Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Neznam gde da postavim pitanje,ako moderatori misle da mnogo odudara neka brisu.U Americi se trguje u buselima, 'el zna neko koliko je to kilograma?

sad sam i ja nasao da je to usvari 35,238 Litara pa onda puta nekih 0.7 u svakom slucaju hvala

Ovo je danasnji izvestaj sa berze u Budimpesti na sajtu agrotrenda, date su trgovane kolicine i cene u forintama i evrima.Za isporuku u martu 700 tona po ceni 217 eura/tona.
264s2fc.jpg

Nama plaćaju 20 ,a oni prodaju čak do 23 dinara.Danas proverio.Mislim na jednu zadrugu. ::lose::Da napomenem da nije privatna nego je osnovali naši dedovi.

@diklofen

To je posteno! ::svaka cast:: Toga je uvek bilo, i to je najnormalnije poslovanje...Bilo tako i za vreme kraljevine, i za vreme titove Jugoslavije, i za vreme Slobe, i sada.
Da se razumemo, ne moze svako za sebe da se bavi izvozom i prodajom na veliko...zbog toga postoje zadruge i firme za izvoz... obezbede vecu cenu nego sto bi mi sami obezbedili i obezbede svu pairologiju za prodaju i izvoz... a to kosta i hvala Bogu da treba da kosta.
Zadruga treba da se finansira iz necega, jos mi je draze jer su je dedovi osnivali...
Ipak oni sa tih 3 dinara naplate svoj kontakt... bez njih mnogi ne bi prodali svoj kukurz, bar ne za 20 dinara... vec nakupcu za plafon 18 dinara.
A ko god misli da su takvi lopovi, neka lepo svoj kukuruz proda sam za 23 i to da vidim.

Mnogi ce mi zameriti zbog ovoga sto sam napisao, ali neka stave prst na celo i neka razmisle svi oni koji se ne slazu sa mnom...da li bi naplatili nekome usluznu prodaju, skladistenje, sredjivanje svih papira itd? I to je necije vreme i to kosta...a sto sto neki ni sada nisu zadovoljni sa ovom cenom, to je ogledalo ljudske alavosti... :udri:
Greh je da dobijete 10 dinara/kg a da se zadruga ugradi 3 dinara...ali nije greh da dobijete 20 dinara/kg a da zadruga na tome uzme 3 dinara! To je vise nego posteno!

techa je napisao(la):
šandor je napisao(la):
Zrnopromet iz Padine 2010 din :veseljak:: sutra krunim predajem u svom mestu Debeljača 2000 din :ppozdrav: Pričam o tel - kel NEBITNA VLAGA .......
Mislim da je to korektna cena, aj izmeri vlagu kad krunis da znamo od prilike kolka je. :ppozdrav:

Sad sam završio sa krunjenjem vlaga je bila od 20 - 22 % zavisno od ambara jer je bilo na 3 mesta .......

nude nam 21.5 din po recima tog sto otkupljuje kukuruz ce ici do 25 din....al je rekao da ne zna kad verovatno zna al nece da kaze ....

Nazad
Vrh