Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
I u najvećim ratovima i stradanjima setve je bilo i biće.

A kome su sada ove cene male, pa neće da proda i čeka još, ja nemam komentar.
Prijatelju sto se Cena tice,sto ne kazu oviii po apotekama za cenu djubriva I semena I sredstsva za prskanje ,I PO pumpama za cenu nafte tooo sto tii kazes za cenu kujuruza ...
zarrr im je maloo ova cenaa djubriva I nafte itddd pa je stalno dizu????
Ja rekoh u jednom postu daj neka daju paritete ,recimo 2 kg kukuruza za kg djubriva ,ili 5 kg kukuruza za litar nafte...dajte realno I posteno da vidimo ko koga ovde ....

Ako sad imaš priliku da prodaš kukuruz za 34-35 din, a pšenicu po 37 din, jel ti to malo? Ili hoćeš još da čekaš?

Jel ti misliš da se vlasnik privatne pumpe mnogo nešto pita za cenu goriva? A apotekar za cenu djubriva?

Prijatelju sto se Cena tice,sto ne kazu oviii po apotekama za cenu djubriva I semena I sredstsva za prskanje ,I PO pumpama za cenu nafte tooo sto tii kazes za cenu kujuruza ...
zarrr im je maloo ova cenaa djubriva I nafte itddd pa je stalno dizu????
Ja rekoh u jednom postu daj neka daju paritete ,recimo 2 kg kukuruza za kg djubriva ,ili 5 kg kukuruza za litar nafte...dajte realno I posteno da vidimo ko koga ovde ....

Hoćeš da budemo realni, a sam nisi realan.

Ako sad imaš priliku da prodaš kukuruz za 34-35 din, a pšenicu po 37 din, jel ti to malo? Ili hoćeš još da čekaš?

Jel ti misliš da se vlasnik privatne pumpe mnogo nešto pita za cenu goriva? A apotekar za cenu djubriva?
I ja se NE pitam za cenu kukuruza,jelll jaa formiram cene na berzi zitarica u Parizu ,Cikagu itddddd???

Ово су врх цене у односу на уреу од прошле год 48-50 дин ...Ове Јесени и догодине у ово време дрште гаће....само да суше не буде.
NE mozes tako da gledas,Nisi TI bacio djubre prepodne I istoggg Dana popodne odmah obrao kukuruz I unovcio,nego si bacio djubre u jesen pred oranje pa u martu pred setvu,pa posejao I cekaooo 6 meseci...I Tek sad recimo prodajes...Za too vreme se svee zive cene promenile...Ono sto SI mogao da kupis za 48-50 din kada SI bacao djubre sada NE mozes da kupis Ni za 100 dinara....vidis li cenu gvozdja,gradje,cenu nekretnina it'd itdd...
Bio bi upravu da je Cena kukuruza skocila AAA sve ostale cene ostale na nivou kada si kupio djubre I bacao pred oranje I u setvi...

Ја сам изнео чињенице и то је то...
NE prijatelju ,ti si izneo 1 cinjenicu:cenu ureje onda I cenu kukuruza sadaa,a trziste I ekonomija nije jednaaa cinjenica,nego splet milon faktora I cinjenica koje se u medjuvremenu desile..
NE uzimaas u obzir vremensku distancu...I sta se sve primenilo u medjuvremenu.

Kolega Mustang, pošto si ti prodao svoj kukuruz? Ili ga još nisi prodao?
Kapiram ja cilj I cemu tvoje pitanje...
Ja kukuruz NIKADA nisam prodavao pre 1 Maja,sveee je kuciii,cekam da se zavrsi setva kukuruza I onda do vrse psenice prodam kukuruz..
Znaci nemaaa too veze sa ovom godinom I sada cenom ,ja uvek tako zadnje 20 godine radim.

Kad ga već toliko dugo držiš, čudi me da ne čekaš avgust.

Kako izlaziš na kraj sa vlagom, s obzirom da ti kukuruz sačeka letnje vrućine?

I kad napraviš presek za poslednjih 20 godina, koliko puta si u tom periodu ubo bolju cenu nego u ostalom delu godine?

Kad ga već toliko dugo držiš, čudi me da ne čekaš avgust.

Kako izlaziš na kraj sa vlagom, s obzirom da ti kukuruz sačeka letnje vrućine?

I kad napraviš presek za poslednjih 20 godina, koliko puta si u tom periodu ubo bolju cenu nego u ostalom delu godine?
Berem u klipu..
A sto SE tice cene ,bitno mi je da je kod mene u dvoristu jer Sam zapamtio razne kradje I propasti mlinova I firmi gde je ljudima propala psenica na cuvanju itddd,a presek nisam pravio da te NE lazem,Ali sigurno je da u 90 Posto slucajeva Sam bolje prolazio nego da ga prodam odmah u berbi...

To onda nisu neke velike količine s obzirom da bereš u klipu. Onda možeš da ga držiš i cele godine. Nekada je uglavnom avgust bio najbolji sa cenom, ali više nema pravila. Ja kukuruz prodajem kad mi trebaju pare, i tad mi je cena najbolja.

Nazad
Vrh