri se vlaga ??

Po ovome ja mislim da je jedino Šandor proizvođač kukuruza u okolini kod njega, jer ovde plafon je 16 din/kg za tel-kel.Kad bi bio ovde bila ta cena odmah bi krunio malte ne sve.
Vidim ja kako je mogao da priušti sebe ovakav Zetor "trakes" ::namigivanje::

Mika google
Nikako se sa tobom ne mogu složiti.
Zadruga ima svojih 300 ha + nešto zakupa državne zemlje.Ima svoju radnju i prodaju stočne hrane...hemije.Rade usluge koje naplaćuju.E oni od toga treba da žive i da ulažu u dalji rad.To nije privatna zadruga gde gazda radi šta hoće i za koga hoće.Ova zadruga treba da radi za svoje zadrugare i da njima omugućuje najjeftinije repromaterijale i najveću cenu pri prodaji robe.Shvatam ja da treba biti provizije ali neka to bude 5% ,a ne 15-20%.Koje troškove oko papirologije on ima?To što mu berza uzme 1% nije ni približno od onih 15%.
Ne bih da dužim ali se druže moj preispitaj malo.
A da umalo zaboravih:Kad mi na 10 dinara uzmu 3 isto mi je kao i kad mi na 100din uzmu 30din.A to što smo mi alavi se pokazalo cenom nafte i đubriva koju su digli u nebesa kako bi nam i ovo malo bolje zarade jednom u 10 godina uzeli.

Steve 73 idi sutra do zadruge i raspitaj se malo jer je kolega juce predao u ZZ Mol za 18 din tel kel.ta cena vazi do 23% vlage.pare za 3 dana od predaje. :ppozdrav:

Da nema Te Ljubinke iz BPSela ne bi ni bio nikakav problem, ali ovako maloćemo da se raspitamo, hvala na info. ali ja ću malo pripaziti :nono:

North ARMY je napisao(la):
šandor je napisao(la):
Pa donesi kod mene za 22 din :bravo:
Jos samo caleta da ubedim. :D :D

Prosto "nemam srca" da mu se mesam u posao...bolje da on pukne pa ja njemu solim pamet nego obrnuto. :D
E pazi kad imam istu situaciju,da nemogu coveka da ubedim da je dosta zaradio,nego hoce jos malo :nono: Al bolje ja njemu da prebacim posle nego on meni :haha:

Nazad
Vrh