Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
u razgovoru sa ljudima pitam ih dokle misle da čekaju sa krunjenjem a odgovor je pa znaš.. pa ja mislim ...pa valda če biti i 20din a ja ih pitam a ako bude i 22din. jel češ tada kruniti pa neznam.. mislim da ljudi nikada nisu zadovoljni pa i da je cena 35din čekali bih i 40 din ja posle nove godine krunim kada je pre dve-tri godine bio 18din ljudi čekali 20din pa ga posle prodali po 7-8 din ja neželim da rizikujem toliko po meni je dobra cena i 19 din :D

meni je juce lokalni otkuplivac nudio 18,7 za JUS kvalitet.Okrenuo sam par telefona ponudio i dobio ponudu od 19din..Pristanem u nacelu, ali ispadne komplikacija oko kolicine.Naime ja prodajem 30t a tura prevoznika je 20-25t i posto bi islo u dva puta, rastu troskovi prevoza, i nismo se nasli.Jutros me zove kupac i nudi 19,2,hocu-necu.....uglavnom, kukuruz je jos u silosu.I sada kad vidim ovih 20 din sto se spomiju skontam da sam zaradio 30000 din za jedan dan neradeci nista.Kako onda ljudi da rese da prodaju? Izgleda samo kad stize rata za placanje ili kad mora silos (cardak) da se prazni

po meni je bolje ::novac:: u đepu nego da se kockam sa državom jer ko se sa njima kocka zna se kako prođe a prođe ko onaj što sa đavolom tikve sadi :haha:

Ko zna kakav će uticaj na cenu kukuruza imati najava carine za izvoz žita!?!@#$%^%%@#$@#!$ :zli: :nono: :udri: :nono: ::lose::

Šandore to što svi navale da krune nema veze sa cenom.Sve je to sitno u odnosu na količinu koju izvoznici traže ako imaju ugovoreno.
Meni će prevoznik uzeti 0,40dinara/kg da mi odveze do pančeva.Na odbitke ne računam jer mi iz silosa moraju isporučiti JUS kvalitete.Ostaje mi 20,5 dinara po kili i to je ::svaka cast::

Prva prilika krunim,nezanima me dal ce gore,samo sto kaze sandor da ce svi da navale to tesko,i ja kad budem od nedelje krunio ima da se cude samo,bice gle kruni po ovakvom vremenu :haha: a mnogi,tj. vecina ceka mart ::namigivanje::

Dolovac je napisao(la):
Prva prilika krunim,nezanima me dal ce gore,samo sto kaze sandor da ce svi da navale to tesko,i ja kad budem od nedelje krunio ima da se cude samo,bice gle kruni po ovakvom vremenu :haha: a mnogi,tj. vecina ceka mart ::namigivanje::
samo nek se smeju poznato mi je to al ko se zadnji smeje najslađe se smeje :haha:

Ne smejem se ja nikome alii sve je to lutrija ja sam navikao da krunim u to vreme sto sam naveo a nekada i kasnije,ja mislim da ne treba zuriti ali to je samo moje misljenje :sreca:

diklofen je napisao(la):
Šandore to što svi navale da krune nema veze sa cenom.Sve je to sitno u odnosu na količinu koju izvoznici traže ako imaju ugovoreno.
Meni će prevoznik uzeti 0,40dinara/kg da mi odveze do pančeva.Na odbitke ne računam jer mi iz silosa moraju isporučiti JUS kvalitete.Ostaje mi 20,5 dinara po kili i to je ::svaka cast::
Čekaj, zar neće u tom silosu gde ti je kukuruz da ti naplate izlaz? :sta:

Nazad
Vrh