Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Ma pasce cena (rece neko) :haha: :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1294769499[/time]

šandor je napisao(la):
Ne dobiješ 20 din za kukuruz sa lagera ?? :sta:

Ne znam zasto se cudis, ja takodje dobijam 19din za kukuruz na lageru koji je vec sveden na 14% vlage.
Zato mi je jako cudno to sto neki kazu da dobivaju 19 din za tel-kel a vlaga mu je sad sigurno veca od 20% dakle taj kukuruz kad se sad svede na 14% vlage koja ce mu biti cena? 15- 16 din??

Nemam informaciju iz Idvorda . Ako uspem da se dogovorim za cenu od 19 din tel - kel ( verujem da ću uspeti ) a vlaga je oko 22 % onda preračunato na JUS ( 14 % vlage ) izađe oko 22.50 din što je i realna cena sad ........
Post je spojen: [time]1294784752[/time]

Jeste :D Evo jedna vest :

Srbija izvezla 900.000 tona kukuruza
10. januar 2011. | 14:00 | Izvor: RTV
NOVI SAD -

"U poslednja tri meseca Srbija je izvezla čak 900. 000 tona kukuruza, a mogla bi i daleko veće količine, toliko su veliki zahtevi svetskog tržišta za tom žitaricom", rekao je gostujući u emisiji "Brazde" Radio-televizije Vojvodine Vukosav Saković, direktor "Žita Srbije".

Da podsetimo, ovogodišnja proizvodnja procenjena je na 7,2 miliona tona.

U toku prošle godine kukuruz je stalno imao izvanrednu cenu, često i preko 20 dinara za kilogram, što je otvorilo mogućnost za neograničen izvoz i Srbiju svrstalo među 10 najvećih izvoznika kukuruza u svetu.

Pod nazivom "srpski žuti kukuruz", taj domaći ratarski usev, postao je brend za sebe, bez ijednog dinara uloženog u propagandu ističe Saković, a podrazumeva proizvod izvanrednog kvaliteta, koji ima svoje kupce.

Nazad
Vrh