Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Zrnopromet iz Padine 2010 din :veseljak:: sutra krunim predajem u svom mestu Debeljača 2000 din :ppozdrav: Pričam o tel - kel NEBITNA VLAGA .......

šandor je napisao(la):
Zrnopromet iz Padine 2010 din :veseljak:: sutra krunim predajem u svom mestu Debeljača 2000 din :ppozdrav: Pričam o tel - kel NEBITNA VLAGA .......
Mislim da je to korektna cena, aj izmeri vlagu kad krunis da znamo od prilike kolka je. :ppozdrav:

Pad proizvodnje kukuruza u SAD u 2010.
Beta-AP - Pre 17 sati
DOPUNJENO 2. PASUSOM.DE MOIN - Proizvodnja kukuruza - vodećeg poljoprivrednog proizvoda SAD, pala je za pet odsto 2010. godine, na šta je, po mišljenju analitičara, uticalo vlažno i toplije vreme nego obično.

Iznenadjujući pad proizvodnje je smesta podigao cenu kukuruza na najvišu za 2,5 godine. To podstiče strahovanje stručnjaka od poskupljenja i nestašice hrane u svetu jer su zalihe na jednom od najnižih nivoa poslednjih decenija.

Prema izveštaju o usevima za 2010. godinu koje je danas objavilo Ministarstvo za poljoprivredu, u SAD koje daju 40 odsto svetske proizvodnje kukuruza, prošle godine je proizvedeno 12,4 milijardi bušela kukuruza (496 miliona tona), a prosečni prinosi su pali.

Medjutim čak i sa tim padom. prošlogodišnja proizvodnja je po veličini bila treća do sada u SAD.

Savezne države Viskonsin i Minesota zabeležile su rekordne prinose u 2010. godini, ali je proizvodnja opala u ostalim državama takozvanog "kukruznog pojasa" SAD.

I pored smanjenih prinosa, američka država Ajova ostala je najveći proizvodjač žitarica u SAD.

meni su danas dva otkupljivaca nudila 21din sa lagera, inace kako sam ranije napisao madjarska sa 209 na 217,6e

Nazad
Vrh