Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
ljudi sretna nova i neka nam kukuruz bude 2 evrica svake godine kao i ove i bicemo zadovoljni barem ja to mislim u moje ime pozdrav :cao:

pidikanac je napisao(la):
Cena domaće pšenice na Produktnoj berzi u Novom Sadu je 24,80 dinara po kilogramu (bez PDV) i trenutno je to najviša cena u Evropi, jer se u Parizu danas pšenica trgovala po 230,75 evra za tonu, dok je u Čikagu cena bila 240,60 dolara po toni. Interesantno je da berza u Budimpešti već par dana nije objavila promet pšenice.
ni jedan podatak nije tacan. ni blizu.
a budimpesta ne radi od bozica do nove godine.

tarana je napisao(la):
pidikanac je napisao(la):
Cena domaće pšenice na Produktnoj berzi u Novom Sadu je 24,80 dinara po kilogramu (bez PDV) i trenutno je to najviša cena u Evropi, jer se u Parizu danas pšenica trgovala po 230,75 evra za tonu, dok je u Čikagu cena bila 240,60 dolara po toni. Interesantno je da berza u Budimpešti već par dana nije objavila promet pšenice.
ni jedan podatak nije tacan. ni blizu.
a budimpesta ne radi od bozica do nove godine.

to je podatak sa poljopartnera

Kod nas je na bazi vlage 18 dinara.E sad je problem magla ovakvo vreme kukuruz je izgleda navukao vlage malo jedni su krunili za stoku pre petnaestak dana sve se vrti do 20% vlage

uzdin "milenium"17dinara do 18post vlage posle toga skidaju 40para po svakom procentu vlage a pitao ove sto krune u dzakove na kamione i rekao mi je 17din tel kel

mikulas
dobra cena. Moja prognoza da ce ici gore za jos 2 din dok ljudi ne pocnu da krune, kako se ponuda bude povecavala tako ce i cena opadati. posle setve ce dostici opet cenu od 21-23 din a posle ko zna....

Zadnje nedelje u Italiji cena kukuruza je dostigla istu cenu kao 2007 godine u isti period od 242 € / t :D

Dragan18 je napisao(la):
mikulas
dobra cena. Moja prognoza da ce ici gore za jos 2 din dok ljudi ne pocnu da krune, kako se ponuda bude povecavala tako ce i cena opadati. posle setve ce dostici opet cenu od 21-23 din a posle ko zna....
Ako ti se prognoza ostvari biće ::novac:: ::suncanje::

sta se desava sa poljopartnerom vec pet dana nisu menjali cenu mozda je i danas neradni dan :sta:

Nazad
Vrh